Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Western, ve kterém psanec (Jonathan Majors) zjistí, že jeho úhlavní nepřítel (Idris Elba) bude brzo venku z vězení, a tak dá znova dohromady svůj gang, aby se pomstil. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (159)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Uznávam, tento western to mal u mňa ťažké. Pustiť si ho krátko potom, čo som si dal repete Leoneho klasík, by obstál máloktorý nový film. Ale aj bez ohľadu na to je to absolútne nefunkčné. Už úvodná brutálna scéna by mala mraziť, ale ja som sa nudil. Proste totálne bez atmosféry a napätia. Postavy behom celého filmu vôbec nefungujú. Sú nielen mizerne napísané ale hlavne otrasne typovo obsadené. Hlavnému hrdinovi som nasratého parchanta, ktorý sa mstí, neveril ani sekundu. Pôsobí jak nedospelý srandista z nejakého hip hop videoklipu. Príliš nepočúvam černošskú hudbu. Nie pretože som hnusný biely rasista, ale pretože mi štýlom nevyhovuje. A pri sledovaní filmu som mal pocit, že sledujem nekonečný videoklip na hudbu, ktorú nemusím. Hviezdičku si film zaslúži len za kvalitnú technickú stránku a niekoho snáď poteší kopec brutality. Ale je to tak prehnaná brutalita, že nepôsobí skutočne hrozivo alebo nepríjemne. Mňa to nonstop nudilo. Proste ďalší nefunkčný Netflix film len na efekt. 2/10. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Moje první black and black kovbojka……ne, s tímhle jsem neměl problém…..přijdou jiné témata, kde nebude úplně vhodné, že jediným bílím je promítač v kině…..úplně mne nezaujal film jako takový. Postavy bez jakéhokoliv charisma, takže jsou vám vlastně úplně volné a je jedno, na které straně barikády stojí. Tuctový příběh s rádoby moderním ztvárněním…..nic pro vyznavače klasického old schoolu. Já vím, že dnes se už příběhy z divokého západu nenosí, ale tady z toho cítím pouze snahu o korektnost…..a filmařinu bohužel až na druhém místě. ()

Reklama

HenryIvan 

všechny recenze uživatele

Má to svoje pozitívne stránky, no tá stopáž film naozaj zabíja. Nebudem riešiť etnické či historické nezrovnalosti. Kamera, réžia a strih boli osviežujúco iné, skoro som mal pocit, že to miestami režíruje niekto, kto sa naozaj inšpiroval Tarantinom, ale inak často hluchota a menej pochopiteľné scenáristické barličky. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Stylová audiovizuální paráda (hudebně i obrazově je to nesmírně vymazlený) plná skvělých herců s libovým finále, kterou dolů táhne jenom mizerný tempo. To je doslova jediný a zároveň největší problém toho filmu, bohužel až do takové míry, že jsem se při něm fakt místy kopal nudou. Poněvadž to tady ale schytává odpady naprosto zbytečně, a všichni víme proč, dávám o hvězdičku víc. Snad z toho někomu rupne cévka. Edit: Je to prostě cool, zvedám na 7/10. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tři s odřenýma ušima.. Sice jsou dost mimo zdejší komentáře co prskají ohledně černého westernu a vůbec nechápou, že má jít o resuscitaci specifického subžánru.. Ale.. Ten blaxploitation je tady oživovaný dost blbě. Dá se říct, že všude tam kde se to před lety povedlo Black Dynamitovi, tam tohle selhává. Blaxploitation je z podstaty špinavej, nekorektní, syrovej a zábavně drsnej grindhouse. Tohle je přestylizovaná, až duhově přebarvičkovaná, slabota kde je slovo Negr zazděno už na začátku a kde woke Netflix prostě musel nacpat genderově neukotvenou postavu (aspoň, že to nezdůrazňovali). Má to několik nápaditých záběrů, je z toho cítit potenciál a ten chaos, který ve své umělohmotné stylizaci celou dobu neví čím chce vlastně být, se alespoň ve finále ukotví v, sice předvídatelném a neoriginálním, ale alespoň jasně čitelném anticko-tragickém kýči. Takže na ty tři hvězdy to s vypětím všech sil doplivlo... Jestli jste tohle neviděli a rádi by jste si dali nějakej neo-blacksploitation, tak si pusťte radši toho Black Dynamite, to je úplně jiný level zábavy. ()

Galerie (268)

Zajímavosti (8)

  • Zazie Beetz se narodila v Německu, takže se sama nadabovala v německé verzi filmu. (gavosh)
  • Bass Reeves (Delroy Lindo) byl první černý americký Marshall západně od Mississippi. (gavosh)
  • Natáčelo se v Santa Fe (Nové Mexiko, USA). (BMW12)

Související novinky

Steven Spielberg chystá svůj první western

Steven Spielberg chystá svůj první western

08.12.2021

Legendární režisér Steven Spielberg (Čelisti, Dobyvatelé ztracené archy, Zachraňte vojína Ryana) oznámil, že jeho dalším snímkem bude příspěvek do westernového žánru. 74letý filmař si letos splnil… (více)

Reklama

Reklama