Reklama

Reklama

Jeffrey (Chow Yun-fat) je nájemný vrah. Vezme svou poslední zakázku, aby získal peníze a mohl zaplatit operaci ženě, kterou nechtěně téměř připravil o zrak. Za svou "práci" však nedostane zaplaceno. Naopak je na něj najat profesionální zabiják. Jeffrey se musí spojit s policejním inspektorem (Danny Lee), aby přežil útoky svých bývalých kolegů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (331)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Děsím se filmů, které mají nabušené hodnocení, jsou legendami svého žánru a já u nich přesto od první minuty trpím. To šílené kombo pohrocených výrazových prostředků akční kinematografie 80. let a celkové vizuální estetiky téhle doby, pro mě bylo něčím, přes co jsem se jako divák nedokázal přenést a ačkoliv jsem si neustále připomínal, že koukám na něco schválně neskutečně přepáleného a přestylizovaného, nemohl jsem se zbavit pocitu, že je Killer prostě jen strašlivý brak. 3/10 ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Nemám slov, po Hard Boiled další Woovka, která mě donutila bez hnutí a s vytřeštěným výrazem zírat na obrazovku. Nejraději bych si nafackoval, že jsem nevložil více snahy do shánění tohoto akčního klenotu a zhlédl ho až teď. Choreografie přestřelek je opět úchvatná, gangsteři, prostřílení jako řešeto, padají k zemi po desítkách, atmosféry je tu nejvíce z krvavých baletů, stejně tak je tu snad nejsilněji podán motiv přátelství a nejlepší akce, přestřelka v kostele, se minimálně vyrovná té finální v A Better Tomorrow 2. NÁŘEZ! Spolu s Hard Boiled nejlepší film hongkongského mistra krvavé a poetické akce. 10/10 ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Málokterému akčnímu snímku dávám maximální hodnocení. Tento klenot Johna Woo si ale všech pět hvězd jistojistě zaslouží: takovou akční smršť aby člověk pohledal, a to i v dnešní době! A co navíc - on to není obyčejný akční výplach... Čekal bych od podobného snímku popcornovou akci bez nějakého lepšího příběhu, ale to, co na mě z televize vytasilo kvér mělo hlavu a patu, a donutilo mě zírat s vytřešťenými bulvami po celou stopáž. Hodně paf jsem byl také z velmi vydařeného konce, který pak závěrečnému zhodnocení ještě trochu pomohl. Tohle se vážně jen tak nevidí, a já jsem rád, že jsem si onen večer mezi třemi žhavými kandidáty (horory) vybral právě tento hongkongský oldschoolový nářez. Sexy! ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina je už podle názvu filmu (nájemný) zabiják. Při jedné ze zakázek způsobí téměř totální slepotu barové zpěvačce, kvůli které cítí šanci na vykoupení a lepší život. Pokusí se sehnat dostatek peněz pro potřebnou oční operaci. Mezi oběma postavami se v průběhu filmu vytváří zvláštní pouto, které přerůstá až v milostný cit. Pouto jiné, přerůstající v přátelství se vyvine i mezi hlavní postavou a policejním detektivem, který jde nejdříve našemu hrdinovi po krku. Určitým způsobem tak můžeme hovořit o buddy movie. Jak je u filmů Johna Woo zvykem, i zde je devizou filmu vizuální stránka s mnoha mistrně nasnímanými přestřelkami, které lze přirovnat až ke krvavému baletu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Killer je akčný film, v ktorom je po celý čas zbesilá akcia a non stop strielačky. Je to dobre natočené a fanúšikovia žánru ho budú považovať za jeden z vrcholov akčných filmov. Mňa film nijako zvlášť nezaujal, aj keď objektívne chápem, čo môže pre niektorých filmových fanatikov znamenať. Nič na mojom hodnotení nemení ani pre európana a američana exotické prostredie Hong Kongu. No a navyše ten expresívny ázijský patos. Možno tomuto Wooovmu štýlu prídem časom na chuť. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (21)

  • Scéna se střelcem a tramvají se točila v hong-kongském Causeway Bay a byla natolik věrohodná, že obyvatelé zavolali místní policii. Danny Lee pak musel požádat šéfa policistů o povolení pokračovat v natáčení. (Terva)
  • Představitelka Jenny (Sally Yeh) se v rámci přípravy na roli slepé zpěvačky zavírala ve svém bytě, stahovala žaluzie a žila několik týdnů jen po tmě. (cubajz)

Související novinky

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

05.05.2022

Čínský filmař John Woo známý pro své kultovní snímky jako Hard Boiled, Tváří v tvář či Killer se po letech konečně dostane k režii remaku svého dost možná nejzásadnějšího filmu. Je jím právě poslední… (více)

Reklama

Reklama