Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hongkongské obyvatelstvo je terorizováno nebezpečnými gangstery a brutálními triádami. Policejní inspektor Yuen (CHOW YUN-FAT) přísahá, že prohnilé podsvětí vyčistí. Na pomoc mu přichází tajný policista Tony (TONY LEUNG). Oba muži, oddaní stejnému poslání ale každý zvyklý hrát jinak, spojí své síly, aby se pokusili vyhrát boj proti nenáviděnému nepříteli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (424)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vymazlená akce a parádní hlášky. John Woo i Chow Yun-Fat jsou tady v nejlepší formě. Technicky téměř dokonalé akční scény, nápadité a i po těch letech stále umí překvapit. Sedlo mi to a to tak že hodně. Trefné Teqilovy poznámky mi byli hodně po chuti. Klasika, kterou si mám v plánu dát brzo ještě jednou. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Zase jednou souhlasím s Pomem, ten obří akční masakr v nemocnici není z téhle planety. A Woo definitivně neměl odcházet do přeslazeného Hollywoodu, kde požadují do akčních filmů všelijaké pitomé upgrady. Ono to jde i bez nich, jen se musí přitlačit a sehnat charismatického týpka s brokovnicí. A hodně, hooodně červené malinovky. I přes počáteční zaváhání (scéna v restauraci mi nepřišla zas tak výborná, možná trochu nepřehledná a předzápletková) a obyčejný děj prostě nejde nedat minimálně 9,5/10. Asi nejlepší akční film v historii. A Yun-Fat Chow je těžký frajer. ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Když jsem všude četl samé superlativy na tenhle Wooův akční nářez, nevěřil jsem, že to může být skutečně tak dobré, ale opak je více než pravda. Veškeré akční scény mají neuvěřitelně propracovanou choreografii, kterou snad v žádném jiném akčňáku neuvidíte. Osobním vrcholem tohoto snímku je téměř čtyři minuty trvající akční scéna bez jediného střihu!!! To jsem v žádném jiném podobném snímku doposud neviděl. Umírají zde absolutně všichni od policistů přes nevinné občany až po gangstery a příslušníky triád. Krví a kulkami se opravdu nešetří. Yun-Fat Chow je skvělý herec o tom už mě přesvědčil ve Vězení v plamenech a společně s Tonym Leung Chiu Waiem vytvořili báječnou dvojici. Pokud chce někdo vidět vytříbenou akční jízdu se špičkovými akčními scénami a dokonale propracovanou choreografií, nemohu doporučit lepší možnost výběru............ ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Jestli v The Killer opulentní akční scény pouze rámovaly emotivní příběh o lásce a mužském přátelství, v Hard Boiled je tomu obráceně a přátelský vztah mezi policistou Tequillou a gangsterem, ze kterého se vyklube tajný policista Tony, je jen jednou ze součástí monumentálního filmu, ve kterém je před kamerou zastřeleno na tři sta lidí a jedna obrovská akční scéna je překonána druhou, a ta třetí. Film začíná přestřelkou v restauraci (během níž jsme svého času s kamarády napočítali 33 mrtvých) a vrcholí (po řadě dalších akčních sekvencí) čtyřicetiminutovým finále v nemocnici, během něhož umírají policisté, gangsteři, lékaři i pacienti (přežijí beze zbytku jenom batolata, i když jen o vlásek). Choreografie akčních scén je vystavěná jako balet, zpomalovaná, zrychlovaná a zastavovaná... Kompozice mizanscény přitom nikdy nevytváří prostorové mezery, a tak nemáme problém se v prostorách orientovat. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jestli vsadit na jedinou hongkongskou akčňárnu minimálně z 90. let, tak je to bezpochyby Hard Boiled. Nikdy jsem to v televizi neviděl a kdybych se k týhle pecce dostal ve správný moment, měla by velkou šanci se v mých osobních preferencích zařadit mnohem výše. Závěrečná pasáž vyráží dech i dnes a hlavní dva borci jsou prostě těžký borci. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (15)

  • Ve filmu se objevilo přes 200 zbraní. (Satan)
  • V menší roli rádce hlavního hrdiny se objeví sám John Woo. (Chrustyn)
  • Stejně jako v mnoha dalších filmech Johna Woo, akční sekvence byly částečně improvizované. "Schodišťový sestup" v čajovně či zakončení stejné scény s moukou (s nápadem přišel Chow Yun-Fat) patří k nejznámějším. (Satan)

Související novinky

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

05.05.2022

Čínský filmař John Woo známý pro své kultovní snímky jako Hard Boiled, Tváří v tvář či Killer se po letech konečně dostane k režii remaku svého dost možná nejzásadnějšího filmu. Je jím právě poslední… (více)

Chow Yun-Fat – filosof nebo zabiják?

Chow Yun-Fat – filosof nebo zabiják?

12.03.2009

Filosof určitě. Podle magazínu Production Weekly začne v Pekingu už koncem března natáčet historický epos Confucius, ve kterém si zahraje slavného filosofa a státníka ze 6. až 5. století před Kristem… (více)

Reklama

Reklama