Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi
  • Komedie

Recenze (7)

plakát

Skřítkové (1989) 

"Are you goddamn nazi or somethin'? Is that elf yours?"

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

Technicky perfektně zvládnutý film, líbil se mi i jednoduchý, ale logický scénář, herecké výkony, jedinečná výprava (WOW!). Jediný problém, za který strhávám hvězdičku je 2. část filmu. Nedává filmu nový rozměr, ba naopak. Po hodině a půl skvělých akčních scénách v poušti a úspěšného dosažení cíle nás čeká dalších 30 minut akčních scén v poušti a úspěšné dosažení cíle. Film bych ukončil se záběrem na Furiosu a spol, jak odjíždí po solných pláních. Jinak je to ovšem film, který si zaslouží vaše peníze a obdiv. 8/10

plakát

Pixely (2015) odpad!

Další ze série střevních pohybů známé spíše pod jménem "filmy Adama Sandlera". Naprostá filmová katastrofa, od scénáře přes herce až k režii. Humor srovnatelný s takovými "veledíly" jako Babovřesky a Kameňák. Rakovina Hollywoodu.

plakát

Auto (1977) 

Skvělá atmosféra, skvělá kamera, skvělý a strašidelný záporák, krásné auto, krásnější plakát, co víc si může člověk přát. P.S.: Možná by si mohl přát lepší scénář.

plakát

Popelka (2015) 

Nejvíce mi Cinderella připomíná Pacific Rim pro dívky. Oba filmy vynikají okouzlující výpravou a naprostou absencí cynismu, což je v době, kdy se i herci generují na počítači (poslední díl Hobita) a polovina rozpočtů se utratí za marketing a produkci plyšových medvídků s logem filmu na břiše, naprosto unikátní. Herecké výkony jsou obstojné, scénář a režie také dobré. Príběh ničím nepřekvapí, ale to je spíše dobře než špatně. Emoční jádro filmu nechybí a vřele tento film doporučuji. Zatím největší překvapení roku 7/10

plakát

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977) 

10/10 Star Wars je nejlepší ukázka toho, že ve filmu nejsou potřeba originální postavy k dosáhnutí dokonalosti. Všechny postavy spadají pod klasická klišé pohádek a fantasy příběhů - odvážný mladý hrdina, který chce objevovat svět, moudrý stařec, princezna v nesnázích a zkušený dobrodruh. Nejsilnější stránka Star Wars totiž spočívá ve scénáři, příběhu a kinematografii. Příběh je perfektně veden od začátku do konce s jasným cílem postav - zničit Hvězdu Smrti než zničí planetu. Postavy jsou vykreslovány svými činy raději než dialogem a úvodní scéna je jeden z nejgeniálnějších počinů kinematografie v druhé polovině 20. století. Jedním slovem geniální.