Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva piloti letectva Spojených států, major Victor Deakins a kapitán Riley Hale, jsou vysláni na zkušební let se dvěma atomovými raketami – mají simulovat přelet hranic. Deakins náhle na kolegu zaútočí, katapultuje ho a obě bomby shodí. Nálože však nevybuchnou, protože jsou blokovány proti nehodám a Pentagon vyšle na místo nehody mladého důstojníka Gilese. Záchranná četa v troskách letadla nenajde těla pilotů,ani rakety. Situace, kdy letectvo ztratí nevybuchlou atomovou bombu, má v Pentagonu krycí název Zlomený šíp, a tato akce právě nastává... Podle posledního Deakinsova hlášení celý incident způsobil Hale. Ten se mezitím probral z mdlob a je zatčen Hlídačkou Národního parku Terry, která ho našla. Podaří se mu ji však odzbrojit a vzápětí musejí prchat před Deakinsovými muži. Ti jsou domluveni se skupinou překupníků, kterým mají „ztracené“ atomové bomby prodat. Riley si domyslí, o co jde, vysvětlí vše Terry a společně se pustí do pronásledování konvoje, který ukradené bomby převáží. Jenže protivník je velice silný a neštítí se ničeho… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (290)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Na působení Johna Woo v Hollywoodu by se dala velmi dobře aplikovat Nohavicova teorie alkoholického kopce. Pouze s tím rozdílem, že i průměrný alkoholik pozná, když už dávno dosáhl vrcholu a již dlouhou dobu sviští dolů. John Woo již toho Hollywoodského vrcholu dosáhl poměrně dávno (Face/Off) a i přesto, že v současné době se pohybuje velmi hluboko pod úrovní na které vystartoval a stále klesá, v jeho zastřené mysli stále míří vzhůru s vidinou legendárního akčního filmu, které v dřívějších dobách v Hong Kongu mrskal jeden za druhým. Uvidíme, jak tato jeho jízda po horské drátze nakonec dopadne, já už moc nadějí na vzestup nedávám. Operace zlomený šíp je celkem slušný akční film, je plný skvělých scén, je plný hloupých scén, nepostrádá charismatického záporáka (Travolta je vynikající padouch). Konečné vyznění filmu je lehce nadprůměrné, po Black Jacku a Živém terči stále vzestupná tendence, která vyvrcholila již zmíněným Tváří v tvář. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

John Woo? Ne, opravdu ho nemám rád, ale tenhle snímek se mu povedl, hodně povedl. Možná za to může změna jeho stylu, nejsem sice žádný znalec, ale tohle mi opravdu jako typická Woovka nepřipadalo. Operace: Zlomený šíp je ale od začátku do konce úžasnou podívanou, která chytí za vlasy a až do samotného konce vás nepustí. Úchvatně vyprávěný příběh se celý odehrává na poušti, která však není tak ošklivá jako tomu bylo v případě Hor co nemají oči, ale má svou vizuální krásu a propracovanost. Též oba hrdinové jsou velmi dobře napsaní, téměř maniakálního Deakinse považuji za jednu z nejlepších rolí Johna Travolty... Samozřejmě nesmím zapomenout na jednu věc, hudební doprovod. Už jsem to říkal nesčetněkrát, ale klidně to zopakuji Hans Zimmer je naprosto geniální a rozhodně se řadí mezi největší hudební komponisty, které můžeme ve filmu najít. Jeho klidné tóny přesně rezonují s příběhem a dodávají mu tu pravou atmosféru. ()

Reklama

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

I přes do očí bijící a do koulí kopající nesmysly a nelogičnosti se na to dá vcelku v pohodě mrknout. Faktem je, že víckrát už to vidět fakt nechci. Travolta jako vždy vynikající. Slater se sice snaží být klasickej akční hrdina, ale já mu to nevěřím. Je to čistě jen můj pocit. Fajn bylo to, že kamoška nebyla jen na ozdobu, ale skutečně pomáhala. Směšný ale bylo, že měla lepší mušku, než cvičení vojáci. Velmi dobrá byla hudba, které se většinou nevšímám, ale tady tak nějak fungovala. No 60 za lepší průměr. Ale jen díky JT a s přihlédnutím k tomu, že nějakej pátek už tenhle film existuje. ()

BloodyVamp 

všechny recenze uživatele

Před devíti roky jsem byl z tohoto akčního nářezu na větvi, teď za nostalgii dávám slabší 4 hvězdičky. Ono náboj to stále má, výsledku moc pomohla božská hudba Hanse Zimmera. A Travolta dal vzniknout dalšímu cool záporákovi, který se prostě zapsal to filmové historie. Jeho hlášky, gesta, chování... Děj je stupidní, má spostu nelogičností, ovšem akce brilantní (ale není jí tolik co bych čekal). Bohužel herecky pokulhává Christian Slater, Samantha Mathis s neustále vykuleným výrazem také na věrohodnosti nepřidá. Přesto to má kouzlo moderního westernu. 70%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Už ten úvodný box! V 90. rokoch prešiel Hongkong, mekka akčného žánru, pod správu komunistov z Číny. Mnohí umelci sa rozhodli zo strachu z cenzúry odísť do Hollywoodu. Tsui Hark (Double Team), Chow Yun-Fat (Muži na zabitie), Jet Li (Smrtonosná zbraň 4), Jackie Chan (Rušná hodina)... a režisér krvavých kúpeľov John Woo. Prvý raz sme jeho meno v súvislosti s americkou produkciou zaznamenali v Živom terči, kde s vlasatým Van Dammeom predviedol akčné mäso. Producenti (v čele so Samom Raimim) ho však vtedy krotili, že toto nemôže a tamto nemôže. U svojho druhého amerického počinu, dravej Operácie Zlomený šíp, mal našťastie vďaka producentom z Foxu viac voľnosti, vyšší rozpočet (50 miliónov) a na každú ruku jednu hviezdu: charizmatického cynika Johna Travoltu (ktorý bol v tom čase znova v kurze vďaka kultovej tarantinovke Pulp Fiction) a chvíľkovú (veľmi nešťastnú, viď. neskoršia Povodeň) hviezdičku menom Christian Slater. K dispozícii mal taktiež predsa len o čosi zaujímavejší scenár, konkrétne príbeh o jadrových zbraniach uprostred púštnej prírodnej rezervácie, nad ktorou americká armáda tajne prevádza experimentálne lety. Výsledok je aj vďaka chytľavej hudbe (Travoltov motív o rok neskôr prevzal Dewey vo Vreskote 2) vydarený a atmosférický. V akcii je film nadpriemerný, či už sa jedná o detaily (kladivo, minibitka v stiesnenom kokpite), alebo o veľkolepejšie sekvencie (Hummer, helikoptéra). Nie je to žiadny wooovský zázrak (ten vyvrcholil až nasledujúcimi orgiami z produkcie Michaela Douglasa Tvár toho druhého, mimochodom tiež s Travoltom), ale k priemeru má tiež riadne ďaleko. Za negatíva označujem zlé výkony Boba Guntona, Delroya Lindu, Christiana Slatera a Samanthy Mathis. A strašne čudný nápad so vzácnym bahnom. Snímka naprieč celým svetom zarobila fajnových 150 miliónov. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (18)

  • Vo filme sa zničili štyri helikoptéry. (Shakers)

Reklama

Reklama