Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva piloti letectva Spojených států, major Victor Deakins a kapitán Riley Hale, jsou vysláni na zkušební let se dvěma atomovými raketami – mají simulovat přelet hranic. Deakins náhle na kolegu zaútočí, katapultuje ho a obě bomby shodí. Nálože však nevybuchnou, protože jsou blokovány proti nehodám a Pentagon vyšle na místo nehody mladého důstojníka Gilese. Záchranná četa v troskách letadla nenajde těla pilotů,ani rakety. Situace, kdy letectvo ztratí nevybuchlou atomovou bombu, má v Pentagonu krycí název Zlomený šíp, a tato akce právě nastává... Podle posledního Deakinsova hlášení celý incident způsobil Hale. Ten se mezitím probral z mdlob a je zatčen Hlídačkou Národního parku Terry, která ho našla. Podaří se mu ji však odzbrojit a vzápětí musejí prchat před Deakinsovými muži. Ti jsou domluveni se skupinou překupníků, kterým mají „ztracené“ atomové bomby prodat. Riley si domyslí, o co jde, vysvětlí vše Terry a společně se pustí do pronásledování konvoje, který ukradené bomby převáží. Jenže protivník je velice silný a neštítí se ničeho… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (290)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jiste, Woo ma lepsi kousky a to i mezi americkejma filmama, ale Zlomeny sip se s nicim nesere, jde o jednoduchej akcnak, ale spojenej dostacujicim pribeh a diky tomu mel Woo prostor se predvest a misty to paradne vyuzil. Film je totiz v podstate nepretrzita jizda v paradnim prostredi, na prestrelky, vybuchy a honicky neni nouze a jsou tu prakticky celou dobu filmu. K tomu si pripoctete paradni hudbu a uzasnyho psychopatickyho Travoltu. Slater se sice tvari furt stejne a vypada mezi ostatnima jak chlapecek, ale nijak zvlast film nerusi, az teda na to, ze jsem fandil Travoltovi, ale zaroven mi stejne bylo jasny, jak to dopadne. Proste solidni akcni narez. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

John Woo? Ne, opravdu ho nemám rád, ale tenhle snímek se mu povedl, hodně povedl. Možná za to může změna jeho stylu, nejsem sice žádný znalec, ale tohle mi opravdu jako typická Woovka nepřipadalo. Operace: Zlomený šíp je ale od začátku do konce úžasnou podívanou, která chytí za vlasy a až do samotného konce vás nepustí. Úchvatně vyprávěný příběh se celý odehrává na poušti, která však není tak ošklivá jako tomu bylo v případě Hor co nemají oči, ale má svou vizuální krásu a propracovanost. Též oba hrdinové jsou velmi dobře napsaní, téměř maniakálního Deakinse považuji za jednu z nejlepších rolí Johna Travolty... Samozřejmě nesmím zapomenout na jednu věc, hudební doprovod. Už jsem to říkal nesčetněkrát, ale klidně to zopakuji Hans Zimmer je naprosto geniální a rozhodně se řadí mezi největší hudební komponisty, které můžeme ve filmu najít. Jeho klidné tóny přesně rezonují s příběhem a dodávají mu tu pravou atmosféru. ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

"Fuck them if they can´t take a joke." Dr. Divnoláska á la John Woo aneb Boys will be boys. Travolta se prohání se Slaterem utažskou pouští a dokazují si, kdo má větší koule. Je to možná hloupé, ale rozhodně zábavné a nejspíš je to můj nejvíckrát viděný Woo. Akce naprosto parádní a stylovějšího kuřáka a padoucha než je Travolta taky hned tak nenajdete. Škoda jen, že si Mistr víc nevyhrál s motivem přátelství. A Zimmerův soundtrack z hlavy zaručeně nedostanete. Zatraceně podhodnocený film. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Asi všichni se shodneme na tom, že obsazení nevýrazného Slatera nebylo nejšťastnější a postava Samanthy Mathis tam je jen aby si Slater měl s kým povídat, jinak jde ale o perfektní akční snímek nebo spíš velkofilm. Narozdíl od řady dnešních akčních filmů zapojíte při počítání akčních scén i víc než dva prsty a akce má skvělou choreografii, je přehledná a maximálně efektně nasnímaná, jak je u Johna Woo zvykem. Tomu sice nevyšla chemie ústředního mužského tandemu tak jako v jeho hongkongských opusech a samozřejmě musel razantně ubrat i na krvavosti, ale naštěstí to trochu zaniká v hluku explozí celkem čtyř helikoptér, jednoho vlaku, jedné B1 a jedné atomové bomby. Graham Yost napsal po Nebezpečné rychlosti další kvalitní a třaskavý, byť ne tak originální akční scénář a z provařeného únosu atomovky vytlačil maximum. A Travolta předvedl jednoho z nejlepších padouchů dekády. K tomu Zimmerova hudba... Každého burana, který dal Operaci Zlomený šíp méně než čtyři hvězdičky, bych připoutal do křesla a pustil mu Peacemakera. A pak znova. A znova... P.S.: Harry Knowles pojmenoval svůj web Ain´t it cool po Travoltově hlášce z tohoto filmu. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Zlatá éra Johna Woo skončila s příchodem do Hollywoodu a musíme to brát zkrátka jako chlapi. Klasicky výborné výbuchy nezakryjí nudu, při které jsem si mírně okusoval nehty a scénář, ve kterém se schovává více nelogičností, než je u průměrného spektáklu zvykem (a to to jindy neřeším). Na druhou stranu, kdokoliv říká, že poslední skvělý Travolta umřel s Julesem, zapomněl na tenhle explozivní kousek. John (Travolta) má jiskru a o dvě třídy převažuje vykuleného Slatera, jehož výkon mi připomněl Jasona Patrica v Nebezpečné rychlosti 2. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (18)

  • Terry Carmichaelovú mala pôvodne hrať Jennifer Aniston. O túto rolu sa tiež uchádzala Halle Berry, ale producenti ju odbili slovami "nie sú tam žiadni čierni správci parku". (matt6)
  • Vo filme sa zničili štyri helikoptéry. (Shakers)

Reklama

Reklama