Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychopatický zabiják Emil Fouchon se svou bandou za tučnou odměnu organizují pro zvrhlé zbohatlíky lov na člověka. Protože pečlivě vybírané oběti jsou většinou bezdomovci, kteří nemají žádné příbuzné, běží "obchod" poměrně hladce. Komplikace začnou v okamžiku, kdy se objeví právnička Natasha Binderová, která hledá otce, jenž byl jednou z posledních obětí lovu. Fouchonovi zabijáci by si jistě s takovou komplikací snadno poradili, kdyby se neobjevil námořník Chance Boudreaux. Je mistrem bojových umění a bývalým příslušníkem elitní jednotky. Je však bez peněz a nutně potřebuje práci. Nechá se Natashou najmout, aby pátral po jejím zmizelém otci. Brzy se dostane gangu zabijáků na stopu. Netrvá dlouho a dojde k první divoké přestřelce. Její obětí se stane několik vrahů a policistka Carmine Mitchellová, která Natashe a Chancemu pomáhala při pátrání. Chance s Natashou uprchne do blízkých lesů ke svému strýci Douveemu. V patách jim jsou Fouchon a jeho muži, motivováni velkou finanční odměnou za zabití Chance. Kruh kolem pronásledovaného se pomalu uzavírá. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (354)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Van Damme se stylově pere a honí ho nasranej Lance Henriksen v dlouhym černym kabátu a Arnold Vosloo v jedné ze svých lepších rolí, což je hodně stylová dvojice záporáků. Van Dammeovi ještě pomáhá důchodce lučištník v holinách a hezká holka. Bitky jsou hodně dobré. Jean-Claude dost čast bere oponentům zbraně přímo z rukou a zabíjí ve stylu "5 střel do břicha, kop do držky a dalších 5 střel do břicha." Zestárlo to, ale rozhodně potěší. 70% ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Dvojka Woo + Van Damme boduje, jak na zajímavém námětu tak i provedení. Dlouhovlasý hrdina, drsňák je fakt super, kope, skáče, dělá piruetky, střílí, no prostě paráda. Radost pohledět jak se Woo vyžívá v některých detailech, miluji ty jeho holubičky. Celkový dojem, velmi povedený snímek, další z řady z těch na kterých jsem chodil do kina/vyrůstal. ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Typicky wooské atributy silně odlišují tento film od většiny ostatních Van Dammeových propadáků. Choreograficky silným bojovým scénám zdatně sekunduje takřka taneční exhibice černých motorek, velkou devizou jsou dobře zvolená prostředí, ať už ponuré uličky a hřbitov New Orleans, bažinaté porosty, anebo především tajemné panoptikum v tovární hale. Skoro bezchybná je tu banda záporáků v čele s charismatickým Lancem Henriksenem, jehož Beethoven je proveden dokonale. Takové křídlo bych si opravdu přál! Tentokrát i dlouhovlasý Van Damme působí vcelku přijatelně i přes rozseklý kořen nosu a nádor na čele. Ovšem, že pouze dokud neotevře ústa. Dialogy obecně jsou velice špatnou stránkou filmu a spolu se scénářem, o kterém není radno příliš přemýšlet, tvoří hlavní negativum snímku. Ale jedno se nedá Van Dammeovi upřít - svou partnerku si dovede vybrat. Jak tu filmu, tak i tu životní. I když popravdě řečeno, nechápu, proč se popáté oženil se svou druhou manželku, nebo jak to vlastně je! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Graeme Revell: 1. Hunting Season Opens [4:50] ,2. Natasha [1:33] ,3. Chance and Carmen [1:50] ,4. Streetfighting Van Damme [1:52] ,5. Friends [1:28] ,6. The Lark Descending [2:29] ,7. Won't You Let Me Go? - Buckwheat Zydeco [4:28] ,8. The Dove and the Garotte [2:30] ,9. Motorcycle Chase [2:47] ,10. New Orleans Mission [1:31] ,11. On the Docks [1:25] 12. Mardi Gras Graveyard [2:28] 13. Miles to Go [2:51] 14. Fouchon's Death [4:27] 15. Epilogue [1:56] ()

castor 

všechny recenze uživatele

Není to úplně nejlepší Van Damme (mám jiné favority), ale pořád s přehledem strčí do kapsy leccos z dnešní akční produkce. V tu dobu šlo o něco totálně cool a i dneska si spolupráce John Woo a JCVD drží své kvality. Typické atributy asijské režisérské legendy a choreograficky silné akční scény tahají prostinký scénář o třídu výš, potěší vybrané lokace (ponuré uličky, noční hřbitov i tovární hala), navíc má před kamerou dvojici stylových záporáků: démoničtí Arnold Vosloo a Lance Henriksen. Dnešní akční kousky by takové potřebovaly jako sůl. Silnějšímu prožitku brání snad jen neustálé zpomalovačky – nic proti nim, ale čeho je moc... Woo se nicméně s řadou scén dokonale mazlí, vše je podřízené akci, kterou dokonale zvládá. Zestárli jsme, ale na hodně silné tři nebo slabší čtyři hvězdy to stále bohatě stačí!! ()

Galerie (67)

Zajímavosti (20)

  • Jean-Claude Van Damme (Chance Boudreaux) sa o filme po mnohých rokoch vyjadril: "Bol to zlý scenár, ale mali sme tam skvelé akčné scény a režisér John Woo ma prinútil, aby som vyzeral ako samuraj s mastnými vlasmi." (Raccoon.city)
  • Ve scéně, kdy Chance Boudreaux (Jean-Claude Van Damme) zlomí jednomu ze zločinců rameno, je možné jasně vidět, že se jedná o gumovou náhradu. (KucC)
  • Pistole, kterou ve filmu použil Emil Fouchon (Lance Henriksen), je Thompson Center Contender. (KucC)

Související novinky

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno