Reklama

Reklama

Mare z Easttownu

(seriál)
  • USA Mare of Easttown
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

V minisérii Mare z Easttownu se představuje Kate Winsletová v roli Mare Sheehanové, detektivky z pensylvánského městečka. Zatímco Mare vyšetřuje místní vraždu, její vlastní život se pomalu rozpadá. Příběh, který zkoumá temnou stránku uzavřené komunity, je autentickou výpovědí o tom, jak rodina a dávné tragédie ovlivňují naši přítomnost. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (318)

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Dílo téže síly jako Šťastné údolí. Možná díky tomu, že i zde prvořadě jde o mimo-kriminální souvislosti, konkrétně o to, kterak se postava matky (Mare), resp. matek (bylo by chybou fixovat se pouze na dění okolo Mare, všímejte si dějových linií Lori Rossové, Dawn Baileyové a Judy Zabelové, resp. toho, co jsou nuceny řešit, v těchto "mikro-příbězích" se níže zmíněná bolest zmnožuje), které na svých bedrech nesou tíhu pomalu celého světa (motivy přepracovanosti a vyčerpávající péče), (ne)vypořádávají s bolestí plynoucí ze ztráty dítěte. Zločin sám pak v příběhu hraje důležitou roli pouze natolik, nakolik se mu daří přispívat k narušovaní vztahů mezi hlavními a vedlejšími postavami a jitřit nezhojené rány. Velmi mrazivé, mimořádně depresivní, nicméně precizní (překvapující i tehdy, když se zdálo, že byly vyloženy všechny karty), vystupňované k nezapomenutelnému, zdrcujícímu finále. 90 % ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Zvesti neklamú...Po Hre o tróny a Černobyle tu máme ďalší skvelý seriál z produkcie HBO, ktorý rozhodne stojí za pozornosť. Nájdu sa aj miernejšie hodnotenia od divákov, ktorým pripadá obyčajný. Práve tá zobrazená realita, dokonalá psychológia a zraniteľnosť postáv vrátane atmosféry zapadákova, to sú pravé tromfy tejto skvelej minisérie. Ten najväčší je ale Kate Winslet. Jej postava je tak trochu zvláštna, navonok chladná, vnútri citlivá, ale bez debaty si vás získa. Pochváliť musím aj Jean Smart v roli jej matky, skvelá voľba. V množstve postáv sa nestratíte, všetko je prehľadné, premyslené, navonok dobre zamotané a napínavé. V scéne odhalenia vraha v jeho dome som cítil ako ma mrazí, napínavo natočené a skvelá Kate. Záver je absolútne skvelý a nečakaný. Takto si predstavujem kvalitný seriál. Čo budem chváliť..., nutné vidieť. Automaticky presúvam do svojej top 10 naj seriálov. 100%. ()

Reklama

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodná minisérie, která stojí a padá na hereckých výkonech a atmosféře městečka a místních obyvatel. Jelikož příběh a zápletka by se dal odvyprávět v jedné delší epizodě, musí zde hrát hlavní roli sám život Mare, což funguje na jedničku. Je obyčejná, přesto pečlivá, místy nepříjemná a vlastně ji fandíte. Na konci už bylo trochu zřetelné, jak to vlastně bylo, takže obří překvapení se nekoná, ale to vůbec nevadí. Kate zahrála bravurně. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Postava Mare mi dala vzpomenout na Branagha a jeho Wallandera. Pomačkaná, v depresi, bez úsměvu a stíhaná jednou ranou osudu za druhou. Jen si to vemte. Hlavní hrdinka se vzpamatovává ze sebevraždy syna, její ex-manžel se chce oženit, doma má kousavou matku a dceru, ke které hledá cestu a k tomu všemu se ještě přidává startost o vnuka, jehož péči si chce vynutit přítelkyně mrtvého syna, která ukončila pobyt v léčebně pro závislé. Zločiny nejhrubšího zrna, které se tu v krátké době odehrají a které musí hlavní hrdinka řešit, jsou pak díky prostředí maloměsta osobní záležitostí. Kate Winslet je skvělá vždy a všude, ale tady svým výkonem vstoupila do úplně jiné dimenze a pro mě je to s konečnou platností herečka č.1. Ostatní herci jí tu víceméně jen přicmrndávají, ale i oni zaslouží absolutorium. Když k tomu ještě přidám brilantní scénář a neméně brilantní režii, vychází mi z toho jedno z nejlepších krimi, co jsem kdy viděl. 100% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mare of Easttown mal síce slabšie miesta zaplnené menej potrebnou vatou, no plusy seriálu jednoznačne prevyšujú nad negatívami. Tvorcovia nám nenaservírovali len napínavú krimi zápletku, ale tiež autentické a miestami veľmi napäté vzťahy medzi jednotlivými obyvateľmi mesta. Ako celok to fungovalo na jednotku. ()

Galerie (169)

Zajímavosti (25)

  • Tvůrce a scenárista seriálu Brad Ingelsby vyrůstal ve sportovně založené rodině. Jeho otec a bratr hráli v mládí basketbal, což Ingelsby následně promítl do hlavní postavy Mare (Kate Winslet). (oli009)
  • Představitelky dvou hlavních rolí, Kate Winslet (Mare Sheehan) a Julianne Nicholson (Lori Ross), jsou kamarádky i v reálném životě. Manžel Nicholsonové je dokonce kmotrem syna Winsletové, která Nicholsonovou do role Lori doporučila a sama si s ní domluvila schůzku, aby ji přesvědčila, že by roli měla přijmout, a ujistila ji, že pokud ji nepřijme, bude toho litovat. Tvůrce a scenárista seriálu Brad Ingelsby věděl, že role Lori by měla být obsazena jako druhá v pořadí s ohledem na to, jak stěžejní je pro příběh přátelství dvou hlavních postav. (oli009)
  • Easttown existuje aj v skutočnosti, taktiež sa nachádza v štáte Pensylvánia a seriálový Easttown je jeho beletrizovanou verziou. Tvorca seriálu Brad Ingelsby sa tam narodil. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

07.03.2023

Komiksové projekty se v současnosti netěší takové oblibě, jako v dobách Avengers: Infinity War a Endgame, přesto ale studiím vydělávají stále velké peníze, a tak éry Marvelu i DC směle pokračují dál.… (více)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (více)

Reklama

Reklama