Reklama

Reklama

Jeffrey (Chow Yun-fat) je nájemný vrah. Vezme svou poslední zakázku, aby získal peníze a mohl zaplatit operaci ženě, kterou nechtěně téměř připravil o zrak. Za svou "práci" však nedostane zaplaceno. Naopak je na něj najat profesionální zabiják. Jeffrey se musí spojit s policejním inspektorem (Danny Lee), aby přežil útoky svých bývalých kolegů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (332)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Děsím se filmů, které mají nabušené hodnocení, jsou legendami svého žánru a já u nich přesto od první minuty trpím. To šílené kombo pohrocených výrazových prostředků akční kinematografie 80. let a celkové vizuální estetiky téhle doby, pro mě bylo něčím, přes co jsem se jako divák nedokázal přenést a ačkoliv jsem si neustále připomínal, že koukám na něco schválně neskutečně přepáleného a přestylizovaného, nemohl jsem se zbavit pocitu, že je Killer prostě jen strašlivý brak. 3/10 ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 9/10 Děj 10/10 Hudba 8/10 Efekty 10/10/// +příběh, emoce, akce, přátelstvý, hudba, děj, herci, prostě vše -škoda, že už film skončil/// BOMBA. Nikdy bych nevěřil, že zhédnu film, který překoná všechny hranice a vše co jsem doposud viděl. Velice nadčasový film. Těžko se výjadřit, jen bych opakoval mnohé již vyřčené. Ale jsem uchvácen úplně vším a rozhodně si film dám ještě mnohokrát. Tak mě napadá, že si udělám kolekci azijských filmů. Jo a patřím mezi Killerovce. A to i přesto, že Haird-Boiled je taky slušný. Ovšem tohle překonává všechno./// Celkem 95%/// ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle nějak by to vypadalo, kdyby se rozhodl dnešní islámský stát točit výchovné ideologické bijáky. Jen hlavní hrdina by nebyl uhlazený charakterní sympaťák, ale uřvaný chladnokrevný debil s rozbitým holícím strojkem a s podobiznou Alláha nad postelí, a těch cca dvě stě lidí, co tady John Woo nechal pojít, by byli prostí občané, co mají rozum a momentální smůlu... Je to přestřelená (záměrně) a neemocionální (nezáměrně), ale tak efektivně a v ohromném tempu natočená nálož čisté filmové akce s příběhem, který drží pohromadě a nesklouzává k parodii sebe sama, až se mi skoro chtělo vlivem cinefilního adrenalinu taky někoho zastřelit. Úžasná práce se zvukovými můstky, vizuálními i zvukovými flashbacky a paralelismy podtrhnutými vtipně variovanými záběry pak posouvá Killera na pozici jednoho z řemeslně nejzajímavějších a nejinovativnějších akčňáků béčkových 80. let. S chutí se tím někdy prostřílím znova.. 85% ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nádhera, skvělý a silný příběh o cti a přátelství. Se skvělým Chow Yun-Fatem, který zahrál opravdu výborně a někdy vypadá opravdu zlověstně (což je výkon když vezmeme v potaz že normálně působí dojmem nejhodnějšího člověka v galaxii). John Woo ve své nejlepší formě a opět musím říci škoda přeškoda, že v Holywoodu netočí věci jako The Killer. Mimochodem finální scéna masakru asi stovky "bad guysů" je opravdu geniální. A navíc dojemné chvíle tady opravdu dojemné jsou ale co naplat tohle musíte vidět sami, protože John Woo je opravdu režijní eso a akčním bohem našeho věku. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Skutečná klasika. Typicky woovský mix sentimentu a krvavé řežby. Vztah zabijáka a policisty je nádherný. Je to něco, co si hollywoodští filmaři nemohou dovolit, tedy alespoň ne v takto citlivé poloze... I když, sám nevím jestli by to bylo tak dobré, kdyby ty emoce měl vyjadřovat jiný herec než právě Chow Yun-Fat... Jeho obličej je doknalá maska, schopná vyjádřit jakýkoliv cit, a to jsem opět u toho již zmíněného kontrastu, cit uprostřed stříkající krve, sténajících lidí... a do toho zpomaleně létají holubice, o zem cinkají náboje a hraje kýčovitá hudba...Co dodat? Mistři Woo a Fat v nejlepší formě! ()

Galerie (42)

Zajímavosti (21)

  • Několik dialogů z filmu použil ve svých skladbách Wu-Tang Clan. (Terva)
  • Scény z letiště byly natočeny na mezinárodním letišti Kai Tak v Honk Kongu. (Terva)

Související novinky

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

05.05.2022

Čínský filmař John Woo známý pro své kultovní snímky jako Hard Boiled, Tváří v tvář či Killer se po letech konečně dostane k režii remaku svého dost možná nejzásadnějšího filmu. Je jím právě poslední… (více)

Reklama

Reklama