Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Krimi

Poslední recenze (1 425)

plakát

Dědictví aneb Kurvahošigutntág (1992) 

Film, jehož existenci respektuji, beru na vědomí a odškrtávám si u něj svůj rest. Nechtějte po mě však, abych si to kdy musil pustit znovu, protože ten film mě extrémně a tím myslím jako kurvahoši-extrémně nebavil. Směs rádoby vtipných scén spojených dohromady, tvařící se jako jedna velká satira... akorátževůbec. Můj problém s československou novou vlnou pokračuje. Chytilová "porazila" komanče a zmizel jí nepřítel, tak natočila komedii, kde buran k penězům (ne)přišel a hle... když chybí nepřítel, chybí i význam díla. Jasně, pár hlášek je fantastických a troufám si tvrdit, že na tom nejsem zas tak inteligenčně špatně, abych ten satirických význam jednoltivých momentů nepochopil... Ale ten film je strašně nudnej, zbytečně dlouhej a dle mého i naprosto přeceněnej.

plakát

V hlavě 2 (2024) 

Když jsem si pár měsíců nazpět oživil jedničku, abych se ujistil, že je to pořád výborný, tak mě trošku zaskočilo, že si to pamatuju lepší... Jasně, pořád tu mluvíme o naprosto neskutečném zážitku, skvělé formě a hlavně přehršely nápadů, ale přeci jen jsem už měl pocit, že bych možná ocenil něco víc... O dvojce platí to samé - je strašně milá, hezká, zábavná, ale to hlavně v prvním a třetím aktu, v tom druhém se opět zažehne zbytečně nezáživný road trip a zkrátka, není to úplně vončo. Bavil jsem se pořád dost, to ano, emoce to ždíme hezky, vývoj postav/rozuzlení je ukázkově budované, zkrátka to klape hezky, ale není tam nic navíc, u čeho bych byl překvapen (mluvíme o ději, ne o detailech). A proto nakonec dávám jen tři a půl hvězdy (70%?) a konstatuji, že režijně je ten film mnohem lepší, než scenáristicky.

plakát

Finley (2019) 

Je tomu už hodně dávno, co existoval v jistém místě jednoho menšího obchodního centra (to trochu přeháním, zas tak velká a významná část to není... Ono to vlastně není ani centrum, ale tak zní to líp než Billa) novinový stánek plný DVDček nesběrného množství, kde jsem si mohl i doplnit svou hongkongskou sbírku částkou 25 Kč za kus. Narazil jsem tam na jeden film jménem Vraždící loutka, po jehož přečtení obsahu (bylo mi asi 10?) jsem začal vidět v každé břichomluvecký loutce spiknutí a ilumináty... respektive smrtící hrozbu s vlastním myšlením, která mě chce zabít... (pak jsem ten film viděl a stál za vyliž prdel, ale to je jiná). A i teď mám pocit, že se mě tenhle typ loutky pokusí zabít, protože kurva ty oči, viděl někdo ty oči? Jsem byl úplně v prdeli, když jsem viděl něco podobného v čtyřce Toy Story... V dětským filmu do prdele práce.... Ehm.... Takže, když se řeklo Finley, vybavil se mi akorát tenhle seroš, kde jezdí požární autíčko, co mluví... (ach jo, už jste si někdy říkali, jak jsou ty filmy pro děti zvrácený?) Jenže v tomhle snímku je to vraždící loutka, kterou objeví na půdě parta spolubydlících a ono jí to vraždění zas tolik nejde... Na Thurmanovi je bohužel desně vidět, jak nemá na nic prachy, takže většinu štábu tvoří on sám. Prostalkoval jsem jeho YouTube kanál a webovku, takže vím, že absence lidí (pěněz) je jeho největší limitací (jako DP je u projektů, kde dělá jen DPho, naprosto boží, takže časový pres, kde musí všechno dělat sám, je bohužel proti němu), ale zároveň ho musím pochválit, že to ještě celkem zvládá. Scenáristicky ale vede a možná jen ten začátek bych trošku popohnal, aby to chytlo ještě větší spád. Žánrová kombinace je ukázková a její naplnění mě bavilo po celou dobu, že bych si dal možná i dražší celovečerák.... Tak uvidíme, kam to Thruman dotáhne, protože zatím to vypadá, že se vydává spíš cestou kameramana (nic proti tomu, je dobrej), ale za mě by to byla škoda.

Poslední hodnocení (1 801)

Dědictví aneb Kurvahošigutntág (1992)

21.07.2024

V hlavě 2 (2024)

21.07.2024

Finley (2019)

12.07.2024

Rychlejší než smrt (1995)

08.07.2024

Chceš mě, chci tě (2009)

06.07.2024

Buď chlap! (2023)

06.07.2024

Gen V (2023) (seriál)

30.06.2024

Vrah naoko (2023)

17.06.2024

Furiosa: Sága Šíleného Maxe (2024)

10.06.2024

Reklama