Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Scorsese opět pomýšlí na Sinatru

Scorsese opět pomýšlí na Sinatru

19.04.2024 Autor Goldbeater

Legendární americký režisér Martin Scorsese (Mafiáni, Casino) vloni slavil úspěch se svými výpravnými Zabijáky rozkvetlého měsíce a nyní už opět vyhlíží příležitost na další spolupráci se svým již prakticky dvorním hercem Leonardem DiCapriem. Tu by přitom mohl navázat u staronového projektu, s nímž jsou oba tvůrci spojováni už pěknou řádku let, ačkoliv se jim tenhle kolos dosud nikdy nepovedlo odlepit od země. Řeč je o životopisném snímku pod názvem Sinatra, v němž by se Scorsese rád ponořil do rozmanitého života a kariéry jednoho z nejslavnějších amerických zpěváků 20. století a mimo jiné Oscarem oceněného herce, Franka Sinatry.

 

Zahrát by si ho samozřejmě neměl nikdo jiný než právě Leonardo DiCaprio, přičemž podle nejnovějších informací by mu v roli Sinatrovy druhé manželky Avy Gardner mohla sekundovat oscarová herečka Jennifer Lawrence (Nic ve zlým, K zemi hleď!). Zajímavostí přitom je, že postava Avy Gardner už se ve Scorseseho filmografii jednou objevila, v životopisném snímku Letec ji totiž v roce 2004 ztvárnila Kate Beckinsale. O projekt Sinatra je bez větších překvapení velký zájem ze strany několika studií (včetně Applu, u nějž vznikli právě Zabijáci rozkvetlého měsíce), nicméně nejblíže k zaštítění produkce by měli mít podle některých zdrojů v tuto chvíli u Sony Pictures.

 

Scorseseho plány na natočení tohoto filmu (i s Leonardem DiCapriem v hlavní roli) se přitom datují minimálně k roku 2008, ne-li dále. Vidle do veškerých příprav ale dosud vždy podle všeho házela zpěvákova dcera Tina Sinatra, jež má aktuálně poslední slovo nad otcovou pozůstalostí. Vyobrazení jistých aspektů zpěvákova bohatého života na velkém plátně se jí dosud zřejmě nezamlouvalo. Sám režisér někdy v roce 2016 v jednom z rozhovorů prohlašoval, že kvůli nesouhlasu rodiny je připravovaný film zřejmě už nadobro u ledu. To, že se o projektu v těchto dnech opět začíná mluvit, nicméně značí, že se věci zřejmě po letech daly aspoň mírně do pohybu. Uvidíme, jak se tahle zákulisní historka bude odvíjet dál.

 

Martinu Scorsesemu v jeho jednaosmdesáti letech v každém případě rozhodně nechybí tvůrčí elán a Sinatra by dokonce měl být jen jedním ze dvou konkrétních filmových projektů, k nimž má oscarový režisér v současnosti nejblíže. Tím druhým je stále plánovaný dosud nepojmenovaný snímek točící se kolem postavy Ježíše Krista. O jeho oznámení jsme zde psali před necelým rokem. Mezitím kolem něj vypluly na povrch detailnější informace ohledně zaměření i obsazení hlavních rolí. Jak se zdá, Scorsese by se s ním měl tak trochu vrátit ke svému několik let starému Mlčení, předlohou plánovaného filmu by se totiž měla stát kniha od stejného japonského autora, Šúsaku Endó.

 

V rámci obsazení pak Martin Scorsese údajně přemýšlí nad opětovnou spoluprací s hercem Andrewem Garfieldem (tick, tick...BOOM!, Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny), přičemž ale nebylo nijak potvrzeno, zda by měl ztvárnit přímo titulní biblickou postavu. Do jedné z dalších rolí je každopádně prý zvažován i Miles Teller (Top Gun: Maverick, Whiplash). Natáčení tohoto výpravného filmu by mohlo začít už později v tomto roce na lokacích v Itálii, Egyptě a Izraeli. Držme tedy palce, ať minimálně s tímto projektem půjde Martymu vše dobře, aby nám poté mohl naservírovat třeba i toho výše zmíněného doposud problematického Sinatru.

Reklama

Související novinky

Scarlett Johansson mezi dinosaury?

Scarlett Johansson mezi dinosaury?

25.03.2024

Čas neúprosně kvapí a nadcházející přírůstek do dinosauří rodinky je blíž a blíž. Další díl Jurského parku nás totiž oficiálně stále čeká už příští rok 2. července, přičemž doposud nevíme nic… (více)

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

07.02.2024

Nedají si říct a nedají. Jamese Camerona můžeme označit za nejúspěšnějšího filmového režiséra všech dob, minimálně co se týče tržeb. V pětici nejvýdělečnějších snímků historie má totiž hned trojici… (více)

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

30.01.2024

Lamentovat nad tím, že vznikají anglicky mluvené remaky světových filmových hitů, by už nemělo příliš smysl. Občas z toho může alespoň vzejít fajn snímek, který podnítí zájem o danou látku, případně… (více)

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

18.01.2024

Warneři si nejspíš připíšou další hit, alespoň po kvalitativní stránce. Do nového filmu se jim totiž podařilo zlákat samotného Leonarda DiCapria. Co je ale přednější - od Scorseseho přechází DiCaprio… (více)

Třetí Top Gun se řítí

Třetí Top Gun se řítí

12.01.2024

Top Gun: Maverick, který před rokem a půl zboural kina, je nejúspěšnějším filmem megastar Toma Cruise a celosvětově si doletěl pro 1,5 miliardy dolarů. Bylo tedy jen otázkou času, než Paramount… (více)

Oppenheimer ovládl 81. Zlaté glóby

Oppenheimer ovládl 81. Zlaté glóby

08.01.2024

Večer v neděli 7. ledna proběhl v kalifornských Beverly Hills 81. ročník předávání cen Zlatý glóbus. Moderátorem ceremoniálu byl komik Jo Koy a jeho přímý přenos vysílala ve Spojených státech… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Pátý Matrix je v přípravách

Pátý Matrix je v přípravách

03.04.2024

Bylo to takřka nevyhnutelné. Velké filmové značky jen tak nekončí a s Matrixem tomu u Warner Bros. nebude jinak. Hollywoodské studio totiž nově oznámilo, že v přípravách je aktuálně pátý díl. Zatím… (více)

Nejnovější novinky

Další Šílený Max je v přípravách

Další Šílený Max je v přípravách

včera

Již za pár týdnů nás v kinech čeká návrat do dynamického světa stvořeného vizionářem Georgem Millerem (Šílený Max). Furiosa: Sága Šíleného Maxe dorazí na plátna 23.5., tedy celých devět let poté, co… (více)

Úspěšný třetí Composers Summit Prague

Úspěšný třetí Composers Summit Prague

29.04.2024

Na letošní ročník, který probíhal od 18. do 23. dubna, přijeli skladatelé Jesper Kyd (hra Assassin’s Creed), John Debney (Iron Man 2, Největší showman), oscarový skladatel Mychael Danna (Pí a jeho… (více)

Reklama

Reklama