Reklama

Reklama

Operace Poštmistr

  • USA The Ministry of Ungentlemanly Warfare (více)
Trailer 1

Britská armáda pověřuje během druhé světové války skupinku ošlehaných vojáků zakročením proti německým silám daleko za nepřátelskou linií. (Prime Video)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (171)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Už veľmi dlho som nevidel taký cool film. Guy Ritchie rozpoznateľný a prudko vo forme. Servíruje nám presne ten druh príbehu, aký by sme podľa názvu očakávali. Henry Cavill skvelý - hlavne jeho smiech pri strieľaní nacistov. Inak je to sofistikované a inteligentné. Plné postáv, ktoré práve svojim charakterom prebíjajú aj slabšie miesta( aj keď tie charaktery nie sú hlboké). Áno, nemáme tu vyvrcholenie, aké by sme možno od takéhoto typu filmov čakali a záporák nemá úplne šancu byť zlý a nechutný, ale mimo to tam všetko odsýpa ako hodinky. A zase raz sa tu kládol dôraz na reálne prostredie a CGI išlo do úzadia. Čo ma úprimne potešilo. Maličký film, ktorému na jednu stranu nohy podkopáva fakt, že je to podľa skutočnej udalosti. A zároveň je to ten istý fakt vďaka ktorému sa to v rámci kontinuity a kauzálnosti posúva o priečku vyššie. Za mňa veľká spokojnosť. Bavil som sa riadne. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Občas prosáknou zprávy o výrobě filmu, který ve mně vyvolá jistá očekávání, jež posléze zůstanou nenaplněna. Což je bohužel případ tohoto snímku. Když točíte válečné dobrodružství, musíte v něm mít pár charismatických herců (viz Děla z Navarone, Kam orli nelétají nebo Tucet špinavců), ne partu zaměnitelných maníků. A taky dávku napětí, ne nudu, v jejímž rámci si H. Cavill většinou svižně vykračuje a zbraní s tlumičem nevzrušeně odstřeluje nepřátele jako na pouti. Když už sem mermomocí tahat srovnání s Hanebnými pancharty, tak jedině v tom, že i to je film, který moje očekávání v době premiéry nenaplnil. Ale byl aspoň zajímavý. ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo překvapivě nudné, jako nic ve zlém, ale opravdu to režíroval Guy Ritchie ? Ten Guy Ritchie, jenž umí překvapovat ve svých filmech ať už zvraty a nebo prostě jen tím, že ten příběh a postavy umí prodat divákovi. I když možná to byl Guy Ritchie, přesněji ten z roku 2017, ten samej co natočil Krále Artuše, což do dnes vnímám jako silně promarněnou příležitost. Nicméně kdo tady stojí za pozornost, je Eiza González, Alan Ritchson a Til Schweiger a to že tady Cavill hrál hlavní roli, sem se dozvěděl až z titulků. Ten zbytek postav, zde ani nestojí za povšimnutí, jelikož působí hodně genericky. Akce je nudná a ani mně nebavila, tak jako hlavní příběhová linka o jedné lodi, co se měla potopit. Nemluvěš o tom, že zde rozhodně nečekejte žádné napětí, protože náckové zde buď stojí a nebo se velice pomalu hýbou, takže hrdinové je kosí jak nic. Je velká škoda, že film nebyl o Eizině postavě a její pomstě náckům, pač její příběhová část je asi to nejlepší na celém filmu. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Další efektně natočená ritchieovka o nesourodé bandě antihrdinů, která je sice takovým slabším odvarem Hanebných panchartů, ovšem z hlediska vrcholných akčních scén a svého celkově zábavného pojetí má rozhodně co nabídnout. Byl by asi nesmysl porovnávat dialogy a postavy (Tarantino je zkrátka někde úplně jinde), na druhou stranu taky jsou tady náckové, které masakruje sympatická skupinka antinácků, a to s náležitým entusiasmem. Je to taková přepálená a v jistých momentech dost nereálná blbina, která ale zároveň dovede být nesmírně zábavná a v nejlepším slova smyslu „ritchieovská“. [70%] ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Co se týká padlých na obou stranách, byla reálná Operace Postmaster velmi nudnou záležitostí, ale proč se to proboha týká i Ritchieho filmu? Členové No. 62 Commando jsou údajně předobrazem Flemingova legendárního špióna, ale jejich africká akce je jen kompilací lazy writing, sterilních nóbl plků a akce, která má k autenticitě daleko jak Churchill k funkci čestného předsedy Klubu abstinujících nekuřáků. Zbývá těšit se jen z drobných detailů jako třeba fantazii moc prostoru nedávající kostým Kleopatry, Cavillův roztomilý akcent či skutečnost, že Schweiger dědkovatí do Horsta Buchholze. Vizuálem si to určitě zaslouží lepší hodnocení, ale konkrétně Ritchiemu nelze odpouštět, že střílí slepými.. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (14)

  • Ian Fleming (Freddie Fox) sa vo filme predstaví slovami: "Fleming. Ian Fleming.", čo je samozrejme odkaz na postavu, ktorú vymyslel a ktorá sa predstavuje: "Bond. James Bond." (Arsenal83)

Související novinky

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

19.01.2024

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) v posledních letech nabral velmi zdatné tvůrčí tempo. Zatímco v loňském roce stihl představit v kinech akční komedii Operace Fortune: Ruse de… (více)

Novinka Guye Ritchieho nabírá parádní obsazení

Novinka Guye Ritchieho nabírá parádní obsazení

03.02.2023

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) je v posledních letech neuvěřitelně produktivní. Od roku 2019 poslal do kin pět filmů, šestý se začne točit za měsíc, v záloze už má… (více)

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Reklama

Reklama