Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (12)

plakát

To Kapitola 2 (2019) 

Kdybych měla film porovnat s knihou, řekla bych, že se v jádru drží knižní předlohy, ale je tam mnoho nesrovnalostí a chybí tam mnoho důležitých věcí. Nejvíc mi asi vadilo, že Bill, který byl v knize vůdce a bojoval nejvíc, byl dán do pozadí a nahradil ho ve finále Mike, který však byl podle knihy po celou dobu v nemocnici. Dále mi vadilo, jak ve filmu stále chtěli odjíždět někam pryč, přestože v knize o tom nikdo snad ani neuvažoval. Pokud mám však ohodnotit film jako takový, byl to fajn horor proložený vtipnými hláškami, které jsou ale částečně i v knize.

plakát

Už je tady zas (2015) 

Kniha je samozřejmě lepší, ale film se také povedl. Zajímavé zpracování, srozumitelná němčina a scénář, který celkem věrně kopíruje příběh knihy. Mně osobně se to líbilo a přišlo mi to zajímavé. Chvílemi jsem se i lehce zasmála.

plakát

American Horror Story - Murder House (2011) (série) 

Nejprve mi postavy připadaly divné (především svým chováním), ale ke konci už si člověk zvykne. Nepřipadalo mi to až tak děsivé, ale příběh byl zajímavý. Nemůžu si pomoct, nejlepší je ta úvodní hudba :D

plakát

Kingsman: Zlatý kruh (2017) 

Pokud to mám porovnat s prvním dílem, je to dle mého názoru jen o něco málo horší. Stále však to je vtipný akční film s dobrým příběhem a hlavním hrdinou, na kterého se dá koukat. Oproti prvnímu dílu ztrácí trochu víc na realističnosti a to hned v prvních minutách filmu, což by mohlo někoho odradit. Ale potom už to bylo jedno překvapení za druhým. Zajímalo by mě, kdo vstane z mrtvých v dalším díle.

plakát

Sněhulák (2017) 

Kdybych nečetla knížku, která byla úžasná, možná by se mi to líbilo víc. Ale možná bych to vůbec nepochopila, protože mi to připadalo zbytečně zmatené. Těšila jsem se, jak se ve filmu vypořádali s konečnou scénou na skokanském můstku. Bohužel konec mě také docela zklamal. Aspoň že se děj držel knihy, přestože mohl být ve filmu lépe popsaný motiv.

plakát

Rituál (2006) 

Film mi nepřipadal až tak zlý, každopádně bych ho neklasifikovala jako horor. Částečně to bylo depresivní, částečně k zamyšlení a částečně odstrašující. Nicméně žádné lekačky, žádná stříkající krev a ani jsem se u toho nebála. Určitě to má zajímavou mysteriózní atmosféru. Konec mě naprosto překvapil. Samozřejmě se ze samotného děje dalo vytěžit víc, nějak extra mě to nenadchlo.

plakát

Ulice Cloverfield 10 (2016) 

Tak tento film mi už od začátku přišel depresivní. Howard (John Goodman) sehrál roli labilního psychopata a právě on pro mě dělal z filmu horor. Objevilo se i několik nečekaných scén a lekaček. Celý film byl napínavý a já se už od začátku třásla, jak to asi dopadne. Nicméně konec mě trochu zklamal, čekala jsem něco jiného, proto dávám jen 3, jinak by to určitě bylo víc. Velmi mě zaujal trailer, jinak bych se možná na tento film ani nepodívala.

plakát

Všechno nejhorší (2017) 

O klasickém hororu, kde stříká krev a každých deset minut se člověk lekne, se mluvit nedá, nicméně celý příběh a zápletka jsou velmi zajímavé. Hlavní hrdinka mě zezačátku trochu iritovala, dokonce jsem jí přála, ať umře, ale potom se rázem proměnila v docela slušnou slečnu a už se na to dalo koukat. Bylo tam trochu napětí a konec byl nečekaný, to se mi také líbilo.

plakát

Boj sněžného pluhu s mafií (2014) 

Film hodnotím jako průměrný. Určitě zde byly náznaky komedie a někdy jsem se u filmu i zasmála, ale příběh byl velmi prostý, nic zajímavého ani překvapivého, jen spousta krve a asi tak miliarda mrtvých mafiánů. Zamýšlela jsem se, kde bral Greven tolik svých lidí, když je stále zabíjel on sám nebo někdo z jeho nepřátel. Konec byl takový zvláštní, určitě to mohlo být vymyšleno i lépe. Nicméně nebyl to špatný film.

plakát

Kingsman: Tajná služba (2014) 

Pěkný film s dobrým příběhem a vtipem. Na hlavního hrdinu se také dalo koukat. Některé scény mě hodně rozesmály a doteď nevím, jestli to má být myšleno vážně, nebo jako parodie na akční filmy. Každopádně TOP!