Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben, Frank a Paul byli přátelé na život a na smrt. Když na konci šedesátých let utíkali před mafií z Hongkongu, aby se vrhli do víru černého obchodu ve válkou zničeném Vietnamu, netušili, že jejich přátelství bude vystaveno té nejtěžší zkoušce. Gangsterské války saigonských klanů, zajetí Vietkongem - to vše rozežralo jejich přátelství jako koncentrovaná kyselina. A tak všechno skončilo jako tisíckrát předtím i potom. Kulkou v hlavě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (144)

hans500 

všechny recenze uživatele

Film se značně inspiruje Lovcem jelenů, kterému se sice nevyrovná, ale jinak jde o zajímavý a kvalitný film, se zajímavě se vyvíjejícím dějem i dobře napsaným scénářem. Svou výbornou režií dodal John Woo příběhu silný emocionácí náboj, čož podporují i velice dobré herecké výkony a hudební podkres. O tom že akce je na špičkové úrovni se snad ani není nutné zmiňovat. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Výborná dráma, námetom podobná klasike The Deer Hunter. Prepracované postavy, neustále sa meniace prostredie, mnoho šokujúcich scén, ktoré vám roztrasú ruky, a skvelá akcia v interiéroch i exteriéroch. Síce trochu dlhý, ale aj adekvátne k tomu BOHATÝ film. Bohatý na všetko, vrátane hlbokého príbehu a silných emócií. Najvyššie hodnotenie mu odomňa uniká iba o chlp. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Tak toto bol poriadny akcny narez od Johna Woo. Akcne zabery su extremne brutalne a krvou sa nikde nesetrilo, ale okrem toho to malo aj dobry namet o znicenom priatelstve. Samozrejme film treba brat ako z 80-tych rokov a treba chapat, ze tu nebezi kvalitna hudba Hansa Zimmera, ale proste hudba z 80-tych rokov, na ktoru nie som zvyknuty, ale ja som nastastie vyrastal aj na filmoch z 80-tych rokov, takze mi hudba nastastie vobec nevadila. Sceny zo zajateckeho tabora az po zaver filmu mi trosku pripomenuli LOVEC JELENU (1978) s De Nirom, napokon kto sa z vietnamskeho masakru vratil este normalny? Spomeniem TAXIKARA (1976), JAKUBUV ZEBRIK (1990) s Timom Robbinsom alebo NAROZEN 04. CERVENCE (1989) s Tomom Cruisom. Takze ak este nie ste unaveni z nekonecneho strielania po ludoch hlavne z tych hongkongskych filmov, tak tento sa urcite oplati vidiet. Mne osobne sa od Johna Wooa najviac pacili FACE/OFF - TVARI V TVAR (1997), KOD NAVAJO (2002), OPERACE: ZLOMENY SIP (1996) alebo ZIVY TERC (1993), za to ma sklamal druhym pokracovanim MISSION: IMPOSSIBLE II. (2000)... 11.10.2009 _______ Tony Leung Chiu Wai - (Ben) +++ Jacky Cheung - (Frank) +++ Waise Lee - (Paul) +++ Simon Yam - (Luke) +++ Fennie Yuen - (Jane) +++ Yolinda Yam - (Sally Yen) +++ Hee Ching Paw - (Benova matka) +++ John Woo - (Policajný inšpektor) +++ Produkcia: John Woo +++ Hudba: Romeo Diaz, James Wong +++ ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Trefa do černého. Brilantní snímek, který hluboce zasáhne každého, kdo vnímá woovky jako svébytný "žánr" a nebude ohrnovat nos nad přehuštěností divokou akcí a pohádkovým poselstvím....Nádherně komponované obrazy (pro Wooa typické strohé interiéry jsou v menšině a film se z větší části odehrává takříkajíc na čerstvém vzduchu), nadpozemská akce a hutné emoce. Jistojistě vrchol tvorby slavného jihočíňana... 90% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Lovec jelenů potkává Apokalypsu a plný šílenství, smrti, lásky a zrady hledí vstříc Lepším zítřkům. Přímo mě mrazilo z realismu, syrovosti a intenzity s jakou je ve filmu zobrazen život normálních lidí žijících na pomezí totality a anarchie, nebo dokonce v pekle války ve kterém je možné jen zemřít, zešílet a nebo se stát zvířetem. I přes zpomalené záběry desítek umírajících nepřátel ladně klesajících k zemi v dešti kulek, a fakt, že většina nepřátel je jen kompars určený k rychlé a efektní likvidaci, přičemž nemá ani naději na to že by ublížil hlavním charakterům. Těžko se mohu rozhodnout který z Wooových filmů je lepší, fanoušek akčních filmů ve mě nadšeně nadskakuje z Hard Boiled, srdce tiše šeptá jméno Killer, ale rozum, ten jednoznačně říká Bullet in the Head. Film který mě dokázal rozdrtit jako náraz kulky do lebky. 10/10 ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně v baru, kdy jsou tři hlavní hrdinové donuceni panem Leungem každý vypít láhev Whiskey, není kompletní. Chybí část vystřižené scény, kdy všichni tři hlavní hrdinové jsou donuceni vypít moč, což se stane, a pak teprve nastane přestřelka. (tequilla)
  • Natáčení snímku probíhalo převážně v Thajsku, kde se filmaři vytvořily odpovídající podmínky nasvědčující vietnamskému prostředí, a v hongkongském filmovém studiu Cinema City Studio. Filmové záběry z letící helikoptéry, jichž je divák svědkem během přepadení filmového tábora, byly pořízeny již v minulosti, v době, kdy ve Vietnamu zuřila válka, neznámým, neohroženým kameramanem. (Conspi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno