Reklama

Reklama

Obchodník Ed Harley přichází při motocyklové nehodě s partou mladíků o svého malého syna. V hlubokém zármutku a vzteku si vzpomene na příhodu z dětství a rozhodne se prostřednictvím staré čarodějnice vyvolat Démona pomsty. Ten mu pomůže krutě se vypořádat s omladinou, která se uchýlila do blízké chaty. Jenže vyvolaný démon se začíná vymykat kontrole a Ed poznává, že se sám stal hlavním aktérem kruté odplaty. Monstrum vraždí vše živé v okolí a Ed musí za jeho zastavení zaplatit krutou daň. Tísnivá atmosféra, ohyzdné monstrum vzdáleně připomínající člověka a všudypřítomný strach... (Henk)

(více)

Recenze (91)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Divák si musí počkať kým sa snímok konečne rozbehne. No čo je horšie, ja som skrátka nedočkal ničoho typicky hororového. Áno, áno, tá maska démona nie je na zahodenie, pričom keď som ho v úvode zbadal, strašne som bol nadšený a plný očakávania, ako všetkým vykrúti krk. Lenže on sa tu len tak premáva, sem tam niekoho odhodí, pričom ako monštrum, údajne démon pomsty, pôsobí skôr ako zhrbený dôchodca, ktorému niekto pošliapal záhon tulipánov - 50% ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Kvalitne naktútený, skôr na strašidelnej, bezmocnej atmosfére stavaný horror so skvelým monštrom. Béčková ikona Lance Henriksen tu podal parádný výkon, perfektné je vidiecke prostredie so svojimi vlastnými zákonmi a poverami. Veľmi dobre je zdôraznená bezmocnosť a motív odplaty za čin, za ktorý trpia nevinní. Skvelý snímok z neskorých 80s, ktoré boli na parádne, nostalgické horrory veľmi bohaté. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Režijný debut jedného z najslávnejších hollywoodskych maskérov Stana Winstona som videl až v roku 2016, 28 rokov od jeho vzniku. Potešil ma nekompromisný úvod (zabité dieťa? Úha...) a môj miláčik Lance Henriksen v titulnej dobro-zlej úlohe. Inak ale béčko ako hrom s uchádzajúcou atmosférou a solídnymi maskami a trikmi, ale s odstupom rokov prirodzene už značne zostarnutými. Dosť mi to pripomínalo Cintorín domácich zvieratiek od Kinga. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

"Pumpkinhead" funguje jako opulentní demáč pro Stana Winstona a jeho masky i speciální efekty, ale také pro oddělení kamery, světel a výpravy - ve všech těchto aspektech je "Pumpkinhead" maximálně efektní. Vizuál mocně podpořený barevnými filtry je na svou dobu vlastně revoluční a o několik let předchází módu pastelových barev, jak je na začátku devadesátek popularizovaly videoklipy Davida Finchera a Michaela Baye, nebo ostatně i celovečerák "Kalifornie", na kterém příznačně kameru vedl také Bojan Bazelli jako zde. Škoda že scénář není zdaleka tak nadupaný jako vizuální stránka filmu a vystačí si jen s nastavovanou šestákovou báchorkou. Labužníky film potěší jako jedna z mála hlavních rolí Lance Henriksena, a to navzdory faktu, že tu zrovna moc prostoru nedostává, protože hraje druhé housle právě za efekty, maskami a výpravou. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Řemeslně zdatné béčko, které je pořád funkční, jen jednoduše morálně zastaralo, stejně jako drtivá většina podobných žánrovek. Rozhodně to není špatný film, má docela zajímavé prostředí, nebojí se být patřičně drsný, ale zároveň k tomu nepotřebuju tunu umělé krve (což pro někoho může být mínus). Za mě je největší zápor zároveň jedna z nejlepších věcí - režisér, co je znám hlavně jako trikař a animatronik si vyrobil velkou, děsivou loutku a hojně ji zde používá. A to je škoda, jednak její tvář není až tak děsivá, připomíná spíše sluníčkem vyšisovaného Grinche a hlavně je v záběru jednoduše příliš často a velmi rychle ztratí auru něčeho tajemného a je příliš brze odhalena v celé své "kráse." Krom toho je film prostě klasická vybíjená, kterou ozvláštní především hlavní herec, co má tak ostře řezanou tvář, že by dokázala rozkrájet i mlhu, co má doma Rákosníček. ()

Galerie (109)

Zajímavosti (18)

  • Terénne motocykle, na ktorých jazdila dvojica Joel (John D'Aquino) a Steve (Joel Hoffman), boli Honda CR250 z roku 1983 v oranžovej farbe a v zelenej Kawasaki KX 250 z roku 1985. (beso74)
  • Scenáristi sa pri svojej práci nechali inšpirovať filmami režiséra a scenáristu menom Mario Bava. (beso74)

Reklama

Reklama