Reklama

Reklama

Halo

(seriál)
Trailer 1
USA, (2022–2024), 14 h 35 min (Minutáž: 40–61 min)

Hrají:

Pablo Schreiber, Natascha McElhone, Charlie Murphy, Shabana Azmi, Björn Freiberg, Olive Gray, Bentley Kalu, Natasha Culzac, Yerin Ha, Kate Kennedy (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(17)

Super voják Master Chief brání ve 26. století lidstvo před mimozemskou vojenskou aliancí, Covenant Empire. (SkyShowtime)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (98)

PauloZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Místo epické akční sci-fi pecky jsme dostali rozporopulnou podívanou, kde se kvalita jednotlivých epizod krutě lišila a to hlavně kvůli snaze vyprávět dva příběhy, kde ani jeden nešel naplno. Měl jsem pocit, že se sami scénaristi v jednotlivých epizodách hledali. Závěr je ale vcelku velký, tak snad se to ve druhé sérii ustálí! ()

Heywood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jistěže tu najdeme tu a tam nějaký ten odraz již existujícího filmu kategorie sci-fi, ale přesto první série si ocenění zaslouží. Za vizuál, výběr hlavních herců, samotnou zápletku tajemného artefaktu (Jasně STAR TREK - Do neznáma), ale i za to zneužití děti na vojáky (Hitman, Žoldák: Legie zkázy obdobně). Snad jen Yerin Ha mohla být lépe vybraná, ten hraný vztek roli neudělal a český dabing byl příšerný. Skrytost toho, že válka se vede vlastně z náboženských důvodů (o co jiného než stát se Bohy tady šlo) bylo servírováno stravitelně a logicky si tvůrci připravili pozici na druhou sérii. Ve škvárech, co se divákům nabízí tohle sci-fi obstojí jak námětem, provedením, tak i poměrně dobrým tempem, byť odskoky k různým příběhům mohou unavovat a někdy i zbytečně zpomalovat samotný děj. Někde v koutku si postává i zvrácená ideologie, jak je lidstro nedokonalé, a jak je nutné jej převychovat, geneticky přeměnit a "vylepšit". I za to , že je nakonec tato doktrína odsouzena si seriál zaslouží ocenění, zvláště když nositelem idee je uhrančivá půvabná herečka, kterou by "nikdo nikdy" z ničeho nekalého nepodezíral. Dávám 70% a jdu se podívat na druhou sérii. ()

Reklama

Jack_Henkel 

všechny recenze uživatele

Je nutné oproti předloze vše tak překrucovat až kurvit? Sto let čekám na nějakou adaptaci a pak je z toho taková zdrbanina, Mistršéf věčně bez helmy a ještě si i zaprcal, no to mi vždycky ve hrách chybělo :DD Na to že lidi mají být ve válce s Covenanty to moc nevypadá, jen se občas jako potkají, zbytečné intriky a neshody mezi lidma, možná bych i přehlídl, že očernili Keyese a Mirandu, z Mistršéfa je skoro až ježíšovskej spasitel, Halo místo technickýho zařízení působí jako nějakej kouzelnej svět z pohádky a ještě ho ani vlastně nenašli. Vizuál dobrej, prachy na tom vidět jsou, ale věrnější doplněk ke hře bylo Halo 4 Forward Unto Dawn, jak čtu tady i jinde pokud to dělali lidi, co ani neznají předlohu, zakazoval bych takové projekty. ()

kubas369 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5/10. Tak prvně nikdy jsem to nehrál a vůbec nevím, kde je jádro pudla téhle franžízy. Takže jsem k tomu přicházel zcela bez očekávání a s nadhledem a co jsem tedy dostal? Bohužel mírně nadprůměrné vojenské sci-fi se slušným obsazením a docela zajímavou hlavní linkou ale to je tak nějak všechno. Je to poměrně nudná a zbytečně natažená záležitost. Druhá série je vtip, který není vtipný. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Od prvej časti som predpokladal, že to nie je nič pre mňa, v druhej som bol už o tom presvedčený a v tretej som si už povedal - Haló, šetri oči! Napriek tomu som to dopozeral s prižmúreným kwanhaovským okom, lebo má to aj pekný vizuál a nádhernú rasovú diverzitu, až tak bijúcu do očí, že tu obdržíme aj politicky korektné príbehy hlúpych postáv len pre to, že majú oči v šikmejšom uhle. ()

Galerie (166)

Zajímavosti (20)

  • Dr. Catherine Halsey (Natascha McElhone) má v závěrečné scéně plášť se zelenými znaky. Jde o nápis v perštině značící mír. (spacemaster)
  • Hudbu k traileru složil český skladatel Tomáš Oliva ve spolupráci s Eduardem Jaworkem, Martinem Hatašem (SK) a Jánem Kubou (SK). (Qaeky)
  • Natáčení započalo v řijnu 2019 v kanadském Ontariu, ale kvůli pandemii covid-19 bylo pozastaveno – filmaři zde natočili zhruba pět epizod a utratili okolo 40 milionů amerických dolarů. Plně obnovena produkce byla až v únoru roku 2021 v ateliérech Korda Studio v Maďarsku. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

12.01.2023

Již letos v kinech uvidíme filmovou adaptaci populární hry na hrdiny Dungeons & Dragons. Snímek Dungeons & Dragons: Čest zlodějů natočili John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein (Noční hra… (více)

Míří k nám další velká streamovací služba

Míří k nám další velká streamovací služba

11.09.2022

V Česku je dnes možné předplatit si desítky streamovacích služeb, prorazit na poměrně saturovaném trhu se ale pokusí další. A může mít dobrou šanci na úspěch. Jde totiž o SkyShowtime, výsledek… (více)

Amazon chystá God of War

Amazon chystá God of War

08.03.2022

Společnost Sony to s adaptacemi svých herních sérií myslí vážně a po The Last of Us, Uncharted nebo Ghost of Tsushima nás tak čeká oficiálně také fantasy řežba God of War. K té se nakonec přihlásilo… (více)

Nový Star Trek, Tiché místo i Sonic

Nový Star Trek, Tiché místo i Sonic

16.02.2022

Studio Paramount v rámci prezentace pro investory oznámilo kupu novinek, a jelikož je toho opravdu hodně, asi se do toho rovnou pustíme. Tou největší zprávou je čtvrtý Star Trek. Nové pokračování… (více)

Reklama

Reklama