Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh napraveného loupežníka Karaby, jeho odvážné dcery Aničky, trochu nešikovného prince Jakuba a dalších postav opustili tvůrci ve chvíli, kdy každá pohádka končí. Zlo bylo potrestáno, dobro zvítězilo a s ním i láska Aničky a Jakuba. A po letech… Z Jakuba je král, z Aničky královna a rodina se rozrostla o zvídavou princeznu Johanku. Ta nejraději tráví čas u milujícího dědečka Karaby, který se rozhodl věnovat už jenom hrnčířskému řemeslu. Zlotřilí rádcové Lorenc a Ferenc byli vyhnáni z království, potloukají se po světě a hledají místo, kde by mohli znovu začít kout pikle. A mladá, nezkušená královna Julie ze sousedního království se stane vhodným nástrojem jejich pomsty. Že by nastal čas oprášit tajemnou bambitku, která doposud ležela dobře ukrytá a povolat na pomoc loupežníka Karabu? Kdo však ví, kde mu je konec? A není to jenom pohádka pro malou princezničku? Lorenc a Ferenc nastraží na Karabu důmyslnou past. Teď je potřeba spojit síly, aby spravedlnost a láska konečně zvítězily. (Bioscop)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (340)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Překvapivě mnohem menší hrůza než jsem se bál. První Bambitka je mé guilty pleasure a Ferenc s Lorencem byli prostě skvělí vykořisťovatelé. Tady už se sice ze své vychytralé úřednické „polohy" posunuli více k čistému zlu, ale i tak mají spoustu parádních scén, kde člověk jen zoufá nad tím, že takhle to opravdu funguje i v reálu. Navíc k mému údivu solidně šlape i věkově ustřelená romance mezi Vetchým a Kubařovou, což byl asi zásadní předpoklad pro úspěch celého filmu. Druhá Bambitka je sice místy dost nevyvážená a většina písniček vede odnikud nikam (kromě Noidova epesního kouzelného hrnce), ale jako pokračování obstojí poměrně slušně. P.S.: Stěžoval jsem si na to už u Princezny zakleté v čase, ale to je opravdu tak těžké na tu jednu scénu na koni posadit kaskadéra, který bude aspoň trochu vypadat jako Vetchý? Nebo toho Vetchého na koně posadit? Koneckonců hraje přece postavu, která na koni sedí prvně... To stejné s nedůsledností kolem exteriérů (a něco málo i v interiérech). Řekněte mi, že si nikdo ze štábu nevšimne, že na zdi hradu je v poměrně blízkém záběru vidět bezpečnostní kamera. Dětem to bude asi jedno, ale mně to celkový dojem pokazit dokáže. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka se mi strašné blbě hodnotí, protože jsem strávil jako součást komparzu celý natáčecí den s herci na zámku v J. Hradci, kde jsme si pokecali s Lábusem, Vladykou i samotným producentem, který nám pověděl spoustu zajímavostí. Na to, že se podařilo získat opravdu dost prostředků, tak jsem to moc nezaznamenal ani na kameře ani na výpravnosti. Nicméně pohádka na mě působila roztomile, hezky, jen postrádala trochu důstojnější příběh. je to velká škoda a velká promarněná příležitost, protože herci jsou dobří, peníze taky byly, jenom tam nebyl ten příběh, ani lepší výpravnost a kamera. Takže 3 hvězdy, ale spíš za to, jak hezký natáčecí den jsme zažili na zámku v J. Hradci než za tu samotnou pohádku :) ()

Reklama

monolog odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle už nebylo ani špatné. Dejme tomu, že Vetchý nevypadá na 60, ale tady ani nemá co hrát. Snad mu za to zaplatili dost peněz. Ploché postavy, chovají se každou chvíli jinak a celé je to takové natahované, bez nějaké nosné zápletky. A když už jsem myslel, že se konečně začne něco dít, protože jsou ve vězení, tak to během deseti minut skončí. Jelo to jen na pozadí, když jsme něco hráli, ale ani děti, pro které to je určeno, to nezaujalo. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Když nám ředitel oznámil, že půjdeme na konci školního roku do kina na Tajemství staré bambitky 2, domníval jsem se, že to bude žertovný film o jedné bývalé kolegyni. Ale místo toho jsme zhlédli pohádku s podivnými písničkami, "aktuálními" satirickými šlehy a Tomášem Klusem v roli vladařsky zcela impotentního krále. Děje to mělo asi jako kudla z pudla, což je hláška, která mi doteď vrtá hlavou, stejně jako věkový rozdíl páru, o jehož svatbu v celém tom dílku vlastně šlo (protože o bambitku rozhodně ne). Budu si muset doplnit vzdělání a podívat se i na jedničku. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jak se dalo čekat, je to slabší odvar z jedničky. Nad vodou to drží hlavně dvojice Vetchý a Kubařová, zato některé písničky jsou opravdu strašné. Komu se líbila jednička, nejspíš se bude bavit i tady. Pro ty z nás, co první díl považovali za televizní průměr, už je to spíš zbytečně dlouhá ukolébavka. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy se loupežník Karaba (Ondřej Vetchý) s Johankou (Valentýna Bečková) plaví v neckách po zámeckém rybníku v Mníšku pod Brdy, tak necky nejsou žádným stabilním plavidlem, proto musí stabilitu necek řídit potápěč, který pod vodou posouvá necky správným směrem. (heczot)
  • „Pokračování je jiné v tom, že příběh je mnohem vrstevnatější, má více linek, je výpravnější. Šli jsme do větších exteriérů, máme víc koní, písničky jsou dělané víc filmově. Mělo by to být takové plnotučné,“ řekl režisér Ivo Macharáček. (SONY_)
  • Natáčelo se mj. ve skanzenech v Přerově nad Labem a Kouřimi. V prvním díle bylo sídla krále Jakuba (Tomáš Klus) na hradě Lemberk. V tomto pokračování bylo nahrazeno za zámek Mníšek pod Brdy. Jedním z důvodů změny byla dojezdová vzdálenost od Prahy, která činila cca 20 minut. (zikacek)

Související novinky

Zažijte Vary naostro!

Zažijte Vary naostro!

30.06.2022

Ostrý bude již samotný start. Kapela Mig 21 vystoupí posílena o šedesátičlenný orchestr Národního divadla a dvacetičlenný sbor Národního divadla pod vedením dirigenta Jaroslava Kyzlinka. Tím ale… (více)

Reklama

Reklama