Reklama

Reklama

The Sadness

  • Tchaj-wan Ku bei (více)
Trailer
Tchaj-wan, 2021, 99 min

Město Tchaj-pej náhle propuká v krvavý chaos, a to kvůli viru, díky kterému jsou lidé nuceni vraždit, mučit a dělat spoustu horších ohavností. Mladý pár je dohnán až na hranici zdravého rozumu, když se snaží znovu sejít uprostřed této strašné apokalypsy. Doba pořádku a radosti je pryč, zůstává pouze a jen „smutek“ (The Sadness). (HanzoBureshi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

V Ázii začne úradovať nový vírus nazývaný Alvin. Zo začiatku sa zdá, že je vírus len politickou hrou, ale keď sa začnú ludia meniť na krvilačné nadržané monštrá, je jasné, že ide o ozajstnú pandémiu, ktorú bude ťažké zastaviť. - Bezpochyby je to Splatter, ktorý si musí užiť každý hororový fanúšik, ale ja osobne proste potrebujem na postavách vidieť niečo zaujímavé, čo vo mne vynúti záujem prežívať to s nimi. Tu nič také nebolo, plus treba čítať titulky, čo trochu uberá na celkovom dojme. To je asi všetko, čo by som vytkol. Inak tu je všetko možné od rezania končatín, násilného sexu, grcaníc, až po krvavé finále v nemocnici. Takýto masaker sa na hororovej scéne objaví len raz za pár rokov, takže si ho treba patrične vychutnať. Tiež netuším, prečo sa to volá The Sadness, keď majú nakazení a pravdepodobne aj diváci neustále úsmev na tvári. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Jakože jo... Je to dobře natočené, parádně obsazené (pervert se sekerou je jedním z hororových xichtů desetiletí) a velkou část minutáže veskrze poutavé překvápko z tchaj-wanu. To, že nakažení klišoidně neupadnou do lobotomického zombie módu a navíc jejich řádění zahrnuje i sexuální deviace je v zásadě svěží a odvážný krok.. Na druhou stranu je to po čase vlastně stejně monotónní a plné klišé jako jakýkoliv jiný kus ze zombie/nákaza subžánru. Rozmlátit hlavu hasičákem umí mnohem lépe Gaspar Noé. Vymrdat oční důlek (zde naprosto zbytečná a nefunkční scéna pro debily) umí lépe srbové. + ten finální ubíjející dialog skrz mříž měl subjektivně snad tři nekonečné hodiny.. Pobavení na večer to hodí vpohodě, ale na prdel si z toho určitě nesednu (Přecejenom už nejsem malej kluk aby mi ke spokojenosti stačilo nějaké to gore). ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Pokud patříte mezi ony covidové přizdisráče, kteří jsou už dva roky vystíhovaní z nějaké té čínské chřipky a nosí roušky pro jistotu i na procházce v parku, tak si tuhle tchajvanskou pecku radši vůbec nepouštějte, mohlo by to s vámi švihnout. Zato všichni pravověrní nadšenci do béčkových krváků by měli být nadmíru spokojení. Filmu lze sice vytknout trochu kolísavé tempo a na můj vkus možná i příliš mnoho zbytečného žvanění, ale tyhle drobné nedostatky jsou bohatě vynahrazeny vydatně krvavou akcí a spoustou bizarně deviantních výjevů. Babička v bistru, soused se zahradnickými nůžkami, masakr v metru a posléze i ve špitále... A jako příjemný bonus krásná holka v hlavní roli. Tak tomuhlé já tedy říkám parádně zmáknutý horrorový debut! ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Řemeslně zvládnutý skvěle, ale obsahově silně nedotažený. Dost mě mrzí, že v zásadě veškerý tvůrčí um šel očividně do místy až pitoreskních gore prasáren, protože to mělo skvěle načtrnutou charakter(s)-driven dějovou linii schopnou nést emoce i napětí. Ani jedno se bohužel nakonec nedostavilo. Gore a BDSM fanoušci budou mít žně, příznivci trochu chytřejších filmů uznale pokývou nad dobrým zpracováním a zároveň si povzdychnou nad "to už tu bylo tisíckrát" pocitem. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mě to naprosto nadchlo, ale tenhle pocit netrval dlouho, protože jsem velmi rychle nabyl dojmu, že z toho vypadne jen gorefest bez hlavy a paty a hrající jen na efekt a ono taky že jo. A to mě osobně nikdy moc nebere, když je to jen o tom. A když mě to postupně začínalo ztrácet, tak jsem si ještě říkal, že tchajwanská verze The Crazies bude jen o něco krvavější a akčnější a že si na to postupem zvyknu... Pěkně naivní představa, no nezvykl jsem si, místo toho mi to přišlo stále méně a méně děsivé a ke konci už jenom směšné. Přitom to mohlo být skvělé, ale to by režisér už od začátku musel mít zájem vytvořit něco jiného, než samoúčelný gorefest, který mě nebavil ani přes těch pár zajímavě zvrácených nápadů. Až jsem měl pocit, že si tím režisér léčí nějaké svoje úchylky, ale Asie je holt Asie, tam se nedá divit ničemu. Jinak se to ještě snaží reflektovat koronavirovou pandemii a říct, že máme, poslouchat nařízení, držet se v karanténách a nebrat to na lehkou váhu atd., ale říká to tak kostrbatě a podivně nefunkčně, že ani nevím, jestli to byl záměr tvůrců, protože některé scény naznačují že určitě a jiné zase, že nejspíš ne. Netuším, možná je to moje vina, že v tom hledám něco, co tam není. Za mě každopádně zklamání, až na pár gore scén, ale ani ty toho u mě moc nezachraňují a spíš mě mrzí, že to postupem času úplně přišlo o tu skvělou atmosféru, co to mělo na začátku. Lepší 2* ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Film byl natočen za 28 natáčecích dnů v Taipei a Keelung na Tchaj-wanu. (HanzoBureshi)
  • O speciální efekty filmu se postarala společnost IF SFX Art Maker. Členové tohoto týmu strávili tři měsíce výrobou řady různých rekvizit jako byly orgány a umělé hlavy, včetně některých, které dokázaly explodovat nebo stříkat krev. (Homerking)
  • Ve filmu bylo velmi málo počítačové animace, přičemž 99 % speciálních efektů byly praktické efekty. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama