Reklama

Reklama

Jeffrey (Chow Yun-fat) je nájemný vrah. Vezme svou poslední zakázku, aby získal peníze a mohl zaplatit operaci ženě, kterou nechtěně téměř připravil o zrak. Za svou "práci" však nedostane zaplaceno. Naopak je na něj najat profesionální zabiják. Jeffrey se musí spojit s policejním inspektorem (Danny Lee), aby přežil útoky svých bývalých kolegů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (332)

klerik

všechny recenze uživatele

Len MALÉ UPOZORNENIE čo sa týka akcie (celý film som bohužiaľ nevidel). Slávny film, kde každý ospevuje Woovu zručnosť pri točení prestreliek, ALE žiadna dokonalosť typu FACE OFF čo BROKEN AROW sa nekoná. Akcia je efektná, ale je pomerne chaotická. Zišlo by sa ju prestrihať aby bolo jasné, kto odkiaľ strieľa a kam Fat strieľa... ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina je už podle názvu filmu (nájemný) zabiják. Při jedné ze zakázek způsobí téměř totální slepotu barové zpěvačce, kvůli které cítí šanci na vykoupení a lepší život. Pokusí se sehnat dostatek peněz pro potřebnou oční operaci. Mezi oběma postavami se v průběhu filmu vytváří zvláštní pouto, které přerůstá až v milostný cit. Pouto jiné, přerůstající v přátelství se vyvine i mezi hlavní postavou a policejním detektivem, který jde nejdříve našemu hrdinovi po krku. Určitým způsobem tak můžeme hovořit o buddy movie. Jak je u filmů Johna Woo zvykem, i zde je devizou filmu vizuální stránka s mnoha mistrně nasnímanými přestřelkami, které lze přirovnat až ke krvavému baletu. ()

Reklama

Cival 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je vskutku masakr. Dechberoucí akce, pro níž nejsou tabulky. Lepší i než mistrovský Hard-boiled. Woo nikdy nevypadal tak "filmově" a nesypal náboje do soupeřů s takovou energií a jistou rukou nepřekonatelného režiséra. A i příběh mě docela zasáhl, přestože asijské emocionální vypjatosti zrovna neholduju (viz třeba Lepší zítřek). Prostě paráda, kterou jsem si s chutí šlehl hned dvakrát po sobě. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Killer je akčný film, v ktorom je po celý čas zbesilá akcia a non stop strielačky. Je to dobre natočené a fanúšikovia žánru ho budú považovať za jeden z vrcholov akčných filmov. Mňa film nijako zvlášť nezaujal, aj keď objektívne chápem, čo môže pre niektorých filmových fanatikov znamenať. Nič na mojom hodnotení nemení ani pre európana a američana exotické prostredie Hong Kongu. No a navyše ten expresívny ázijský patos. Možno tomuto Wooovmu štýlu prídem časom na chuť. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Něco máme společné - oba se živíme pistolí." Další Wooův krvavý slaďák pro chlapy, mapující nepravděpodobné, ale o to silnější přátelství podraženého čestného zabijáka a systémem zklamaného policajta (a vztah zabijáka a jeho oběti), prodávané sérií nápaditých scén (mexican standoff u Jenny) a zúročené v tradičních závěrečných kostelních jatkách. Akční scény pekelné, parádní hudební složka a závěr s rozměry antické tragédie. "Jsi jediný přítel, kterého jsem kdy měl." ()

Galerie (42)

Zajímavosti (21)

  • Společnost Golden Princess Film, která částečně financovala tento film, sehnal pro film herec Chow Yun-Fat. (Terva)
  • Počet mrtvých ve filmu: 120. (Kulmon)

Související novinky

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

05.05.2022

Čínský filmař John Woo známý pro své kultovní snímky jako Hard Boiled, Tváří v tvář či Killer se po letech konečně dostane k režii remaku svého dost možná nejzásadnějšího filmu. Je jím právě poslední… (více)

Reklama

Reklama