Reklama

Reklama

The Sadness

Trailer
Tchaj-wan, 2021, 99 min

Město Tchaj-pej náhle propuká v krvavý chaos, a to kvůli viru, díky kterému jsou lidé nuceni vraždit, mučit a dělat spoustu horších ohavností. Mladý pár je dohnán až na hranici zdravého rozumu, když se snaží znovu sejít uprostřed této strašné apokalypsy. Doba pořádku a radosti je pryč, zůstává pouze a jen „smutek“ (The Sadness). (HanzoBureshi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

V Ázii začne úradovať nový vírus nazývaný Alvin. Zo začiatku sa zdá, že je vírus len politickou hrou, ale keď sa začnú ludia meniť na krvilačné nadržané monštrá, je jasné, že ide o ozajstnú pandémiu, ktorú bude ťažké zastaviť. - Bezpochyby je to Splatter, ktorý si musí užiť každý hororový fanúšik, ale ja osobne proste potrebujem na postavách vidieť niečo zaujímavé, čo vo mne vynúti záujem prežívať to s nimi. Tu nič také nebolo, plus treba čítať titulky, čo trochu uberá na celkovom dojme. To je asi všetko, čo by som vytkol. Inak tu je všetko možné od rezania končatín, násilného sexu, grcaníc, až po krvavé finále v nemocnici. Takýto masaker sa na hororovej scéne objaví len raz za pár rokov, takže si ho treba patrične vychutnať. Tiež netuším, prečo sa to volá The Sadness, keď majú nakazení a pravdepodobne aj diváci neustále úsmev na tvári. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Realistická vízia krajiny, ktorú zachvátila mimoriadne agresívna forma vírusu robiaca z ľudí sadisticko-sexuálne monštrá bez zábran. Bezpečnostné zložky na čosi také šialené (a v takom masovom meradle) nemajú šancu adekvátne reagovať. Situácia sa okamžite vymkne spod kontroly a prežitie je na každom jedincovi zvlášť.  K realistickému stvárneniu patrí hojne využívané gore. Dosť mi to pripomenulo O 28 dní od Boylea, ktoré taktiež býva považované za súčasť zombies žánru, ale vlastne nič nemôže byť ďalej od pravdy, hoci, samozrejme, isté styčné body by sa samozrejme našli. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Namísto zombie tady máme virus Alvin, kterej proměňuje lidi v agresivní a nadržený individua. Uznávám, že děj filmu je triviální a slouží jen jako pojítko mezi akcí, které je ve filmu hafol. Akce naprosto vynahrazuje jalovej děj. Nechybí samozřejmě ani gejzíry krve a výživný gore. Milovníci gore akce musí být spokojeni. Navíc má film svižný tempo a tak tu není prostor pro nudu. Plusem jsou určitě i hláškující infikovaní.  The Sadness mě rozhodně nadchlo ale na plnohodnotnejch 5 hvězd to není. Proto volím silné 4. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

To se teda máme na co těšit, až přijde podzim a s ním i nové mutace, jako je třeba tenhle Alvin =) Skvělá, jednoduchá, brutálně krvavá, Taiwanská záležitost. Frajer odveze svojí holku do práce a když přijede zpátky domů, začne masakr. Pak sledujeme cestu, kdy se snaží přes celé město dostat zpět za ní. Top scéna za mě určitě ta v metru, to byla fakt šílenost, ale i v té nemocnici pak došlo na několik výborných Gore scén. Hlavní postava v podání Kat, celkem hezká herečka, mohla se klidně ukázat v té sprše =) a škoda, že to nemělo lepší tempo, hlavně v závěru. Každopádně i tak, solidní nářez a skvělá podívaná, kterou si dám v budoucnu ještě minimálně jednou. (33. hodnocení) ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Vďaka The Sadness vyzerá Úsvit mrtvých ako večerníček pre deti. The Sadness prináša neskromné množstvo násilia, hektolitre krvi, kilogramy vkusne vyvrhnutých vnútorností a predovšetkým extrémne nadržaných "zombíkov". Veľká škoda, že sa film nedokáže celú dobu brať vážne a miestami sám seba odľahčuje humorom, čím narušuje naozaj perverznú atmosféru. Apokalypsa, ktorá mala nábeh byť jednou z udalostí roka. Takto len vydarené jatka, ktoré osviežili hororový žáner, mimo iné, penetráciou očnej jamky. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Film byl natočen za 28 natáčecích dnů v Taipei a Keelung na Tchaj-wanu. (HanzoBureshi)
  • O speciální efekty filmu se postarala společnost IF SFX Art Maker. Členové tohoto týmu strávili tři měsíce výrobou řady různých rekvizit jako byly orgány a umělé hlavy, včetně některých, které dokázaly explodovat nebo stříkat krev. (Homerking)
  • Filmová premisa moru, který z lidí dělá krvežíznivé sadisty, se inspiruje komiksovou sérií známou jako „Crossed“. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama