Reklama

Reklama

Jeffrey (Chow Yun-fat) je nájemný vrah. Vezme svou poslední zakázku, aby získal peníze a mohl zaplatit operaci ženě, kterou nechtěně téměř připravil o zrak. Za svou "práci" však nedostane zaplaceno. Naopak je na něj najat profesionální zabiják. Jeffrey se musí spojit s policejním inspektorem (Danny Lee), aby přežil útoky svých bývalých kolegů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (332)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Killer je akčný film, v ktorom je po celý čas zbesilá akcia a non stop strielačky. Je to dobre natočené a fanúšikovia žánru ho budú považovať za jeden z vrcholov akčných filmov. Mňa film nijako zvlášť nezaujal, aj keď objektívne chápem, čo môže pre niektorých filmových fanatikov znamenať. Nič na mojom hodnotení nemení ani pre európana a američana exotické prostredie Hong Kongu. No a navyše ten expresívny ázijský patos. Možno tomuto Wooovmu štýlu prídem časom na chuť. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Opulentní vizuální žranice s romantickým nádechem, a to nemám na mysli pouze zabijácké sekvence :-), snímek rozhodně předběhl svou dobu v mnoha ohledech a mimo skvělého Yun-Fata se tu vyskytovali minimálně dva další neuvěřitelní sympaťáci. Stoprocentní spokojenost zkalila s blížícím se koncem stále sílící sentimentalita. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Moje prvé zoznámenie s Hongkongskou tvorbou Johna Woo. Po fámach o najväčšom počte zabitých ľudí vo filme som čakal nezmyselnú strieľačku a ku podivu to malo veľmi slušný dej. Tak ako je Woo dobrý v natáčaní akčných scénok (jasné že tu nie sú tak vyšpičkované ako v hollywoodskej produkcii), je ešte lepší v precítených medziľudských vzťahoch. A to ma už naozaj prekvapilo. ()

klerik

všechny recenze uživatele

Len MALÉ UPOZORNENIE čo sa týka akcie (celý film som bohužiaľ nevidel). Slávny film, kde každý ospevuje Woovu zručnosť pri točení prestreliek, ALE žiadna dokonalosť typu FACE OFF čo BROKEN AROW sa nekoná. Akcia je efektná, ale je pomerne chaotická. Zišlo by sa ju prestrihať aby bolo jasné, kto odkiaľ strieľa a kam Fat strieľa... ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Má první wooovka mě docela zklamala. Po nedávno zhlédnuté dechberoucí akční řežbě Full Contact režiséra Ringo Lama s Yun-Fat Chowem v hlavní roli jsem od mnohem známějšího a lépe hodnoceného Johna Woo čekal mnohem víc. Hlavně jsem postrádal pořádnou atmosféru. Příběh a charaktery postav byly v rámci žánru docela dobré, když pominu jistou naivitu a fakt, že děj více méně směřoval od přestřelky k přestřelce pořád dokola. Naprosto mi nesedlo právě provedení všech těch do nebes vychvalovaných megalomanských jatek, ve kterých se hrdinové stávají nesmrtelnými pistolníky a nekrytí stylově kosí jednoho zloducha za druhým. Postupně mě čím dál tím víc nudily. Hodnocení nevytáhne na **** ani precizní nápaditá kamera a celková stylizace. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (21)

  • Sally Yeh ve filmu skutečně zpívá. (Kulmon)
  • Jedná se o první snímek, ve kterém John Woo používá bílé holubice jako symbol lidské duše. Následně byly použiti i ve filmech Živý terč (1993) a Tváří v tvář (1997). (Terva)
  • Střílečka v plážovém domě se točila 28 dní, závěrečná střílečka v kostele 36 dní. (Kulmon)

Související novinky

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

05.05.2022

Čínský filmař John Woo známý pro své kultovní snímky jako Hard Boiled, Tváří v tvář či Killer se po letech konečně dostane k režii remaku svého dost možná nejzásadnějšího filmu. Je jím právě poslední… (více)

Reklama

Reklama