Reklama

Reklama

Mare z Easttownu

(seriál)
  • USA Mare of Easttown
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

V minisérii Mare z Easttownu se představuje Kate Winsletová v roli Mare Sheehanové, detektivky z pensylvánského městečka. Zatímco Mare vyšetřuje místní vraždu, její vlastní život se pomalu rozpadá. Příběh, který zkoumá temnou stránku uzavřené komunity, je autentickou výpovědí o tom, jak rodina a dávné tragédie ovlivňují naši přítomnost. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (316)

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Kate Winslet hraje ženu ve vleklé a hluboké krizi, která hledá sílu žít. Mare je výborná policistka a má pro to mnoho osobních motivací. Její kvality však seriál odhalí jen občasným náznakem, stejně tak se pouze postupně ukazují důvody, proč leckdy tak skvělou vyšetřovatelkou není. Mare se sice přes den prohání po ulicích Easttownu, ale večer ji doma čeká pouze vychlazené pivo, její matka, dcera a vnuk, kterého po sobě zanechal její syn, který spáchal sebevraždu. Domyslete si k tomu skutečnost, že ji na každém kroku pronásleduje minulost včetně nevyřešeného případu zmizení místní dívky. Vyprávění je (alespoň v mezích vyšetřování) založeno na principu, kdy je divák téměř vždy o krok před policií. Z toho pramení očekávání, která jsou následně buď naplněna, nebo vyvrácena. To ale asi žádného diváka, který už má nějakou zkušenost s kriminálními zápletkami, pravděpodobně neohromí tak jako kontrasty, které vytváří Mare tím, kým je v soukromí. To je jen jeden z mnoha prvků, který demonstruje to, jak se minisérie průběžně odklání od hlavní linky zločinu, a zároveň prezentuje skvělý herecký výkon Kate Winslet, v jejímž stínu kráčí Evan Peters alias začínající kolega detektiv. Vyzdvihnout musím také prvky situační komedie, které sérii dodávají nádech originality. - "Doing something great is overrated. Because then people expect that from you all the time." ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mare of Easttown mal síce slabšie miesta zaplnené menej potrebnou vatou, no plusy seriálu jednoznačne prevyšujú nad negatívami. Tvorcovia nám nenaservírovali len napínavú krimi zápletku, ale tiež autentické a miestami veľmi napäté vzťahy medzi jednotlivými obyvateľmi mesta. Ako celok to fungovalo na jednotku. ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Easttown je typické americké městečko. Všichni užívají drogy: staříci alkohol a nikotin, mladší tvrdé drogy, školáci trávu. Všichni se znají, každý spí s každým, polovina je ozbrojena, polovina z nich hotova okamžitě střílet. Asi čtvrtina lidí střelnou zbraní končí život. Všichni zjevně zobou antidepresiva, a mají proč. Už jsem zmínil vysoké procento sebevražd? Na pozadí tohoto trochu zeschematizovaného protipólu amerického snu se řeší vztahy matka - dítě na fakt spoustu způsobů a je to toho vpletený celkem zbytný detektivní motiv.  Výsledek funguje, hlavní hvězda má příležitost vyniknout díky nespěchavému tempu, některé vedlejší hvězdy jí skvěle pomáhají, dcera je příšerné dřevo. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Trochu ešte váham. Tí istí ľudia, ktorí vyčítali poslednej sérii True Detective, či novému Farhadimu údajnú telenovelovosť, sú teraz z Mare vo vytržení, pritom tie rodinné veci sú tu spracované ešte konvenčnejšie a neoriginálne. Iste, je to dobre napísané a skvele zahrané, ale tiež je tam (konkrétne v epizódach 4 a 6) nepreberné množstvo násilných cliffhangerov. Nie som úplne nadšený. Spokojný a namotaný na pokračovanie to hej. Je to napínavé, záver piatej epizódy je dychberúci, Winsletka perfektná. Ale všetko to sme už predtým vedeli a videli. A rovnaké vyústenie, má aspoň raz každá séria CSI. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Easttown je možná až příliš divoké městečko plné zdegenerovaných rednecků, kterým není cizí násilí, ale v konkurenci směšných krimi seriálů s nezajímavými charaktery jde o jasnou špičku. Tvůrci zručně zamotali několik případů do sebe a chytře nechávají diváka, aby šel po špatných stopách. Rodinné peripetie celému vyšetřování dodávají také slušné grády. Všemu samozřejmě vévodí Winslet, která si životem omlácenou ženu střihla ve velkém stylu. S1: 85% ()

Galerie (169)

Zajímavosti (25)

  • Kancelář doktorky Grahamové (Eisa Davis), terapeutky hlavní hrdinky Mare (Kate Winslet), byla původně určena pro natáčení jiných scén a byla následně přestavěna. Herečky měly pouze dva půldny na natočení všech terapeutických scén. (oli009)
  • Jméno Mare (Kate Winslet) je vyslovováno téměř stejně jako „mère“, francouzský výraz pro matku. Mateřství a jeho náročnost byly v seriálu zkoumány v mnoha vztazích, přičemž základním tématem byla hloubka mateřské lásky k dětem. (oli009)
  • Jean Smart (Helen Fahey) a Kate Winslet (Mare Sheehan) v některých společných scénách improvizovaly. Štáb kvůli tomu musel neustále potlačovat smích, aby scény nepokazil. (oli009)

Související novinky

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

07.03.2023

Komiksové projekty se v současnosti netěší takové oblibě, jako v dobách Avengers: Infinity War a Endgame, přesto ale studiím vydělávají stále velké peníze, a tak éry Marvelu i DC směle pokračují dál.… (více)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (více)

Reklama

Reklama