Reklama

Reklama

Alf

(seriál)
Komedie / Rodinný / Sci-Fi
USA, (1986–1990), 35 h 34 min (Minutáž: 18–24 min)

Hudba:

Alf Clausen

Hrají:

Max Wright, Andrea Elson, Anne Schedeen, Benji Gregory, Paul Dooley, Frances Bay, Mihaly 'Michu' Meszaros, Elisha Cook Jr., Glenn Withrow, Holly Fields (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(102)

Členové obyčejné rodiny se ocitnou v neobyčejné situaci, když v jejich garáži přistane mimozemská bytost a stane se jedním z nich. (HBO Max)

Recenze (410)

lamps 

všechny recenze uživatele

S přibývajícími epizodami sice kvalita dosti kolísá, ale i tak se stále jedná o jeden z nejvtipnějších a nejpovedenějších amerických sitcomů, jaký se kdy dostal na naše televizní obrazovky. Plyšový a nenažraný mimozemšťan ALF je naprosto boží postava, kterou si musí každý okamžitě zamilovat, a jeho komplikované soužití s obyčejnou americkou rodinkou vždycky zaručeně pobaví. Z pohledu českého diváka musím zmínit i fenomenální dabing Oty Jiráka, který Alfa nádherně zdobí a je určitě mnohem lepší než ten slovenský. Pryč jsou sice ty doby, kdy jsem u toho denodenně vysedával, ale i po těch letech se na ALFA vždy rád znovu podívám. Až budou lidé cestovat do vesmíru, chci za každou cenu navštívit Melmec :-) ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Krásný seriál. Jako malý capart jsem neprošvihl snad žádný díl. K jedněm vánocům jsem si ho přál jako plyšáka a pak to byl můj nejoblíbenější plyšovej kámoš. Ty jeho fórky mě dostávaly dycky, ta jeho rodina samozřejmě už tak vtipná nebyla, ale umožňovala Alfovi vyniknout namaximum. Dabing Oty Jiráka se mi opravdu líbil (se Stano Dančiakem jsem neměl tu čest). No a úvodní melodie se mi nesmazatelně vryla do paměti. Bohužel tento seriál už nedávají. p.s. Nedávno jsem psal do ČT (22.2.2008), avšak bylo mi odpovězeno, že v současné době práva na vysílání nevlastní a ani neuvažují o jejich zakoupení :-(). ()

Reklama

pravo 

všechny recenze uživatele

Povedzme si rovno celý ten nápad s mimozemšťanom, ktorý nabúra do garáže a rozpráva našou rečou je neuveriteľná infantilnosť a námet pre seriál pre deti do 6 rokov, ale tvorcom sa s tejto neuveriteľne hlúpej podoby podarilo vytrieskať seriál pre dospelé publikum. Seriál je poväčšine vtipný, ale s pribúdajúcimi dielmi je to čoraz horšie. Ako dlho môže byť vtipné, že vám mimozemšťan zje mačku- tvorcovia si mysleli, že naveky. Seriál si objektívne zaslúži 2 hviezdičky, ale jednu treba prirátať za Dančiaka- takže za tri. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Tento záhadný tvor z vesmíru mě kdysi dávno velmi bavil. Vzpomínám si, že vypadal tak trochu prapodivně. Něco mezi (no, to bych si raději nechal pro sebe) :-). Havaroval se svým létajícím talířem a spadnul do nějakého baráku a pak se u nich zabydlel a prožíval s rodinou všechny jejich starosti i radosti. Byl to dobře natočený sitcom a pěkně mě pobavil a vždycky jsem se těšil na další díly. Měla by ho Prima (emiéra) :-) vytáhnout z trezoru a „oživit“ pro mladší generaci, neboť by si Alfa určitě zamilovali, tak jako já. ()

mirec88 

všechny recenze uživatele

Úžasný mimozemšťan, ktorý si vás získa svojim neopakovateľným humorom a vždy dobrým apetítom. Darmo, keď niekto má deväť žalúdkov, to nie je len tak. Fakt jeden z mojich najobľúbenejších seriálov detstva, ktoré aj pri x-tej repríze nikdy nenudí a vždy zabaví. A pokiaľ k tomu pridáte geniálny slovenský dabing Stana Dančiaka, tak to nemá chybu :) ()

Galerie (72)

Zajímavosti (89)

  • Paul Fusco vymyslel postavičku nosatého mimozemšťana ešte skôr, ako sa z neho stala televízna hviezda. Vytvoril Alfa ako hračku a občas s ním nečakane strašil návštevy. (krasomama)
  • Poslední epizodu „Loučení“ sice uzavírá nápis „To Be Continued“, ale žádného dalšího dílu se diváci nedočkali. Tvůrci věděli, že vedení TV stanice NBC hodlá seriál ukončit a pokusili se vynutit si další pokračování. Až po šesti letech byl dotočen televizní film Alf versus U.S. Army (1996), který měl celou řadu završit. Mezi fanoušky však není oblíben, protože v něm chybí prakticky všechny původní lidské postavy. (Robbi)

Související novinky

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

20.08.2018

V době, kdy se už chystá i nový ALF, asi nikoho nepřekvapí, že Hollywoodu dávno přestalo být cokoliv svaté. Každopádně jednou za čas přijde i oznámení, které zase nezní tak špatně, a kupodivu vlastně… (více)

Reklama

Reklama