Reklama

Reklama

The Sadness

  • Tchaj-wan Ku bei (více)
Trailer
Tchaj-wan, 2021, 99 min

Město Tchaj-pej náhle propuká v krvavý chaos, a to kvůli viru, díky kterému jsou lidé nuceni vraždit, mučit a dělat spoustu horších ohavností. Mladý pár je dohnán až na hranici zdravého rozumu, když se snaží znovu sejít uprostřed této strašné apokalypsy. Doba pořádku a radosti je pryč, zůstává pouze a jen „smutek“ (The Sadness). (HanzoBureshi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Řemeslně zvládnutý skvěle, ale obsahově silně nedotažený. Dost mě mrzí, že v zásadě veškerý tvůrčí um šel očividně do místy až pitoreskních gore prasáren, protože to mělo skvěle načtrnutou charakter(s)-driven dějovou linii schopnou nést emoce i napětí. Ani jedno se bohužel nakonec nedostavilo. Gore a BDSM fanoušci budou mít žně, příznivci trochu chytřejších filmů uznale pokývou nad dobrým zpracováním a zároveň si povzdychnou nad "to už tu bylo tisíckrát" pocitem. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Drsné ano, ale že by jednalo o něco echt gore objevného to zase prrr! Ty scény, kde si mohli s brutalitou opravdu vyhrát, tak se sfouknou mimo záběr 😏... znasilnění očního důlku, rozsekání požární sekerou, hromadná zombie orgie. Zamrzí také absence nahoty. Zřejmě hlavní hrdince v kalhotkách něco přebývá... thajka 😏 ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Zajímavá volba plakátu i názvu, které opravdu můžou diváka zmást, co ho bude čekat. Rozum zůstává stát nad tím, jak opravdu dobré je zdejší gore a krvavé efekty. Po dlouhé době fakt nechuťárna hadr a publiku, co není zvyklé na tryskající krční tepny nebo znásilnění oční jamky by to mohlo zamávat se žaludkem. Co tomu chybí je ale trocha autentičnosti, protože mi přišlo, že na tchajwanské město je to okolí celkem vylidněné a oproti třeba Vlaku do Pusanu tomu chyběl pořádný komparz. Dále pak občas dělá problém fakt, že ten příběh je fakt jen rámcový a tak nějak jen přicmrnduje dominantní akci. Další nešvar je pak i nevyváženost zmíněného gore, kdy v druhé polovině dost razantně poleví a vyčpí. Hodně váhám nad čtvrtou hvězdou, protože řemeslně je to celkem úkaz, ale hlásek mi napovídá nechat ty tři. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ, ja tunajšiu eufóriu podaktorých nadšencov nezdieľam. Z hľadiska gore tu totiž nie je nič (takmer), čo by ste nevideli v bežnej epizóde TWD (a to nie som fanda série). Krv tu síce strieka potokom, ale to je asi tak všetko. V niektorých "kľúčových" momentoch kamera cudne uhýba pohľad (scéna so sekerou, brúskou...). No a dejovo to tiež nie je žiadne terno - popis filmu by sa dal zhrnúť do jednej vety. Sklamanie. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Režiséra Roberta Jabbaza si musím do budoucna velmi všímat, protože jeho filmová prvotina je zatraceně nádherný krvavý a drsný masakr, ve kterém vynikají gore efekty, nechybí brutalita, kamera téměř všechno ukazuje, škoda, že neukázala scénu, ve které hraje hlavní úlohu penis a vypíchnuté oko, hned jsem si vzpomněl na kultovní "Srbský film", kde je taková legendární šílenost krásně viditelná očím divákům, nikdy na to nezapomenu, ale vrátím se zpět k hodnocení, Tchaj-wan boduje naplno, tady jednoduše není o čem přemýšlet, v tomto žánru jeden z nejlepších kousků, jaké jsem kdy viděl… /90% + FILM ROKU/ ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu bylo velmi málo počítačové animace, přičemž 99 % speciálních efektů byly praktické efekty. (HanzoBureshi)
  • O speciální efekty filmu se postarala společnost IF SFX Art Maker. Členové tohoto týmu strávili tři měsíce výrobou řady různých rekvizit jako byly orgány a umělé hlavy, včetně některých, které dokázaly explodovat nebo stříkat krev. (Homerking)
  • Filmová premisa moru, který z lidí dělá krvežíznivé sadisty, se inspiruje komiksovou sérií známou jako „Crossed“. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama