Reklama

Reklama

Epizody(10)

Prequel k seriálu Yellowstone sleduje rodinu Duttonových, která se vydává na zrádnou cestu přes Velké pláně, aby unikla chudobě a našla štěstí v Montaně. (SkyShowtime)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (205)

Fr 

všechny recenze uživatele

„V PRÉRII ČÍHÁ SMRT VŠUDE. MÁ VŠECHNY TVÁŘE, JAKÉ SI JEN DOVEDETE PŘEDSTAVIT. A PŘEKONÁVÁ I TY NEJHORŠÍ NOČNÍ MŮRY…“   Feministicky chlapskej seroš o cestě, která vás buď zocelí, nebo zabije... Takovej (asi) klasickej Sheridan – postavy s parádníma charakterama, který se vryjou pod kůži, vobčas červená knihovna… ale hlavně drsný putování zemí, která nezná slitování! (Navíc ty minirole!) /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Taylor Sheridan si v seriálu střihl roli rančera, lovce zlodějů dobytka Charlese "Charlie" Goodnighta. 2.) Tim McGraw a Faith Hill (James a Margaret Duttonovi) se objeví ve flashbackových scénách také ve čtvrté řadě seriálu Yellowstone. 3.) Thx za titule „num71“. ///                         PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  *** ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Vítaný prequel k seriálovému megahitu Yellowstone, ktorý ukazuje strastiplnú cestu udalostí predchádzajúcim založeniu rovnomenného ranču Duttonovcami v Montane. Zároveň je miešaninou viacerých prvkov – poriadne drsným a tragickým westernovým mäsom, niektorými príbehovými linkami pretkaným dnešnými "hodnotami" zaváňajúcimi utópiou, avšak z pohľadu historického kontextu absolútne nie nemožnými, preto mne obratom príliš nevadiacimi (inak áno), čistokrvnou kopírkou Lonesome Dove a silným zápachom telenovely a nikdy nekončiacimi vnútornými monológmi sebeckej blonďavej hrdinky, ktorá oplakáva svojho budúceho manžela, milovaného kovboja, s ktorým chcela stráviť zvyšok svojho života, len aby o pár dní neskôr jazdila na indiánovej fujare po tom, čo jej dal indiánske meno a z vlasov uplietol koníka. Krásne, nie? Záchranou bol len fenomenálny herecký koncert veterána Elliotta, charakterom presvedčivý bradatý McGraw & Garrett a Sheridanov cit pre silnú dramatizáciu a cynickosť a surovosť reálií prostredia. Od mnohými označovaného westernového majstrovského opusu to má ďaleko, istým spôsobom a po eliminácii niekoľkých elementov však nie tak úplne moc. (x) (x) (2.2022) (15.7.2022-16.7.2022) ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Sheridan má to své řemeslo zvládnuté na jedničku! Jasně, našel bych v jeho tvorbě pár přešlapů (třeba Kdo mi jde po krku s Angelinou Jolie), ale celkově tohoto amerického tvůrce stavím ve svém žebříčku oblíbenosti vysoko. On totiž umí s takovým citem natočit lidský film, který zabrušuje do celé škály emocí. A seriál 1883 z tohoto zažitého a osvědčeného systému vůbec nevybočuje. Příběh mě dokázal neskutečným způsobem zaháčkovat. Dobová atmosféra dokonalá, při sledování si z pozice uvědomíte, že byste toto nelehké období v USA fakticky zažít na vlastní kůži nechtěli. Herecky se též jedná o mistrovské dílo, zprvu jsem se popravdě obával, že vypravěčkou je dcera hlavního hrdiny, ale po pár dílech se mé obavy rozplynuly do neznáma (její vnitřní monology fakticky napsal génius). Celé to putování napříč celou Amerikou s nepřeberným množstvím nástrah (bandité, indiáni, nedostatek jídla, nepříznivé počasí včetně tornád a v neposlední řadě i nebezpeční zástupci zvířecí říše) má hodně co nabídnout. Jsem z výsledku jednoduše unešen. A ještě jedna věc...Ten konec zanechal jizvu na mém srdci. Takový šílený nával emocí. Jdu to rozdýchat. 9/10 P.S. Soundtrack Briana Tylera famózní záležitost. Úvodní titulky vždy navodily poctivé zimomriavky :) ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Taylor Sheridan se poslední dobou ukazuje jako scenáristický westernový bůh, a to naprosto právem. Seriál 1883 je vážně úchvatná podívaná. Nejdřív jsem si říkal „western pouze o cestování z místa na místo, to může být celkem nuda“, no a opak je pravdou. Především je to prequel k Yellowstone, takže to dává smysl. Zajímavé je, že diváci absolutně nemusí znát seriálový počin YS. Každopádně je to skoro po všech stránkách dokonalé. Některé věci by mě ani nenapadly, která nebezpečí číhají po cestě západu. Je to detailní, humorná stránka sedne senzačně, krásná hudba s vlastním motivem a postavy, ke kterým si za pouhých pár dílů vypěstujete neuvěřitelný vztah. Opravdu neskutečná podívaná. Akorát mi hodně vadila hlavní vypravěčka, tedy hlavní postava slečny. Její mind voice mi celý seriál celkem kazil. Samé motivační žvásty. Nebo její romantická linka, ta mě moc nebrala. Na jednu stranu je to pochopitelné, protože týpce je asi 18 let, takže se to dá odpustit, jenom to musím zmínit. Byl bych radši, kdyby se seriál upoutal více na jejího otce. 80/100 ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Taký pocit slobody už nikdy nezažiješ. Čím viac ľudí, tým viac pravidiel. " Nádhera... Už je to naozaj dlhý čas, čo ma naposledy film (seriál) nielen zaujal ale doslova pohltil. Tak nádherne to naposledy natočil Kevin Costner keď "Tancoval s vlkmi" a už vtedy som písal, že takýto western sa ťažko prekoná. Tento seriál ho síce neprekonal, ale má k nemu najbližšie zo všetkého čo sa za tie roky natočilo. Každý kto sa bojí dlhých seriálov sa môže radovať, pretože toto sa dá odsledovať úplne nezáväzne, bez viazanosti na ďalšie série, jednoducho príbeh rodiny Duttonových sa 10 dielom tejto série končí. Neviem čo mám chváliť skôr, ale napísané a zrežírované je to fantasticky. Postavy sú skvelé, hlavne úžasná chémia medzi T. McGrawom a F. Hillovou, ktorí sú manželia aj v reálnom živote!...a že je Tim McGraw úspešný country spevák som sa dozvedel iba teraz. Ich filmová dcéra stvárnená I. Mayovou je tiež kapitola sama o sebe. Nádherná postava, skvele napísaná i zahraná, bavilo ma to od začiatku, od prvej minúty až do konca, ktorý je fakt nepredvídateľný a naozaj smutný. Záver ma naozaj dojal a doslova zomlel. Western z pohľadu 18 ročného dievčaťa je naozaj niečo iné.  Cesta rodiny Duttonových s kopou neskúsených imigrantov naprieč Amerikou je jedna veľkolepá a napínavá road movie, ktorá prináša jedno nebezpečenstvo za druhým. Pochválim výborné dialógy, krásnu hudbu a aj keď sa hlavný motív opakoval často nikdy mi nevadil. Cesta je cieľ, niekedy je to proste tak. Užíval som si nádhernú prírodu a napínavý príbeh, ktorý ma uchvátil natoľko, že som si ho posunul medzi svoju top 10 seriálov. Odporúčam. 100% ()

Galerie (308)

Zajímavosti (6)

  • Dívku, které se udělá zle z vody a je označována jako „slovanský emigrant“, hraje Amber Blaze Lemmond, která je české národnosti. Na anglickou radu ohledně pití vody odpoví zřetelně česky: „Nerozumím.“ (fabecc1222)
  • V seriáli sa spomína bar White Elephant (Biely slon), ktorý existuje dodnes. (belinko)

Související novinky

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (více)

Nečekaný konec seriálu Yellowstone?

Nečekaný konec seriálu Yellowstone?

07.02.2023

Seriálové bomby začínají padat už v únoru. Právě jsme se totiž dozvěděli, že jeden z nejsledovanějších a nejúspěšnějších seriálů současnosti – drsné drama Yellowstone od Taylora Sheridana (Sicario,… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama