Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Fantasy

Recenze (9)

plakát

Bod zlomu (1991) 

K filmu se léta vracím. Viděla jsem ho kdysi v kině a bylo to pro mne jako zjevení. Surfaři na vlnách, bankovní lupiči v maskách, parašutisti plachtící ve vzduchu a večery na pláži mě už budou provázet zbytek života. Pro mne patří mezi dvacet zásadních filmů, i když vím, že hodně velkou roli v tom hrají vlny, moře a surfing.

plakát

Váha vody (2000) 

Film se částečně odehrává na plachetnici, na moři, a je skvěle obsazený. Natočila ho Bigelow ještě před tím, než dostala Oskara, ale pro mne si ho zaslouží tímhle filmem. Současnost mne brala víc, než dramatická minulost, do které se film vrací, ale i tak super.

plakát

Na divoké vlně (2012) 

Surfařský film pro všechny, co milují moře a vlny. Je z něj cítit, že tvůrci inspirovaní životem legendárního surfaře Moriarityho miluj surfing. Je plný neskutečných záběrů a napětí. Určitě se k němu budu vracet.

plakát

Czech Made Man (2011) 

Jako low budgetový debut mladého kluka je to úplně neskutečné, a navíc je natočený podle skutečného příběhu. Člověk celou dobu žasne, co ještě bude, diví se, jak to dokázali natočit (např. scény v Asii) a je napnutý, jak to dopadne. A mezi tím se některým absurditám musí smát. Strašně moc s filmem dělá hlavní hrdina v podání Jana Budaře. Jsem moc ráda, že někdo dokáže natočit něco úplně jiného, než na co je český člověk zvyklý.

plakát

Signál (2012) 

Obsazení hlavních rolí Dykem a Hádkem muselo samo o sobě dostat do kin všechny české nezadané slečny. Je postavený na tradici postav malých českých podvodníčků a touze českého člověka snadno vydělat, ale je vtipný a snad ani nikoho neuráží. Není to veledílo, ale je to mladý film mladého režiséra, který potěší. A jsou v něm dobře zachycené i spodní temné proudy, které v sobě lidská podstata nese.

plakát

Revival (2013) 

Dlouho mě odrazovalo herecké obsazení, protože Donutila ani Polívku jsme si neuměla ani náhodou představit v roli postarších rokerů. Ale zvládli to, přesvědčili mne a je to skvěle udělaný a opravdu vtipný film. Vřele doporučuji všem, kteří ho ještě neviděli.

plakát

Wilsonov (2015) 

Macháček byl jako vždy vtipný, námět byl absurdně vtipný, ale asi neznám všechny filmy které měl parodovat. A navíc se právě v té parodii film ztratil a já nakonec taky. Ke konci už jsme skoro spala. Těch parodií na idioty je ve filmu prostě moc.

plakát

Bába z ledu (2017) 

Na filmy Slámy se těším. Čtyři slunce byly dobrý film. Bába z ledu je asi taky dobrý film, téma otužilců je zajímavé, herci hráli dobře. Ale mně se příliš nelíbil, příběh mě moc nezajímal, scény z intimního života dvou starých lidí byly natočeny necitlivě a ani jsem z nich necítila lásku. Hlavní postava v podání Zuzany Kronerové byla rozporná, nebyla jsme si jistá, jestli jí život v rodině vyhovuje nebo je nešťastná, nebylo ani jasné, jestli je chudá nebo se jí daří dobře. Postavy ve vedlejších rolích byly umělé. Tak se raději těším na další Slámův film, protože pro mne patří ke kvalitním filmařům české filmové školy.

plakát

Perfect Days - I ženy mají své dny (2011) 

Je to vtipný scénář ze života neusazené pětačtyřicetileté ženy. Problém filmu podle mne je, že asi nebude bavit mladší lidi ani muže. Chýlková byla fajn, Kotek se ukázal v nezvyklé roli. Chvílemi jsme se musela nahlas smát. A dopadlo to vlastně všechno dobře.