Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben, Frank a Paul byli přátelé na život a na smrt. Když na konci šedesátých let utíkali před mafií z Hongkongu, aby se vrhli do víru černého obchodu ve válkou zničeném Vietnamu, netušili, že jejich přátelství bude vystaveno té nejtěžší zkoušce. Gangsterské války saigonských klanů, zajetí Vietkongem - to vše rozežralo jejich přátelství jako koncentrovaná kyselina. A tak všechno skončilo jako tisíckrát předtím i potom. Kulkou v hlavě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (144)

Flego 

všechny recenze uživatele

Nadupaný príbeh troch priateľov, ktorí sa menia priamoúmerne prežitým skutočnostiam vo vietnamskej vojne. Nejedná sa však o klasický vojnový film, ako by si mohol niekto myslieť. Príbeh je nacpaný množstvom nápadov, niekedy až prehnanými situáciami tak podobnými východoázijským filmom. Aj tak sme svedkami silného príbehu priateľstva, odvahy, chamtivosti a pomsty. Za zmienku stojí veľmi pekná hudba s jednoduchým motívom. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Deer hunter (síce nemá osvedčeného DeNira, ani Walkena s vypatlaným pohľadom), ale bude vždy chutiť 1000x viac v ázijskom duchu. Repríza nemala ďaleko od filmového orgazmu. Ani nie kvôli krvi, hereckým výkonom, počtu guliek, choreografie výbuchov etc etc... Ale za to, že na priestore krásne vydláženom vyššie zmieneným, bol tento film neskutočne ľudský! Podprahovým spôsobom. A ako bonus malé životné múdro: Aj muži sa môžu úprimne (a nehomosexuálne) milovať... Kľudne aj celý život. Pokiaľ sa im ofšem do cesty nedostanú veľké prachy. Potom je to všetko viac-menej už len o náhode (skoro ako zo života). ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že hongkongské filmy Johna Woo by mohly být můj šálek čaje, ale nevypadá to tak. Námět dobrý, možná dokonce vynikajicí. všechno ostatní je průměrné až podprůměrné. Herecké výkony za moc nestojí, hudba je snad vytáhlá z počítačů 80. let a především ta Woova režie "krvavého baletu" mě nechala absolutně chladným, připadalo mi to jako Rambo 2, jen ty záběry byly trochu zpomalené a a z lidí stříkala krev. Zvuk úderů je typicky béčkovitě zvýrazněný, střih mi připadal poměrně amatérský a všude jenom ratatata....ratatatata, mrtvoly jsou všude ( a že jich jsou snad stovky ), policie nikde, některé dialogy jsou vskutku mizerné ( ..."jsme kamarádi a jsme si rovni"... ). Chápu principy nadsázky, nečekal jsem realismus, ale režijní zručnost ano. 50%. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Tak to máme další vyvedenou exhibici Johna Woo. Poutavý příběh se klene na základech velmi silného motivu rozpadu přátelství a s tím spojené metafory o kulce v hlavě, ale trochu mě mrzí, že je během dvou hodin paralelně rozmělňován Vietnamem a trochu plakátovou posedlost zlatem a bohatstvím. Přesto má Kulka bezpočet působivých momentů a pár, u nichž zamrazí způsobem, za který by se nemusely stydět ani Združené mrazírny severočeského kraje. A ta akce... mňamy mňam. K maximálnímu hodnocení mnoho nechybělo. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Je to proti všem pravidlům zdravého rozumu, naprosto bizarní a nereálné, ale zároveň ve stejné míře fascinující. V hektolitrech krve a nesmyslném množství pobitých nepřátel se přitom paradoxně ukrývá jasné poselství namířené proti násilí, válce a zabíjení - tak silné, že mě až mrazí. Navíc podané prostřednictvím hlubokého a bezvýhradného přátelství doslova až za hrob ... a zrady a odplaty přesně v hongkongském stylu. Takže 4* mu patří plným právem. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně v baru, kdy jsou tři hlavní hrdinové donuceni panem Leungem každý vypít láhev Whiskey, není kompletní. Chybí část vystřižené scény, kdy všichni tři hlavní hrdinové jsou donuceni vypít moč, což se stane, a pak teprve nastane přestřelka. (tequilla)
  • Natáčení snímku probíhalo převážně v Thajsku, kde se filmaři vytvořily odpovídající podmínky nasvědčující vietnamskému prostředí, a v hongkongském filmovém studiu Cinema City Studio. Filmové záběry z letící helikoptéry, jichž je divák svědkem během přepadení filmového tábora, byly pořízeny již v minulosti, v době, kdy ve Vietnamu zuřila válka, neznámým, neohroženým kameramanem. (Conspi)

Reklama

Reklama