Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (54)

UhLee 

všechny recenze uživatele

První série - (7,5/10). Nebudu chodit kolem horké kaše. Na Wednesday jsem se neměl v úmyslu koukat. Jednak jsem neviděl ani jeden díl Addamsovy rodiny, takže k této značce nemám žádné citové pouto. Ale taktéž mě ten seriál prostě nezaujal, takže jsem se na to neměl potřebu koukat. Ovšem to, co se v posledních měsících kolem celého seriálu dělo, přesvědčilo nakonec i mě a svezl jsem se na této vlně mainstreamu. Seriálu nejde odepřít jeho neskutečná originalita, kterou je celý seriál protkaný. Musím vypíchnout skvělé kostýmy, které tomu dodávají správný Burtonovský nádech. Mimochodem obtisk Tima Burtona je zde nezpochybnitelný. Hudba Dannyho Elfmana se k tomuto počinu taktéž náramně hodí. Tou největší trefou do černého bylo bezesporu stejně obsazení Jenny Ortegy do role Wednesday. Role jí sedla jako ulitá a dozajista této herečce změnila život - zaslouženě. Mojí nejoblíbenější postavou byly rozhodně Enid. I ostatní postavy dostaly část svého prostoru a našli si skulinku do mého srdce (Eugene a jeho včely). Chápu tu populární bublinu, která se kolem toho vytvořila, ale kvalita rozhodně nedosahuje tak vysokých hodnot. Jedná se o zábavnou podívanou ze školního prostředí, která je napsaná tak, aby se líbila velké mase diváků. Štve mě, že to postupem času sklouzává do typických klišé, které jdou hlavně ve finále už hodně vidět. Vyšetřování případu mi přišlo jako výborný styčný bod, kolem kterého se to celé točilo. Možná, že bych si to konečné rozuzlení dokázal představit kapánek jinak, ale i tak to výborně servíruje nápovědy a falešné stopy. Pokračování v podobě další série jsem plně otevřený, což je u mě dost dobrá zpráva. Nejlepší epizoda: If You Don't Woe Me by Now (S01E07) ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Strašně rád bych hodnotil výš, ale… ty vole, já nevím. Zpočátku mě to fakt bavilo. Wednesday je taková, jakou ji známe z dřívějška (myšleno z těch dvou devadesátkových filmů, původní seriál jsem zatím neviděl) – asociální a sarkastická až za hrob. Navíc Jenna Ortega se pro tuhle roli fakt hodí. A Elfmanova hudba dost padne. Jenže… Opět jsem se dost možná spálil tím, že jsem seriál sledoval s většími prostoji, takže když se vám mezi epizodami vykouří z hlavy půlka předchozího dílu, zamrzí to. Netuším, proč už seriály nemají na začátku každého dílu rekapitulaci pro nás zapomnětlivé a roztržité blbečky, ale taková je holt situace; navíc mám pocit, že tyhle seriály prostě vznikají tak, aby je člověk sjel najednou (těžko říct, jak bych si v devadesátkách vychutnal Městečko Twin Peaks, kdybych musel týden co týden čekat na nový díl). Možná je to těmi prostoji, možná je fakt scenáristický nedostatek, když Wednesday tahá Čechovovy zbraně coby detaily z předchozích dílů jako králíky z klobouku, aby se posunula k řešení ústřední záhady. Jenže Čechovovy zbraně byste si především měli všimnout, žeáno, ne že si během osmého dílu ústřední hrdinka vzpomene na náhrdelník z pátého dílu, na který si stejně divák nepamatuje, protože byl zmíněn ledabyle a lajdácky. Celé to vyvolává dojem, že tvůrci vlastně pořádně nevědí, co dělají a kam to celé má směřovat. Mrzí mě to, zvlášť, když hodnocení ostatních uživatelů jsou obecně dost pozitivní. I ta myšlenka obdivu k jinakosti, kdy se z dřívějších „vyvrhelů“ v podstatě stávají normíci (ať už se bavíme o LGBT+ či prostě jen o lidech, co nezapadají), se tak nějak vytrácí. (1 397.) ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Vliv Tima Burtona je znát, na první pohled zaujme lehce morbidní a ujetá výtvarná stránka projektu ovlivněná gotickým stylem. Velkým kladem je obsazení zajímavé a především charizmatické Jenny Ortegy, která se snad pro roli Wednesday narodila, typově do role výstřední, uhrančivé outsiderky dokonale zapadá - navíc  si roli užívá a zaslouženě seriálu vládne, dává mu "švih". Projekt limituje scénář, který od začátku dává jasně najevo, že cílovou skupinou diváků mají být teenageři. Zatímco v první půli byl přesah pro jiné věkové kategorie výraznější a díly jsem si víc vychutnával, druhá půle dojem komerčního projektu pro "náctileté" spíš zvýrazňuje. a sestupný dojem nezachraňuje ani finále. Přesto - vzhledem k trvalé přítomnosti Ortegy na place - nemám nejmenší problém s obhájením čtvrté hvězdičky. Celkový dojem: 75%. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Dokážu pochopit, proč je z toho takový hit. Wednesday je silný dívčí charakter, který může sloužit jako vzor středoškolaček a obecně je tato variace na teenage drama z podobného prostředí jak Harry Potter celkem povedená. Nic to ale neměnní na tom, že to je vysoce předvídatelné, obecně špatně zahrané a stále se mi nechce věřit tomu, že za tímto ala Twilightem stojí skutečně Burton, který má svůj styl přeci jen trochu jiný. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak už jsem psal v komentářích / recenzích, devadesátková Wednesday Christiny Ricci pro mě zůstala nepřekonaná, přestože bez mučení uznávám, že Jenna Ortega byla podle mého názoru skvělou a velmi schopnou volbou. Problém první sezóny spočíval zejména v osobách scénáristů, protože mě příběh nedokázal pořádně zaháčkovat a později se pro mě nezvládl udržet ani v lehkém nadprůměru, protože se pod líbivou slupkou neskrývalo nic jiného než obvyklá středoškolská romance a nějaký ten vykradený nápad. Scénáristům se časem dokonce podařilo dosáhnout stavu, kdy už mě nezajímala ani titulní hrdinka, a to je pro mě Středa dlouhodobě mou nejoblíbenější členkou Addamsovy rodiny. Pokud jde o mě, šlo o promarněnou příležitost a myslím, že je to fakt škoda. / Poučení: I skvělý herec se může dostat do problémů, když nemá co hrát. ()

Galerie (246)

Zajímavosti (31)

  • Uriášův vrch (Uriah's Heep) odkazuje na slavnou britskou rockovou skupinu založenou roku 1969 – Uriah Heep. (OJan)
  • Telefónne číslo, na ktoré má Tyler zavolať, je (413)555-1938, pričom posledné štyri číslice z roku 1938 sú rokom, keď časopis The New Yorker prvýkrát uverejnil komiks Charlesa Addamsa "Rodina Addamsovcov". (molcan2)
  • Wednesday (Jenna Ortega) rozlúšti hádanku Edgara Allana Poea a rozhodne, že dve lusknutia prstov otvoria tajnú chodbu. Ide o ďalší odkaz na pôvodnú ústrednú pieseň, ktorá má tri dvojité lusknutia na začiatku pred začiatkom textu a jedno dvojité lusknutie na konci. (molcan2)

Reklama

Reklama