Reklama

Reklama

Britská armáda pověřuje během druhé světové války skupinku ošlehaných vojáků zakročením proti německým silám daleko za nepřátelskou linií. (Prime Video)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (215)

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Chvilkama solidně špionážně akční, chvilkama nudné a natahované, chvilkama přepálené i na Ritchieho. Ale nebylo tam moc chvilek pro mě, z větší části to tahal sympatickej casting s Cavillem v čele (alespoň si to užíval). Není to moc šťastná látka pro takovýho blázna jakým je/byl Ritchie, chyběla mi tam ta jeho tvůrčí šílenost, kterou nám ukázal v Holmsech a Artušovi. Tohle řadím vedle nudných Stathamovek. 3* a.k.a 55% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Film/"pilot" zachycuje čistě průběh jedné "neschválené, nepovolené a neoficiální" válečné mise a ze začátku vypadá jako lehký odvar z Hanebných panchartů, aby postupně Ritchie zatopil pod kotlem – hlavně v dlouhé, dynamické závěrečné akci (byť se z většiny stejně skládá z diskutabilně legráckého popravování nicnetušících nácků). Pofidérní nadhrdinové (i herci) si to užívají, jenže hlubší charakterovou vlastností nedisponují; hodně dopředu je přitom žene nápadná "westernová" hudba. Lepší 3 * ()

Reklama

Silence 

všechny recenze uživatele

Papírově bylo všechno správně: Oblíbený režisér (kterému jsem stále schopen a ochoten odpustit ledasco), atraktivní téma, sympatický casting, potenciál dobré akce, stylovosti, napětí... No... a všechny tyhle fajn ingredience Ritchie vzal, hodil do hrnce a př(e)ipálil. Sice to vypadá výborně, casting funguje, zápletka má ohromný potenciál aby to celé bylo ritchieovsky stylové, správně drsňácké a nahláškované, ale zároveň napínavé a alespoň trochu v rámci žánru uvěřitelné. Ritchie jako režisér vlastně odvádí dobrou práci, ale kámen úrazu je – jako již v několika případech – hlavně scénář… celé to potápí neuvěřitelně líné psaní, monotónní vyprávění a střídání režimů a především naprosto přepálená nedotknutelnost britské partičky, kterou si autoři spletli se zábavnou stylovostí. Ta je již po pár scénách otravně naivní a nezáživná. To, že se nám hrdinové v první skvělé scéně na lodi představují jako bezchybní mistři svého oboru je naprosto v pořádku, nicméně abychom se k nim v průběhu filmu dokázali nějak přimknout, musí je prostě potkat nějaké reálné překážky a ne něco, co dokáží VŽDY zdárně vyřešit na půdorysu jedné scény. Ty zástupy padajících nácků mi vlastně vůbec nevadily, problém je, že když už někdo dostal alespoň malinkou příležitost commandu zatopit, buď sám sebe zdiskreditoval naprosto stupidním chováním nebo to za něj zdárně udělalo nějaké obrovské klišé. Ach jo… 5/10 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Už veľmi dlho som nevidel taký cool film. Guy Ritchie rozpoznateľný a prudko vo forme. Servíruje nám presne ten druh príbehu, aký by sme podľa názvu očakávali. Henry Cavill skvelý - hlavne jeho smiech pri strieľaní nacistov. Inak je to sofistikované a inteligentné. Plné postáv, ktoré práve svojim charakterom prebíjajú aj slabšie miesta( aj keď tie charaktery nie sú hlboké). Áno, nemáme tu vyvrcholenie, aké by sme možno od takéhoto typu filmov čakali a záporák nemá úplne šancu byť zlý a nechutný, ale mimo to tam všetko odsýpa ako hodinky. A zase raz sa tu kládol dôraz na reálne prostredie a CGI išlo do úzadia. Čo ma úprimne potešilo. Maličký film, ktorému na jednu stranu nohy podkopáva fakt, že je to podľa skutočnej udalosti. A zároveň je to ten istý fakt vďaka ktorému sa to v rámci kontinuity a kauzálnosti posúva o priečku vyššie. Za mňa veľká spokojnosť. Bavil som sa riadne. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Chce sa to podobať, alebo hrať na “Bastardov”, no je to v konečnom dôsledku len akási sympatická partia hrdlorezov bez výraznejšej charizmy, ktorá navyše ani z ďaleka nie je tak originálne vtipná, či vražedná, ako by sa žiadalo. Na jeden krát stačí. Viac sa z toho vytĺcť zrejme nedalo. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (28)

  • Když Gus (Henry Cavill) mluví s M (Cary Elwes) o misi, sáhne do krabičky doutníků. Jsou to doutníky Fuente OpusX, které se začaly vyrábět až v roce 1995. Churchill (Rory Kinnear) také kouřil pouze kubánské doutníky, obvykle Romeo y Julieta. (Johnny.ARN)
  • Skladba „Mack The Knife“ z levicové hry Bertolta Brechta „The Threepenny Opera“ se v nacistické společnosti hraje dvakrát. Ve skutečnosti byl Brecht komunista, který uprchl z nacistického Německa, a tato opera byla nacisty zakázána pro „zvrhlé umění“. (Johnny.ARN)
  • V skutočnom živote zostáva Anders Lassen, ktorého vo filme stvárnil Alan Ritchson, mimo Commonwealthu jediným držiteľom Viktoriánskeho kríža, ktorý je najvyšším vojenským vyznamenaním v britských ozbrojených silách. (Bilkiz)

Související novinky

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

19.01.2024

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) v posledních letech nabral velmi zdatné tvůrčí tempo. Zatímco v loňském roce stihl představit v kinech akční komedii Operace Fortune: Ruse de… (více)

Novinka Guye Ritchieho nabírá parádní obsazení

Novinka Guye Ritchieho nabírá parádní obsazení

03.02.2023

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) je v posledních letech neuvěřitelně produktivní. Od roku 2019 poslal do kin pět filmů, šestý se začne točit za měsíc, v záloze už má… (více)

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Reklama

Reklama