Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Western
  • Válečný

Zajímavosti k filmům (10)

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny (2016)

Při prvním útoku Dossovy (Andrew Garfield) jednotky na hřebeni je vidět vojáka, který sejme kulomet Browning M1919 z trojnožky a utíká s ním proti nepříteli. Po intenzivní předchozí střelbě, bez výměny hlavně (náhradní hlavně kulometčíci nosí pro případ přehřátí s sebou), dále střílí ve stoje a jednou rukou objímá pouzdro hlavně. To by ve skutečnosti nebylo možné kvůli vysoké teplotě pouzdra, které funguje mimo jiné jako chladič hlavně. Střelec by si spálil ruku.

Odstřelovač

Odstřelovač (2007)

Když během setkání v horách Sarah (Kate Mara) zastřelí svého únosce zbraní plukovníka Johnsona (Danny Glover), ozvou se čtyři výstřely a je vidět, že závěr pistole zůstane v zadní poloze, tzn. v komoře nezůstal již žádný náboj. Jedná se o služební pistoli M9 (Beretta 92), která má kapacitu zásobníku 15 nábojů. Je velmi nepravděpodobné, že by si zkušený veterán před setkáním s nepřítelem nechal ve zbrani pouze čtyři náboje.

Odstřelovač

Odstřelovač (2007)

Swagger (Mark Wahlberg) je postřelen v levé části hrudníku. Když vstupuje do místnosti, kde si chce podat improvizovanou infuzi, je vidět průstřel na levé straně. V dalším záběru je již zranění opět na pravé straně hrudníku.

Smrtonosná zbraň

Smrtonosná zbraň (1987)

Po závěrečném souboji beze zbraně, když se ho policisté snaží spoutat a eskortovat, je Joshua (Gary Busey) zastřelen zároveň Riggsem (Mel Gibson) i Murtaughem (Danny Glover). Murtaugh má revolver v pouzdře u pasu. Riggs ale tasí pistoli zpoza pasu, kterou během souboje, ani po něm, nemohl mít u sebe.

Pád anděla

Pád anděla (2019)

Během rezignace v závěru filmu odloží Banning (Gerard Butler) svůj odznak na prezidentův stůl. V následující scéně, při níž prezident vstává z křesla, již odznak na stole není. V dalším záběru bere prezident odznak ze stolu do ruky.

Butch Cassidy a Sundance Kid

Butch Cassidy a Sundance Kid (1969)

Když je v závěrečné přestřelce Sundance Kid (Robert Redford) zasažen, upustí oba revolvery na zem. V následujícím záběru má jeden revolver opět v ruce, přestože nemohl stihnout zvednout zbraň, ležící dva kroky od něho.

Moje letní prázdniny

Moje letní prázdniny (2012)

V úvodu filmu je vidět častý nešvar z natáčení automobilových honiček. Při leteckém záběru na auta blížící se k hraničnímu plotu jsou v trávě zřetelné stopy kol od předchozích pokusů o natočení této scény.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Když při útěku Andy (Tim Robbins) prorazí kamenem stěnu odpadního potrubí, vzniklým otvorem pod tlakem vystříknou splašky. Tato scéna natočená kvůli efektu postrádá logiku. Odpad potrubím neodtéká pod tlakem, nýbrž gravitačním spádem. A pokud by v potrubí skutečně byl tlak vody, tak by do něj Andy nemohl vlézt.

Balada o sedmi oběšených

Balada o sedmi oběšených (1968) (TV film)

Ve scéně, v níž vedou odsouzence k šibenici, jsou lana s oprátkami volně přehozena přes břevno a konce lan jsou někde na zemi. Při záběru na visící těla již žádná lana vidět nejsou.

Balada o sedmi oběšených

Balada o sedmi oběšených (1968) (TV film)

Při závěrečné scéně popravy jsou několikrát vidět detailní záběry oprátek. Lano je syntetické, z Lanexu, s osmičkovým uzlem. Děj filmu se odehrává v r. 1905, polyamidová lana se začala vyrábět až o několik desetiletí později. Běžný byl v té době konopný provaz s katovskou smyčkou.

Reklama