Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krátkometrážní

Poslední recenze (2 152)

plakát

What You Wish For (2023) 

Tak tohle pro mě byl nenápadně skrytý klenot, u kterého bych se sama zcela určitě nepozastavila. Ani trailer mě nijak neohromil, ale ono je kolikrát lepší nechat se překvapit. A tady se s těmi překvapeními roztrhl pytel a postupem stopáže vás tady stále hituje nějaká další vtipná situace. A ano, říkám vtipná, protože zdejší pouhý žánr thrilleru je tentokrát úplně mimo mísu a u žádného thrilleru jsem se hodně dlouho takhle nezasmála. Postava šéfkuchaře v podání Nicka Stahla je pro mě za poslední dobu asi ta nejzapamatovatelnější a nejvtipnější, a to toho hereckého výkonu zas tolik předvést nemusel. Vše vězí pouze v jeho flegmatickém výrazu a přístupu k bizarním situacím, ve kterých se ocitá. Scénář za mě funguje naprosto na jedničku, je nepředvídatelný, osvěžující, jak by řekla mladší generace totálně random. Příběh také nabízí spoustu silných a osobitých vedlejších postav a nechápu, jak si mě takhle malý skromný snímek tak jednoznačně získal do své hrsti. Hodně jsem uvažovala nad pátou hvězdou a za mě je to film jako stvořený pro festivalová plátna. Možná někdy doženu Tomnayův minulý snímek/debut a nadále ho určitě budu sledovat, protože tohle je přesně ten humor, který já hledám.

plakát

Zatracená krvavá láska (2024) 

Hodně stylová artovina, která mě slušně bavila jak svým tématem, tak svým prostředím, tak designem postav. Trochu vroubků měl určitě příběh, kde je prostě přítomná taková ta nereálnost a divné chování postav. Až do určité doby jsem chtěla dát čtyři a pořád malinko váhám, ale některé ty snové a bizarní (či metaforické?) sekvence se mi tam dost nehodily. Takže zařazuji do šuflíčku weird kousků, u kterých si nejsem jistá, jak je zpracovat. Ale pocity z toho mám spíše určitě pozitivní.

plakát

Abigail (2024) 

Taková bláznivá, nepříliš záživná, popcornová ujetina, která se bude skvěle hodit pro teenagery na streamovací platformy. Režisérově oblibě strkat větší skupinky lidí do jednoho baráku a některým působit bizarní trable jsme svědky už podruhé a jeho moderní, líbivý, ale pro mě velmi komerčně masový styl režie bude asi na spoustu lidí fungovat. Za mě to fungovalo u Krvavé nevěsty, která měla neotřelý humor, ale tohle mi přišlo už hodně zapomenutelné a taky se mi to i potvrdilo, když jsem po měsíci zjistila, že jsem Abigail zapomněla ohodnotit. Průměrných upírských hororových komedií není málo, ale tahle díru do světa taktéž neudělá.

Poslední hodnocení (2 681)

What You Wish For (2023)

23.06.2024

Zatracená krvavá láska (2024)

23.06.2024

Abigail (2024)

18.06.2024

Sobík (2024) (seriál)

13.06.2024

Cizinci: Kapitola 1 (2024)

13.06.2024

Manželé Stodolovi (2023)

09.06.2024

Občanská válka (2024)

09.06.2024

Po jedné stopě (2020) (seriál)

05.06.2024

První znamení: Přichází satan! (2024)

02.06.2024

Reklama

Poslední deníček (20)

TOP 10 2023 - Horory

Rok 2023 disponoval za mě asi největším hororovým suchem za poslední léta, což je po koronavirovém čase dost smutná zpráva. Ač mi chybí ještě dohnat korejský Sleep, který se mi doteď nepodařilo sehnat a Thanksgiving Eliho Rotha u jehož poloviny jsem upadla do kómatu a neměla chuť ho ani dokoukávat, asi si budu muset vystačit s tím minimem, co tu mám. Jelikož nevěřím, že Sleep udělá v mém žebříčku nějakou revoluci, ráda ho ale po zhlédnutí se zpožděním zařadím. Do té doby se jedná jen o několik čtyřhvězdičkových záležitostí a pár ubohých průměrů. Letos mi vyrazilo paradoxně nejvíce dech asi pokračování série Saw, na který jsem ani původně nechtěla do kina zajít, ale ještě že se tak stalo. Jinak je to smutný příběh.

Edit: Nakonec jsem Sleep sehnala chvíli po sepsání žebříčku a svou snaživostí a pěknou atmosférou mu věnuji osmé místo. 

1. Saw X

2. Talk to Me

3. Evil Dead Rise

4. Cobweb

5. When Evil Lurks

6. Přišla v noci

7. Beau Is Afraid

8. Sleep

9. The Pope's Exorcist

10. A Haunting in Venice