Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Fantasy
  • Dokumentární

Recenze (54)

plakát

8. míle (2002) 

Od malička rád poslouchám americký rap. Freestyleři jsou géniové a Em je z nich nejlepší - při final rap battlu mi běhá mráz po zádech. Rád se k filmu vracim. Antony Mackie tu má takový zkoprnělý výrazy, ale do tohohle filmu se to jako jedinýho hodí - bohužel si to ponechal i do další tvorby a jeho herecký schopnosti se od tý doby nikam neposunuly, ale to už je jiná písnička. Eminem nebyl interpret, kterýho bych v tý době poslouchal zrovna nejvíc, ale tohle je do dnes nejlepší film v žánru (a tím myslím jakoukoliv biografii, jakýkoliv film o hudebnících apod.)

plakát

Deadpool (2016) 

Po hodně dlouhý době film, kterej je naladěnej přesně na mou vlnu. Naprosto stejnej smysl pro humor. Reynolds je prostě blázen. Od doby Pána prstenů, Matrixu, Star Wars a Pirátů z karibiku konečně film, co zvedne ze židle.

plakát

Terminátor 2: Den zúčtování (1991) 

Nejlepší příběh, neotřelý nápady, nejlepší hlášky. Tady byla kinematografie na svym vrcholu. Měl jsem nádherný dětství!

plakát

Pot a krev (2013) 

The Rock at his best. V nejnapumpovanější formě a s šílenym příběhem. Hodně jsem se bavil.

plakát

Rivalové (2013) 

Od malička sleduju F1. Tohle jsem bohužel nezažil, ale příběh znám. Oba herci to zahráli neskutečně a příbeh taky pecka. Scéna s nehodou je vyobrazena přesně podle dobových záznamů. Možná to trochu celkově dehonestuje Nickiho Laudu, ale ten se tohohle filmu sám dožil a myslim, že zklamaný být nemůže, je tam hodně pravdy, na tom jeho chování. Jen si to trochu přibarvili, aby to bylo zajímavější. A Hunt byl zase díky Hemsworthovi o dost příjemnější, než byl ve skutečnosti. Pro fanouška formule jsou na takový film kladeny vysoké nároky a film obstál na jedničku. Ne jako ta blbost se Stallonem.

plakát

Thor: Ragnarok (2017) 

První dva díly byly takový rozjezd a teprv tady se pod křídly Taika Waititiho ukázal pravý potenciál Chrise Hemswortha. Jeho vtipný grimasy a pohyby dodávají neskutečnou šťávu nejen tomuhle filmu, ale i dalším následujícím Avengerům (a dalším filmům, kde se objevil). Navíc pořád maká i sám na sobě. Respekt mu. Aktuálně asi nejlepší herec.

plakát

Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba (1999) 

Pro mě nejlepší díl celých SW. Dva hlavní důvody - Darth Maul a závody kluzáků. Maul je absolutně nejlepší záporák z úplně celý frenčízy (filmy, seriály, animáky, hry). Když vytasil meč a poprví zažehnul druhou stranu, byl jsem u vytržení! To samý závody kluzáků - nejzábavnější část celých SW. K tomu pěkná planeta Naboo s Gungany a jejich neotřelými bojovými technikami (Hejt na Jar Jara mě nějak minul, dozvěděl jsem se o tom až po letech), krásnej podvodní svět, nádherný žlutý stíhačky, ve kterých mě malej Anakin bavil, krutý Droideky, Qui-Gon (toho je mi nejvíc líto), kočička Natalie Portman a Yoda ještě správně hnusnej, jako v epizodách 4,5,6. Tady neni co vytknout. Snad jen škoda, že si Maula nepodrželi do dalších dílů.

plakát

Mizerové II (2003) 

Každá scéna absolutní masterpiece! Tlemim se od začátku do konce. Dokonce i v dabingu. "Podělaný haiťani v podělanym kamrlíku s podělanejma bouchačkama."

plakát

xXx: Nová dimenze (2005) 

Většině recenzentů asi chybí Vin Diesel, ale za mě tomu Cube dodal ještě drsnější tvář a vychytávky byly mnohem vychytanější. Neskutečný káry, Xzibit bavil, odkaz na Tupaca, celkově skvělej příběh. Tohle je přesně ten případ, kdy hodnocení na čsfd absolutně neodpovídá kvalitě filmu. Tohle by mělo mít rozhodně nad 80%, ale pokud tohle sleduje průměrnej rasistickej čecháček, tak chápu, že polovině hlášek nerozuměl. Násobně lepší než ten třetí díl.

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

Na jednu stranu je to naprosto epický dílo, co se týče vizuálních efektů a neotřelých nápadů, na druhou stranu film tak trochu bez příběhu. Tak nějak bych řekl "cesta tam a zase zpátky". Ty přestavěný auta ovšem.. A kytarista.. Něco neskutečnýho!