Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Western, ve kterém psanec (Jonathan Majors) zjistí, že jeho úhlavní nepřítel (Idris Elba) bude brzo venku z vězení, a tak dá znova dohromady svůj gang, aby se pomstil. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (159)

majo0007 odpad!

všechny recenze uživatele

Wild Wild West made in Wakanda. Kto si libuje v negerských westernoch odporúčam radšej Peeblesovu (dnes už takmer 30ročnú) Posse, ktorá je 100x coolovejšia a zábavnejšia. P.S.: vo flme neuvidíte jedinú indiánsku postavu - o rolu nejakého lovca bizónov zrejme nemal záujem nikto z hipsterov z Bronxu... ()

netWoor 

všechny recenze uživatele

Korektní doba si žádá nekorektní počiny. Tak tedy černošský western. To by ani tak nevadilo (indiáni ve filmu nejsou, koukat na černého Vinnetoua by mě asi nebavilo), aspoň víme hned od začátku, že se nejedná o historický počin. Začátek ještě ujde, vše se tak nějak rozjíždí a nad kokotinou typu proč jedou bandité prérií s hadrama na hlavě mávnete rukou. To vše až do přepadení vlaku. To už je taková kokotina (od zastavení vlaku, přes jednání vojáků až po rozuzlení, proč převáží vězně), že závěrečný odchod záporáka za padání prázdných nábojnic na zem (ty vole, z revolveru?) je jen vyvrcholení. Vypisovat všechny hlouposti ani nemá smysl, shrnu je do jednoho virtuálního rozhovoru: "Máte mojí holku, přijel jsem pro ní." "Jestli se nevzdáš, zastřelíme jí." "Tak jo, vzdávám se." Ty jo, to už neni ani blbý. Film se chvílema utápí v drsném násilí a chvílema je spíš parodií a závěrečný dojemný rozuzlení ... otřesné. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Black Wild West? Ako naznačujú už hodnotenia a komentáre na filmových databázach, všelijakí chudáci sa budú mocne opúšťať nad tým, že film nie je realistický western, ale rozprávka zo sveta, kde na Divokom západe existovali celé černošské mestá, a ešte k tomu hrá rap, soul a R'n'b. Popravde, práve tá štylizácia je na filme najlepšia, mesto "farebných" je naozaj plné farieb, hudby a života, a keď idú vylúpiť banku do "bieleho mesta", to je nielen obývané belochmi, ale aj domy sú natreté na bielo a ulice žiaria bielym pieskom. Cool. Na druhej strane, nie je to veľmi dobrý film. Štýlový, dynamický začiatok sľubuje zábavu, ale namiesto toho vypukne dobrých 90 minút prázdnoty, zbytočných rečí, bezzubých pokusov o drsné hlášky a zmäteného, repetitívneho sa potácania hore-dolu, ktoré pôsobí dojmom, že ho bez scenára improvizovali priamo na pľaci, aby nejako natiahli minutáž. Úprimne, bol som tým taký znudený, že už ma potom nenadchla ani zhruba 20-minútová prestrelka s úctyhodným bodycountom a solídna finálna konfrontácia, v ktorej Majors a Elba dostanú aspoň na pár minút príležitosť niečo skutočne zahrať. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Som posledný na tejto databáze, kto by túto "situáciu" (všetci vieme akú) zastával, no podaktorí si zase slušne uleteli. The Harder They Fall nie je ten istý prípad ako Anne Boleyn či Habit, z historického pohľadu nielen histórie samotnej, ale aj histórie filmu. Čierna anglická kráľovná a lesba/teploš Ježiš síce neboli, no čierni kovboji, banditi, šerifovia (aj konkrétne tie z tohto filmu) a "all-black" mestá na Divokom západe boli, čierne westerny taktiež (Soul Soldier / The Legend of Nigger Charley / The Soul of Nigger Charley / Boss Nigger) (x). Počin Jeymesa Samuela teda v tomto ohľade nie je žiadna novota a zároveň tiež nie je dôvod robiť akúkoľvek revoltu voči výslednému dielu. THTF je po zvukovej/filmárskej stránke poctivo vybrúsený s jasným estetickým, štylistickým a myšlienkovým vplyvom Tarantinovej snímky Django. Mnoho scén prekvapí ich postupom a udalosťami, niektoré svojou netradičnosťou. Ansámbel a ich postavy majú charizmu, hraním ma upútalo hneď niekoľko hercov (najmä Stanfield x Cyler) a že režiséri/producenti stále obsadzujú Delroya Linda ma teší viac ako si myslíš. Výtky nemám prakticky vôbec žiadne, užíval som si každú jednu minútu a replay rozhodne bude. (x) -- Black Bart z opusu Blazing Saddles aj tak stále jedna z najlepších westernových postáv vôbec (x) x) --------------- Re: AppleCore – s takým pohľadom na svet a deľbou ľudí to musíš mať hodne ťažké v živote. Podľa tvojej logiky teda musím byť strašne veľký rasista, ak teraz poviem, že s tými (áno, sú) dementnými primitívnymi odpadovými komentármi fakticky nesúhlasím, no principiálne áno. Všakže? (25.11.2021) Nasrať na dementov. Neviem vôbec, prečo som ich zastával :D ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem viděl něco nového na Netflixu, co vypadalo celkem zajímavě. Název, cover, Idris Elba, “black western”- “mmm sounds good to me" proč ne - zjistím po očku co v zámoří hlásají kritici - “Moderní western jak se sluší a patří...Neotřelé... Originální... Vizionářské...” - To vypadá na moc fajn večer! Dobrých westernů je jak víte co. To že je to přehnaně stylizované a přitom tak nějak špatně (kostýmy působí jak čerstvě ušité, lokace čerstvě postavené, ani prach tomu nevěříte) mi až tak úplně nevadí, i když vadí. A jak. Ale čert to vem. Ale to, že je to namachrovanost, která dělá ramena jakoby byla šťavnatej steak a přitom je to nedovařená omeleta, to jsem fakt nezvládnul. ()

Galerie (268)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se v Santa Fe (Nové Mexiko, USA). (BMW12)
  • Nat Love (Jonathan Majors) byl skutečným kovbojem na starém západě a dokonce napsal autobiografii nazvanou „The Life and Adventures of Nat Love: A True History of Slavery Days“, která vyšla v roce 1907. (gavosh)

Související novinky

Steven Spielberg chystá svůj první western

Steven Spielberg chystá svůj první western

08.12.2021

Legendární režisér Steven Spielberg (Čelisti, Dobyvatelé ztracené archy, Zachraňte vojína Ryana) oznámil, že jeho dalším snímkem bude příspěvek do westernového žánru. 74letý filmař si letos splnil… (více)

Reklama

Reklama