Reklama

Reklama

Matka versus android

Trailer

VOD (1)

V postapokalyptickém světě, kterým otřásá krvavá vzpoura androidů, se mladá těhotná žena s přítelem zoufale snaží dostat do bezpečí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Henry007 

všechny recenze uživatele

Teskná atmosféra je to jediné, co v tomto filmu funguje. Nelze to svádět na nízký rozpočet: post-apokalyptická úzkost na diváka dolehne i přes to, že se o destrukci měst a rozpadu civilizace dozvídá pouze v dialozích. Proto by ani nevadilo, že se většina filmu odehrává v lese a absentují akční scény. Ale ten scénář... K hlavním postavám si divák nevytvoří vztah, nejsou ničím zajímavé a scénáristé jim umetají cestičku. Máme věřit, že roboti bez milosti likvidují lidi, když týpek s těhotnou partnerkou před nimi v klidu uniká? Film ustaví přísné kontroly lidí, aby se na to zapomnělo při kontrolách u obřího města... Matka těsně po porodu dokáže čelit skupině robotů, zatímco množství ozbrojených sekuriťáků pozabíjí robot jeden... V tom moment se film stává komickým, což jen dovršuje závěrečná "instagramová" montáž... A nejhorší na tom je, že jsme tematiku zániku civilizace a těhotenství v posledních letech už viděli, a to v mnohem lepším provedení: Bird Box a Quiet place.  ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Milá Chloë Grace, cos to zase natočila za pítchovinu ? Po Shadow in the Cloud je to další sci-fi blábol plný wtf scén, blbostí, nelogičností a levných triků. Navíc se většinu filmu jen nudně žvaní a akce je málo. A když už se nějaká vyskytne, je tak nepodařená, že by bylo lepší, kdyby nebyla. Tenhle film vypadá, jako by ho natočil Albert Pyun v 90. letech. Prosím, Chloë, zkus si někdy přečíst scénář dřív, než podepíšeš smlouvu. Díky.  Zdraví tě tvůj fanoušek. P.S. Hvězda navíc za přednášku o Karlu Čapkovi, kterou ale hned zase strhávám za otravné povinné rasově vyvážené herecké obsazení hlavních rolí. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Fuha, tak jsem naivně dal na hodnocení pár mých oblíbenců v naději, že to nebude třeba až tak špatné, ale zázrak se nekonal a ono to je teda hodně špatné. Dvouhodinová táhlá nuda, která kromě úvodní pětiminutovky a šokujícího zvratu ve 3/4 filmu nemá absulutně co nabídnout - celý zbytek je jen špatný vtip, kdy se ve 100 minutách nestane doslova nic a celý film šlape na místě a neví, co dál. Chloe Grace Moretz není tak výrazná, jak bych si přál, celkový nápad o ovládnutí světa androidy je scifi prvek jak dělaný a dá se kolem něj stavět celý film, zde byl ale využit žalostně málo, a to jak z hlediska vizuálu (kdy androidi nejsou nijak zajímaví, jsou to vlastně jen lidi...), tak i z hlediska děje (kdy nevidíme téměř žádný origin, pozadí androidů, ani nic jiného...). Jednoduše jedno velké, do 110 minut nafouknuté NIC. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si, že jsme na to jednou koukali s kamarádem a že jsme celkem často přetáčeli a přeskakovali, protože to bylo nejen neskutečně nudné, ale taky neskutečně patetické a blbé a jinak bychom to asi ani nedokoukali. Dobrá mi přišla snad jen kamera, jinak to bylo skutečně otřesné, všechny snahy o zvraty byly těžce nepovedené a opět mě irituje, jak v dnešní době funguje jakési nepsané pravidlo, že každý pořádný film musí mít automaticky dvě hodiny, i když na ně svým námětem vůbec nestačí. Fakt je třeba pro dojem plnohodnosti takhle natahovat stopáž? I u tohohle konzumního zboží, po kterém za rok neštěkne ani pes? 1* ()

WathanajX 

všechny recenze uživatele

„Říká ti něco Karel Čapek?“ Miluju postapokalyptické filmy ale tohohle jsem se dost obávala a od Netflixu jsem čekala průměrnou až podprůměrnou podívanou… Klady: Námět nevypadal až tak zle. Tedy z hlediska zblázněných androidů apod. I když originalitu to asi vidělo z vlaku ale alespoň tohle mě potěšilo. Trochu překvapil také ten drsný hořko-sladký konec a zmínka o Čapkovi. Víc ani ťuk. Zápory: Jak jsem se obávala. Netflix v honbě za veškerou korektností a podobných nesmyslů "nezklamal" a kromě přiblblých krásně barevných hlavních postav servíruje i naprosto dementní scénář obsahující nudné a debilní dětské konverzace o hovně a bezpočet nelogických kravin. Například to holka na vozíčku po císaři "přemůže" X androidů? Kam na konci ten kluk zmizel? To jak jeden vůl a těhotná idiotka přežili v lese ve stanu? Nekonečná k smrti nudící stopáž se závěrem, co se snaží z diváka za každou cenu vymáčknout alespoň nějakou tu soucitnou slzičku. Utrpení… Hodnocení: 20 % / 2 z 10 – Znám pár takových co nemám ráda, kterým bych film vřele doporučila. Za mě nikdy víc! (13.) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně, kdy Georgia (Chloë Grace Moretz) narazí v lese na člověka, dojde na několikaminutový rozhovor na téma českého spisovatele Karla Čapka, jeho díla „RUR“ a následného ovládnutí lidstva roboty. (TheEvilTwin)

Reklama

Reklama