Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Poslední recenze (6 100)

plakát

Lie Tan (2022) 

*Unesli jste mi syna a to jste neměli dělat* Staré dobré heslo akčních thrillerů, které je tentokrát v čínské produkci zpracováno přeci jen trochu jinak. Každopádně film přináší napínavou jízdu plnou adrenalinových bojových scén a kromě toho i poutavý, byť neoriginální příběh, který nepostrádá ani emoce. Přeci jen jde o obětí obchodu s lidmi, v tomto případě s malými dětmi. Vše se tak točí kolem neúprosného hledání spravedlnosti, kdy obětavý policejní detektiv bojuje za záchranu svého uneseného syna. A protože má k ruce pomocnici, která mu pomáhá, byť z donucení, splňuje film také parametry „Buddy movie“. Akce je skutečně silnou stránkou filmu, takže si na své přijdou především fanoušci drsných bojových scén. Příběh se vyvíjí plynule, a to samozřejmě s obvyklými klišé, bez kterých se to prostě neobejde. Každopádně naplňuje témata vzrušení a emocionální odezvy. Díky neutuchajícím akčním sekvencím, napínavému ději a dojemnému ztvárnění otcovské lásky je tak film dobrou volbou pro fanoušky akčního žánru.

plakát

The Disappearance of Flight 412 (1974) (TV film) 

Klasická sci-fi s tématem setkání s UFO a vládních zástěr s typickou atmosférou béčkových filmů 50. a 60. let. To platí i pro technickou stránku filmu, neboť i tento snímek patří k těm velmi nízkorozpočtovým, což znamená, že se šetřilo použitím starých záběrů. A také scénář, jehož děj je tak jednoduchý, jak jen jednoduchý může být. Pro diváky obeznámené s dobovými konspiračními filmy o setkáních s UFO a následném utajování bude tento film ze 70. let naprosto předvídatelný ve všech ohledech od první minuty do posledního pavouka. Nepřináší zkrátka vůbec nic nového. Což o to, na zaplnění televizního programu to stačí a je to navíc barevné, ale ta omšelost toho všeho má  tendenci vytvářet u diváka také jakousi nudnou omšelou pachuť.

plakát

Gorgo (1961) 

Godzilla, v tomto případě Gorgo, s dějovou předlohou z King Konga v britské produkci. A to je v podstatě vše. Děj je samozřejmě v určitých detailech vhodně upraven, takže jde jen o další takovou malou učebnici starého dobrého mýtu o ztraceném světě. Gorgo, který má být derivátem některých řeckých mýtů, přinesl do světa monster filmů jednu určitou novinku. Matku a její mládě. A právě v tom spočívá rozdíl v motivu řádění monstra, v tomto případě v Londýně. Samotný závěr se tedy od King Konga liší. Na to, že se jedná o britský trikový film z počátku šedesátých let, se od předchozích japonských přídavků nijak nezměnil. Postava Gorga vykračuje v gumovém kostýmu mezi malými modely budov, aut a lodí, do kterých mlátí a kope. Na svou dobu laciné, ale zábavné. Děj je přímočarý, rychle se dostává k pointě a napětí poněkud opadá, jak se tempo zrychluje. V námětu je však ekologický podtext a metaforická analogie o chamtivosti a lidské povaze. Těžko však říct, zda je to vůbec patrné. V rámci filmové klasiky má však i tento monster film své místo, ničím nevyčnívá, nijak se neodlišuje a jen skromně doplňuje rozsáhlou sérii „kaiju“ filmů.

Poslední hodnocení (6 133)

Lie Tan (2022)

22.06.2024

The Disappearance of Flight 412 (1974) (TV film)

20.06.2024

Gorgo (1961)

16.06.2024

Bojovníci WUSHU (2008)

16.06.2024

Wang xiang (2006)

15.06.2024

Pistolera (2020)

odpad! 14.06.2024

Skyfire (2019)

13.06.2024

Rychle v balíku (1989)

12.06.2024

Vzpomínky na hvězdný prach (1980)

11.06.2024

Reklama