Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Dokumentární

Zajímavosti k filmům (39)

Mimořádná událost

Mimořádná událost (2022)

Když slečna v lese natáčí jedoucí vlak na mobil (ve 45. minutě filmu), jde vidět, že v tu chvíli Soňa (Tereza Marečková) v kostýmu papouška prochází vlakem ve směru jízdy. Když si ale tým hejtmana (Václav Vašák) video následně pouští na sociální síti (57. minuta), stojí naopak Soňa nehybně u zadního okýnka společně s pohřebákem (Jaroslav Plesl).

Teď a tady

Teď a tady (2012)

Adamova (Jeremy Irvine) motorka je Yamaha WR125R.

Teď a tady

Teď a tady (2012)

Útesy na pobřeží, k nimž vezme Adam (Jeremy Irvine) Tessu (Dakota Fanning) na výlet, se jmenují Seven Sisters a nacházejí se v hrabství Sussex na jihovýchodě Anglie. V reálu ale na místě, kde později dvojice sedí, žádná lavička není. Ta byla umístěna pouze pro potřeby natáčení.

Podporujte svého šerifa!

Podporujte svého šerifa! (1968)

Během rozhovoru Danbyových v baru zvedne otec Danby (Walter Brennan) ze stolu skoro prázdnou sklenku whisky, která se během pohybu k ústům "zázračně" naplní.

Podporujte svého šerifa!

Podporujte svého šerifa! (1968)

Když při večeři u sebe doma vykládá starosta (Joan Hackett) šerifovi (James Garner) o své dceři, má během rozhovoru ubrousek u krku pokaždé v jiné poloze, aniž by se ho přitom jakkoliv dotýkal.

Oni žijí!

Oni žijí! (1988)

Proslavená fráze Duke Nukema "It's time to kick ass and chew bubblegum. And I'm all out of gum!" ze stejnojmenné počítačové hry je ve skutečnosti převzatá právě z tohoto filmu.

Návrat sedmi statečných

Návrat sedmi statečných (1966)

Na konci býčích zápasů poté, co je probodnut mečem, býk vinou chybného střihu hned v dalším záběru beze stopy mizí z arény.

Telefonní budka

Telefonní budka (2002)

Telefonní budka, kolem níž se film odehrává, patřila v době natáčení neexistující společnosti Bell Atlantic, ze které se spojením s firmou GTE stal již v červnu 2000 Verizon. Proto také úvodní komentář zmiňuje, že právě Verizon bude budku den po událostech ve filmu měnit za novou.

Pacific Rim - Útok na Zemi

Pacific Rim - Útok na Zemi (2013)

Ve filmu je možné slyšet známý hlas GlaDOS (Ellen McLain), ikonické postavy z videoherní série „Portal“. Guillermo del Toro nechal hlas Ellen speciálně upravit tak, aby zněl úplně stejně jako hlas GlaDOS ve hře.

Hunger Games

Hunger Games (2012)

Ve scéně, kdy se Katniss (Jennifer Lawrence) dostane ke hromadě zásob u jezera, natáhne luk a zamíří na síťku s ovocem. Hned v následujícím záběru ale luk natahuje znovu. Z pozice jejího levého ukazováčku lze přitom ověřit, že nejde o druhý záběr téhož pohybu z jiného úhlu.

Drákuloviny

Drákuloviny (1995)

Když se Drákula (Leslie Nielsen) sklání nad postelí Lucy Westenry (Lysette Anthony), aby ji kousl, vrhá jeho postava stín směrem na okno, místo od okna, odkud svítí Měsíc.

Drákuloviny

Drákuloviny (1995)

Při osvobozování Lucy Westenry (Lysette Anthony) z hrobky pohne chasník víkem "kamenné" rakve tak nešťastně, že divákovi nechtěně odhalí, jak lehké vlastně celé víko je.

Červený trpaslík - Citróny

Červený trpaslík - Citróny (2012) (epizoda)

Rimmer (Chris Barrie) zmiňuje, že jeho matka byla členkou Jidášovy církve, a proto dostal jméno Arnold Jidáš Rimmer. V dřívějším díle Poslední den ale Rimmer popisuje, že oba jeho rodiče byli Vířiví adventisté sedmého dne, a to kvůli tiskové chybě ve výtisku Bible, který měli doma.

Diktátor

Diktátor (2012)

Aladeenovy (Sacha Baron Cohen) osobní strážkyně - pouze panny - jsou odkazem na libyjského vůdce Muammara Kaddáfího, jenž byl tímto výběrem proslulý.

Diktátor

Diktátor (2012)

Jedna z videoher, kterou Aladeen (Sacha Baron Cohen) hraje, je i simulace tzv. Mnichovského masakru, tedy události, při níž 5. září 1972 palestinská skupina Černé září unesla a následně zavraždila 11 izraelských sportovců v průběhu XVII. letních Olympijských her v Mnichově.

Diktátor

Diktátor (2012)

V televizním studiu, ve kterém dva reportéři komentují průběh podpisu nové demokratické ústavy státu Wadiya, je zobrazen plakát Wadiya: Path to Democracy, jehož grafický design je ve stejném stylu jako známé plakáty "Change - Yes We Can," které byly použity v kampani Baracka Obamy během amerických prezidentských voleb 2008.

Diktátor

Diktátor (2012)

Poté, co Aladeen (Sacha Baron Cohen) roztrhá listinu nové ústavy, popisuje davu v sále, jaké možnosti by se jim otevřely, kdyby byly Spojené státy také diktaturou. Ve výčtu těchto možností ale v tu chvíli silně naráží na reálné události a témata, která byly v tehdejších Spojených státech široce diskutována. Příkladem je vlastnictví značného majetku pouze velmi úzkou skupinou lidí, sanování finančního sektoru státem, snižování daní bohatým, nedostupnost školství a zdravotní péče širokým vrstvám obyvatel, zákulisní vlivy na média, příliš široké pravomoci tajných služeb, věznice ala Guantanamo, sporný výsledek prezidentských voleb v roce 2000, pochybné důvody války v Iráku nebo použití Homeland Security Advisory Systém.

Reklama