Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva piloti letectva Spojených států, major Victor Deakins a kapitán Riley Hale, jsou vysláni na zkušební let se dvěma atomovými raketami – mají simulovat přelet hranic. Deakins náhle na kolegu zaútočí, katapultuje ho a obě bomby shodí. Nálože však nevybuchnou, protože jsou blokovány proti nehodám a Pentagon vyšle na místo nehody mladého důstojníka Gilese. Záchranná četa v troskách letadla nenajde těla pilotů,ani rakety. Situace, kdy letectvo ztratí nevybuchlou atomovou bombu, má v Pentagonu krycí název Zlomený šíp, a tato akce právě nastává... Podle posledního Deakinsova hlášení celý incident způsobil Hale. Ten se mezitím probral z mdlob a je zatčen Hlídačkou Národního parku Terry, která ho našla. Podaří se mu ji však odzbrojit a vzápětí musejí prchat před Deakinsovými muži. Ti jsou domluveni se skupinou překupníků, kterým mají „ztracené“ atomové bomby prodat. Riley si domyslí, o co jde, vysvětlí vše Terry a společně se pustí do pronásledování konvoje, který ukradené bomby převáží. Jenže protivník je velice silný a neštítí se ničeho… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (290)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Není nejdůležitější, jestli John Woo točí své filmy v Hong Kongu - později v Číně - nebo v Hollywoodu ... Je pochopitelné, že v Americe se musí přizpůsobit představám studia - jinak by asi dost těžko mohl dělat svou práci - ale přitom zůstává věrný sám sobě. Je to pořád John Woo a jeho rukopis, vyznačující se strhujícím dějem a nápaditými akčními scénami, tak co chcete víc … ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Operace: Zlomený šíp je luxuxní akční pecka, aby také ne, když za ní stojí mistr na akční záležitosti režisér John Woo. Tento film mně chytnul i hned od začátku, kdy Travolta se Slaterem boxují. Tempo si film udržuje po celou svou stopáž. Některé akční scény byli vážně skvělé. Skvěle provedeny a skvěle natočeny. Scénář filmu není nijak nejlepší, ale docela je hodně zábavný. Jediný velký minus má tento film za docela hloupé dialogy. Ovšem hudba, no to bylo něco perfektního. Hans Zimmer je a vždycky bude nejlepší skladatel. Herecké obsazení je také slušné. V roli klaďase je Christian Slater velmi dobrý, ale John Travolta v roli padoucha přehrává naprosto všechny. Jeho pohyby, jeho pohledy jsou něčím, co z jeho výkony dělá výborný. Nějak mi ale nesedla Samantha Mathis. Tento film pobaví i na několikáté shlednutí! ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nejvíc si paradoxně vybavuji situaci, že jakmile jsme s bráchou na Broken Arrow na HBO viděli ukázku, a byli nadšení, že se podobná akční smršť vůbec do televize chystá, nemohli jsme dospat do premiéry a odpočítávali jsme každý den hodiny, jen aby už byla neděle v osm večer! Když kdysi Home Box Office konečně startovala i v ČR, hned se jí úspěšně povedlo formovat můj filmový vkus a mou cestu sem, na ČSFD... ()

Diamant 

všechny recenze uživatele

Film je slabý pre prítomnosť nelogičnosti, hlavne v jednom prípade: Najprv je povedané, že po 3 neúspešných pokusoch zadať spúšťací kód bomby sa z nej stane len kus kovu, následne však je napriek 3 uskutočneným nesprávnym zadaniam kódu veľký boj o bombu - teda sa k nej pristupuje ako k stále spustiteľnej. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Preboha to bola blbosť. Keď som videl Broken Arrow, nevedel som, kto je John Woo a nevidel som žiaden z jeho filmov. Bude asi aj jeho naslabším, podľa toho, čo som doteraz od neho videl. Travolta sa vezie na vlne svojho veľkého návratu vďaka Pulp fiction a Slater je zase neskutočne nesympatický. Ich úlohy mali byť opačné, aspoň by som mohol držať palce kladnému hrdinovi. VIDENÉ ZNOVA 6/2019: Tak nič, na svojom komentári nemusím nič meniť, snáď len to, že som už od majstra toho videl viac a tým pádom ani nemám chuť zvyšovať na tri hviezdy, ktoré by si BA z nejakého toho objektívneho hľadiska tento čistý výplach snáď i zaslúžil. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (18)

  • Okolo podzemného jadrového výbuchu vo filme zaznie niekoľko nezmyslov. Napríklad hlavný hrdina povie, že z podzemnej explózie sa neuvoľnila radiácia. Avšak mohli sme jasne vidieť, že výbuch vymrštil ohnivú guľu von z bane, čiže došlo k úniku rádioaktívneho odpadu po explózii. Taktiež plán vydávať jadrový výbuch za zemetrasenie je nezmysel, pretože po celom svete sa nachádza mnoho seizmologických staníc, ktoré by toto tvrdenie ľahko vyvrátili. (ČSFD)

Reklama

Reklama