Reklama

Reklama

Godzilla x Kong: Nové impérium

  • USA Godzilla x Kong: The New Empire (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Epická bitva pokračuje! Filmový Monsterverse společnosti Legendary Pictures navazuje na explozivní souboj Godzilla vs. Kong zcela novým dobrodružstvím, které postaví všemocného Konga a obávanou Godzillu proti kolosální neobjevené hrozbě ukryté v našem světě, která ohrožuje jejich existenci - a také naši vlastní. Godzilla x Kong: Nové impérium se hlouběji zabývá historií těchto titánů a jejich původem, stejně jako tajemstvími Ostrova lebek a dalších míst, přičemž odhaluje mýtickou bitvu, která pomohla zformovat tyto výjimečné bytosti a navždy je spojila s lidstvem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (160)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Kong Skull Island je nepřekonaný z tohodle moderního Monterverse. Být mi 15 jásám radostí, dneska je to prostě jen čistý výplach, který sice v kině neuškodí vidět a vyloženě nepohorší, tak o nějakém velkém nadšení nemůže být řeč. Když se to drželo při zemi, tak to bylo fajn. Souboj opičáků celkem připomněl Planetu Opic a vizuálně je to celkem pěkné, bohužel lidští hrdinové tomu opět podráží nohy, jsou tu zkrátka navíc a zpomalují příběh. V závěru z toho byl už slušný digitální bordel, kde lítaly různé světelné záře od růžové po bílé a to mě už moc nebere. Skoda, že se celý film neodehrával pouze v Duté zemi bez lidí, jen s Kongem a monstrama, to by bylo fajn! 6/10. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Poslední příspěvek do Monsterversa je nepřekvapivě opět parádní slátanina, kdy námět zřejmě opět vymyslela ratolest některého z producentů a režisér Adam Wingard si povzdechl, načež se podíval na šek a zpět na scénář s nadějí, že díky komerčnímu úspěchu snad dostane lepší nabídku. Jednou. Nuže vydal se točit a musím říct, že si vlastně zaslouží pochvalu, protože z toho mála opět vykřesal v pohodě ukoukatelnou věc. Současné americko-čínské pojetí Godzilly (a Konga) je přinejmenším dehonestující. Zatímco amíci z Godzilly udělali památkyníčícího dobráka, Japonci se drží monster varianty a je to za mě dobře. Godzilla by se dala uchopit jako lovecraftovský horor (když se k tomu Cthulhu nikdo pořád nemá) či survival katastrofický film, místo toho je jen přitroublá řežba. Lidé zůstávají jako nutné narativní zlo a CGI je sice ok, ale je ho tolik, že živý herci jsou až nepatřičným elementem. Edwardsova Godzilla měla k dokonalosti daleko, ale byla aspoň originální. Největším kladem tohoto je pouze ještě větší docenění Minus One. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Těžce fantasmagorickej animák pro malý děti, ve kterým chvílema hraje dokonce i pár opravdovejch živejch herců. U těchhle filmů vždycky lituju, že jsem je nemohl vidět když mi bylo deset, teď už je přece jenom trochu pozdě. Dutosvěty, radioaktivní obludy, přerostlí opičáci, "dojemná" hluchoněmá Kongova kamarádka, banda šikmookejch telepatickejch a telekinetickejch hippíků, Kongova vytuněná rukavice, obří můra která všemu šéfuje nebo co, zpustošenej Řím, zpustošená Gíza, ale nejvíc to odsere Rio... Božínku, ty ubohý děcka z toho teda musejí mít zamotaný kedlubničky. A zahrajou do toho chvíli i Kissáci, ty bláááho... ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Veľmi zábavný blockbuster. Prvé dve tretiny vynikajúce, potom sa preklopí do bordelu. Najviac potešili dlhé scény bez slov a hromada atrakcií. Výborná zábava a škoda, že sa vo finále tak uletelo. Mohol to byť monster ekvivalent Rýchlo a zbesilo. To znamená: úplne blbé a maximálne zábavné. Takto je to iba úplne blbé a veľmi dlho maximálne zábavné...a na konci otravné . Ale stále najlepší dil série. 7/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jeden z najzbytočnejších blockbusterov a najväčších vizuálnych bordelov moderného (alebo post neviem akého) Hollywoodu. Nefunguje skoro nič, snáď len sympatie ku Kongovi v prvej polovici a snaha Rebeccy o... vlastne len snaha. Na plátne sa odohráva taký chaos, že len tí najzainteresovanejší pochopia, v čom tkvie hlavný problém, čo sa práve deje v jednotlivých scénach a nakoniec aj to, kto proti komu stojí. Ak sú collateral damages zamýšľaný ironický prvok tvorcov, tak je podaný tak extrémne meta, že som na to neprišiel. Kauzalita možno dáva zmysel, ale keď behom 20 minút bojujú postavy pri pyramídach v Egypte (aj s titulkom pre tých, ktorí nevedia kde sa nachádzajú), v novej ríši pod zemou a hneď na to v Riu, tak sa to nedá brať ani vážne, ani ako zábava a vzhľadom na nezaujímavé postavy ani ako guilty pleasure. Humor je samozrejme maximálne zúfalý. Ale nuda nehrozí a nechýba množstvo facepalmov (čiže občas to guilty pleasure vykukne), takže veľmi nízke hodnotenie sa dá brať aj ako odporúčanie, 40% by znamenalo nudnú šeď. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (15)

  • S rozpočtem 135 milionů amerických dolarů se jedná o „nejlevnější“ snímek ze série MonsterVerse – nejdražším filmem z tohoto univerza pak je Kong: Ostrov lebek (2017), který stál 185 milionů. (fiLLthe3DD)
  • Původně byl zvažován název „Son of Kong“ – studio Legendary totiž vlastnilo práva na postavu Godzilly pouze do roku 2020, přičemž nebylo jisté, zdali jim je společnost Toho prodlouží. Zajímavostí také je, že stejný název nesl už jeden film z roku 1933. (fiLLthe3DD)
  • Ve filmu Godzilla svede souboj s titánem jménem Scylla. V prequelovém komiksu k filmu je popsána cesta Scylly. Ta nejprve vyplenila jadernou elektrárnu v Indii, poté nukleární laboratoře ve Velké Británii, následně skrytou americkou leteckou základnu až se dostala do Říma, kde ji poprvé uvidíme ve filmu. (NiWi)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Duo Russellů se střetně s Godzillou

Duo Russellů se střetně s Godzillou

21.07.2022

Přestože svou kariéru započal v televizi, zpátky na malou obrazovku se v průběhu kariéry herec Kurt Russell (Kosti a skalp, Tango a Cash) jen tak zlákat nenechal. Tedy až doteď. Společně se svým… (více)

Reklama

Reklama