Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Fantasy

Poslední recenze (12)

plakát

The Alpinist (2020) 

Nejdříve k příběhu: Je nádherné vidět lidi, co žijí nebo žili svůj sen. Toto byl můj druhý shlédnutý dokument o sólo lezení po ničem jiném než Free Solo, kde jsem si říkal pořád dokola "to je magor" a že se nehodlám dívat, jak někdo může tak moc riskovat se svým životem. Když jsem viděl první solo výstup, srdce jsem měl až v krku. Došlo mi, že o tom to ale není. Takhle ti lidé nepřemýšlí, nedělají to proto, že je to nebezpečné a nedělají to proto aby něco někomu dokázali. I kdyby se o tom nikdo nedozvěděl, byli by šťastní, možná i šťastnější. Je to příběh o tom, jak tito lidé našli své štěstí. A pokud najdete své štěstí, tak je jedno, jestli žijete 80 nebo 25 let. O čem je život? Neexistuje správná odpověď. Tak je nechte žít si svůj sen. Nikdo nežije věčně. Nádherné jsou i rozhovory jeho blízkých po smrti. Jasně, že to bolí, když zemře váš blízký, ale mnohem víc by to bolelo, kdybyste viděli, že nedělal, co ho baví, nebo hůře, že jste mu celý život zabraňovali jít si za štěstím. Co se týče zpracování, tak si tento dokument budu pamatovat asi méně než předchozí film. Je ale na stejně vysoké úrovni, ale ano... je natočen odlišně. To, že si ho budu pamatovat méně, může mít hned několik příčin. Byl to druhý film v pořadí o lidech, o kterých jsem nevěděl, že existují - "poprvé" je vždycky jen jednou. Marc-André Leclerc je ještě méně výřečný a méně sdílný než Alex Honnold, ale díky filmu jsem pochopil proč. Jeho úspěchy nebyly nijak zveličovány hudbou nebo nějakými nervydrásajícími záběry, jak někde visí, i když není pochyb, že jde o něco nevídaného, co se týče alpinismu. Vše bylo odvyprávěno s lehkostí. Myslím si, že se tvůrci filmu hodně snažili o to, aby se ukázalo, jak Marc přemýšlel a líčení osobnosti nebylo potlačeno před jeho výkony. A to se podle mě povedlo vážně skvěle.

plakát

Everything Sucks! (2018) (seriál) 

Seriál o dospívání, lásce, přátelích, rodině, dobré hudbě a tvorbě školního filmu s velkým množstvím humoru (po americku). Schvaluji. Probudilo to moje dětské hravé přemýšlení. Úsměvné okamžiky na každém rohu a hltal jsem díl za dílem. Že nebude další série? No a co? Skončilo to tím nejlepším. Co se mělo vyřešit, bylo dokončeno. A zatraceně dobře! Teaser na další sérii stejně nebyl nic moc. K seriálu jsem se dostal samozřejmě přes Sydney Sweeney, ale nějak zvlášť mě její výkon neoslovil, i když si její postavu ze seriálu vybavuji. Čím to asi bude? No, dále... zklamalo mě působení herečky Peyton Kennedy (Kate), naopak příjemně překvapen jsem byl z výkonu Jahi Di'Allo Winstona (Luke).

plakát

Pan Dokonalý (2015) 

Tak jednoduché a zábavné. Připomnělo mi to zábavu z Ghosted (2023), jen více roztomilé díky Anně a jejím pohrávání si s různými výrazy v obličeji (tu mimiku má zvládnutou skvěle) a Sam se svým charismatem také skvěle hraje. Dvojice se úžasně doplňuje. Už ten úvod je nádherně rozehrán hudbou - saxofonem (Saint Motel - My Type) a od té doby to jede a jede až do konce. Je to rychlé a akční a Tyranosaurus Anna spolu s klaunem Samem každou scénu zahrají tak, abych si ji pamatoval.

Poslední hodnocení (753)

Láska na první pohled (2023)

26.06.2024

Jeden navíc (2005)

25.06.2024

Half Nelson (2006)

24.06.2024

Imaginární přátelé (2024)

21.06.2024

Gejša (2005)

20.06.2024

Mělký hrob (1994)

19.06.2024

Kaskadér (2024)

18.06.2024

Jsem v pořádku? (2022)

17.06.2024

Komorná (2016)

17.06.2024

Reklama

Poslední deníček (1)

Den za dnem

Svět kolem tvrdí, že dospívám, však stále jsem dítětem, které neví nic o životě a proto rád nahlížím přes plot do fantazií ostatních lidí skrze filmy.