Reklama

Reklama

Obchodník Ed Harley přichází při motocyklové nehodě s partou mladíků o svého malého syna. V hlubokém zármutku a vzteku si vzpomene na příhodu z dětství a rozhodne se prostřednictvím staré čarodějnice vyvolat Démona pomsty. Ten mu pomůže krutě se vypořádat s omladinou, která se uchýlila do blízké chaty. Jenže vyvolaný démon se začíná vymykat kontrole a Ed poznává, že se sám stal hlavním aktérem kruté odplaty. Monstrum vraždí vše živé v okolí a Ed musí za jeho zastavení zaplatit krutou daň. Tísnivá atmosféra, ohyzdné monstrum vzdáleně připomínající člověka a všudypřítomný strach... (Henk)

(více)

Recenze (92)

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Kvalitne naktútený, skôr na strašidelnej, bezmocnej atmosfére stavaný horror so skvelým monštrom. Béčková ikona Lance Henriksen tu podal parádný výkon, perfektné je vidiecke prostredie so svojimi vlastnými zákonmi a poverami. Veľmi dobre je zdôraznená bezmocnosť a motív odplaty za čin, za ktorý trpia nevinní. Skvelý snímok z neskorých 80s, ktoré boli na parádne, nostalgické horrory veľmi bohaté. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Klasické béčko, které dnes neurazí ani nenadchne. Film se může pyšnit skvělým lookem hlavního záporáka a slušným tempem, ale na vyšší hodnocení mi chybělo gore, či nějaký wow moment, který by stál k zapamatování. Vidět film před 15 lety, určitě bych šel s hodnocením výše, dnes však pouze fajn troječka. 60% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Režijný debut jedného z najslávnejších hollywoodskych maskérov Stana Winstona som videl až v roku 2016, 28 rokov od jeho vzniku. Potešil ma nekompromisný úvod (zabité dieťa? Úha...) a môj miláčik Lance Henriksen v titulnej dobro-zlej úlohe. Inak ale béčko ako hrom s uchádzajúcou atmosférou a solídnymi maskami a trikmi, ale s odstupom rokov prirodzene už značne zostarnutými. Dosť mi to pripomínalo Cintorín domácich zvieratiek od Kinga. ()

kosta73 

všechny recenze uživatele

Dobrý námět, vynikající triky a pár nezapomenutelných scén z nichž nejvýše ční parádní scéna vzkříšení Pumpkinheada v obydlí čarodějnice. O scénář tu nejde, což platí skoro pro všechny filmy vzniklé na ( především ) Winstonův popud, které jsem měl možnost zhlédnout ( např. projekt Creature Features ). Největším tahákem je bezpochyby jeho dokonalá maskérská práce. V tomto směru se tomuto dílku nedá v podstatě nic vytknout. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

I když dnes už takovýto look hlavního monstrouše Dýňohlava nemůže hlavně u mladší generace obstát, já se přece jen přikloním k nadprůměrnému hodnocení, protože si myslím, že v rámci monster hororu a v rámci historie hororu by se neměl kategoricky odsuzovat a své místo by měl mít. Navíc Stan Winston ve svém režijním debutu prokázal dostatek umu, čímž udělal z Pumpkinheada koukatelnou záležitost. 70% s přivřeným očkem. ()

Galerie (109)

Zajímavosti (18)

  • Producenti spoločnosti DeLaurentiis Entertainment Group (DEG) pôvodne poslali Stanovi Winstonovi len scenár, aby si ho prečítal a podľa neho vytvoril model démona. Toho film tak zaujal, že producentov požiadal o jeho réžiu a až potom by im jeho spoločnosť kreatúru vytvorila. (beso74)
  • V 24. minúte, keď Ed (Lance Henriksen) berie na ruky svojho raneného syna z trávy, je možné vidieť tieň kamery a kameramana. (DJ Rocco iNc)

Reklama

Reklama