Reklama

Reklama

Britská armáda pověřuje během druhé světové války skupinku ošlehaných vojáků zakročením proti německým silám daleko za nepřátelskou linií. (Prime Video)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (221)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Na tomhle filmu jsou dobrý jenom tři věci: Alan Ritchson (který by měl ihned dostat Ramba, Bonda, DCU Batmana nebo něco podobnýho), Eiza González a Rory Kinnear, ze kterého se pomalu stává Andy Serkis přes lidi. Zbytek šíleně nevyužitý, Ritchie bohužel není Tarantino, takže dialogy postrádají šmrnc, příběhu chybí napětí a celé je to tak nudně monotónní, že jsem to dokoukával natřikrát. 5/10 ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Čím víc mrtvý nácek, tím víc adidas? Á, ja ja! Absolutně peckoidní pecka, která si jde svým přímým směrem a prostě si jde za svým cílem splnění mise. A já jsem byla naprosto spokojená. Skvělá zábava přesně v Ritchie stylu, perfektně natočená, se skvělým obsazením, spoustou blbinek a s totálním macho módem. Slyšela jsem na film výtku, že je to až moc, a že jsou hrdinové "neprůstřelní". Já s tím problém nemám. Přeci jen, jsou to borci, a jedna květinka, z borců největších, to víme už dopředu. Co jdou proti náckum. Nezlobte se na mě, ale vážně někdo chce vidět, že ty dobrý zařvou? Jste padli na hlavu, ne? Čím víc mrtvý nácek, tím víc adidas! ()

Reklama

Honzek 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se moc. Gáj, druhá světová, nařáchlé obsazení a přesto celkem nuda, ze který to prostě nedokáže vytánout ani Henry natož Alan. Když dojde na akčí scény, tak jsou parádní a téměř bez výhrad, nicméně těch je tam fakt málo. Ve většině případů se vedou únavné dialogy kterým chybí údernost a i když se místy pomrkává po Hanebných panchartech, prostě to nestačí. Je vidět, že to psalo víc lidí než je zdrávo a Ritchie měl co dělat, aby to ukormidloval - jeho rukopis jsem cítil jen u humoru a akce. Špatný to nebylo, ale čekal jsem opravdu něco víc. Dávám 60 procent, palec stáčím mírně nahoru a začínám si myslet, že někdo v ČR má fakt čuch, protože po Beekeeperovi podle mě opět nešlápl vedle když to neuvedl do kin. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Co se týká padlých na obou stranách, byla reálná Operace Postmaster velmi nudnou záležitostí, ale proč se to proboha týká i Ritchieho filmu? Členové No. 62 Commando jsou údajně předobrazem Flemingova legendárního špióna, ale jejich africká akce je jen kompilací lazy writing, sterilních nóbl plků a akce, která má k autenticitě daleko jak Churchill k funkci čestného předsedy Klubu abstinujících nekuřáků. Zbývá těšit se jen z drobných detailů jako třeba fantazii moc prostoru nedávající kostým Kleopatry, Cavillův roztomilý akcent či skutečnost, že Schweiger dědkovatí do Horsta Buchholze. Vizuálem si to určitě zaslouží lepší hodnocení, ale konkrétně Ritchiemu nelze odpouštět, že střílí slepými.. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Živo si pamätám, ako bol v deväťdesiatkach Ritchie obviňovaný z toho, že je anglický Tarantino. Kruh sa uzavrel o niekoľko desaťročí neskôr, keď natočil svoju verziu Nehanebných bastardov. Ja som bol spokojný. Plno dobrej a vynaliezavej akcie (pomerne atypicky je pod látkou tohto razenia podpísaný sám pán slávny Jerry Bruckheimer). Hoc má film až dve hodiny a nie vždy šľape ako švajčiarske hodinky, pocit vnútornej dynamiky mu dodáva chytľavá hudba Christophera Bensteada. Scenár je sám osebe šialený. Vraj vznikol na základe skutočných udalostí. Netrúfam si vyjadriť sa k tomu. Henry Cavill tomu veľa dáva, ale samého ma prekvapilo, že je relatívne nevýrazný napriek tomu, že celý čas nezlezie z plátne. Akoby v príbehu bol a zároveň nebol. Ešte viac sa mi páčil Alan Ritchson, ktorého som si v posledných rokoch obľúbil ako Jacka Reachera. Dobrí boli tiež Babs Olusanmokun, Eliza González a prekvapivo démonický Til Schweiger. Naopak, väčšina Cavillovej posádky nevýrazná a zameniteľná (Golding, Tiffin, Pettyfer). Ustavičné kosenie nekonečných zástupov náckov časom prejde do monotónnosti, ale akonáhle sa to stane, vytasí Ritchie nejaký šťavnatý nápad, ktorým to oživí. Niekomu sa nebude páčiť, že partička je poňatá temer ako neohroziteľní Supermani (ehm), ale mne sa to páčilo, mám slabosť pre filmy, v ktorých zlo ťahá v podstate od prvých chvíľ za kratší koniec. Ak toto stálo naozaj len 6O miliónov, dole klobúk. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (28)

  • Zapalovač S.T. Dupont, který Marjorie Stewart (Eiza González) používá s ikonickým zvukem „Cling“, nebyl vyroben před rokem 1941. (Johnny.ARN)
  • Skutečné operace Postmaster se zůčastnilo 11 členů Small Scale Raiding Force, 4 členové Special Operations Executive a 17 místních dobrovolníků. Během operace nepřišel nikdo z nich o život. (Maulincio)

Související novinky

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

19.01.2024

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) v posledních letech nabral velmi zdatné tvůrčí tempo. Zatímco v loňském roce stihl představit v kinech akční komedii Operace Fortune: Ruse de… (více)

Novinka Guye Ritchieho nabírá parádní obsazení

Novinka Guye Ritchieho nabírá parádní obsazení

03.02.2023

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) je v posledních letech neuvěřitelně produktivní. Od roku 2019 poslal do kin pět filmů, šestý se začne točit za měsíc, v záloze už má… (více)

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Reklama

Reklama