Reklama

Reklama

VOD (1)

Bývalý detektiv se ujme vyšetřování záhadné vraždy, ke které došlo na americké vojenské základně. Pomáhat mu přitom bude mladý kadet z West Pointu jménem Edgar Allan Poe. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (323)

tron 

všechny recenze uživatele

Keď sa hlavný prípad vyriešil 20 minút pred koncom, pýtal som sa, o čom to bude. Napadlo mi, že asi o dojemnom ukončovaní osudov jednotlivých postáv a o tom, čo sa následne stalo z Poea. Tvorcovia ma však dostali a nečakane vytiahli z rukáva tajné twistové eso. Ono je to pekný zvrat, o to pokoj. Ale niečo mu chýbalo a hoc s ním bol film v konečnom efekte zaujímavejší, zároveň som sa nevedel zbaviť myšlienky, že mal byť bez neho. Paradox. Herecké výkony dobré, atmosféra príjemne pomalá, tiesnivá a ruka v ruke so zimnou prírodou mrazivá. Ale celé je to neustále niekde uprostred, aj sa to slušne rozbehne a čakáte veľké veci a tie sa napokon nedostavia, ale zas nie je to ani fiasko. Koľko objavíte hercov z potteroviek? ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda, příšerná nuda. Příběh, který se táhne tak dlouho a vůbec se neposouvá, ničím nezaujme. Přitom všechno kolem funguje - kamera, výprava, slušná atmosféra, velmi dobré herecké obsazení...Ale jako už mnohokrát slabý scénář a nulový příběh dokáže všechno zabít. Druhou hvězdičku dávám za poslední půlhodinu a konečné rozuzlení, nicméně čtenáře E. A. Poe nemůže takový zvrat zaskočit,  v jeho díle se objevuje. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Když jsem se o filmu dozvěděl celkem jsem se na něho těšil, protože jednou z hlavních postav příběhu měl být E.A. Poe, kterej patří k mým oblíbeným spisovatelům. Mé nadšení ale celkem zarazilo jméno režiséra. Od Scotta Coopera jsem viděl jen Antlers(2021). A ačkoliv Antlers všeobecně slavil úspěch tak já jsem byl asi jednou z výjimek, protože mě tenhle film absolutně neoslovil. Po tomto faktu už jsem k snímku The Pale Blue Eye přistupoval obezřetněji. Jak se ale ukázalo moje obavy byly zbytečný. Příběh filmu mě pohltil hned na začátku a dá se říct, že mě nepustil až dokonce. Ani mi nepřipadalo, že to má dvouhodinovou stopáž. Velkej podíl na tom má zajímavej příběh a všudypřítomná ponurá atmosféra. Velkým plusem filmu je samozřejmě herecký obsazení. V čele s Ch. Balem, kterej měl téměř pořád kamennej xicht(myšleno v dobrým slova smyslu). Přiznávám se, že mě osobně ale víc nadchl výkon Harryho Mellinga v roli E.A. Poea. Za mě excelentní výkon a nutno dodat, že i vzhledově do role E.A. Poea nemohl být vybrán lepší herec. Tímhle kouskem si u mě Scott Cooper napravil reputaci a do jeho dalšího snímku už nepůjdu s takovými obavami. Za mě zasloužený 4 hvězdy. ()

Lacike

všechny recenze uživatele

Pomalá nezáživná detektívka s prípadom, ktorý ma vôbec zaujal a tým pádom ma film ničím ďalším nebavil. Má to ale pekný filmový vizuál a solídne herecké obsadenie, ktoré ale nič extra nepredvádza. Po 40tich minútach som to vypol. Fanúšikovia detektívok by to snáď raz dopozerať zvládnuť mohli. Takže hviezdy tentoraz neudelím. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Kdo zná tvorbu Scotta Coopera, ví že netočí divácky přívětivé, ale zase pořádně atmosférické filmy. Bledé modré oko je pomalou, mysteriózní detektivkou s pokulhávajícím scénářem a odtažitými postavami. Zato s parádní atmosférou, která dokáže bez problému vtáhnout a i přes opravdu pomalé tempo, udržet diváka až do konce, přestože nebude uspokojen tak, jak by si asi přál i přes závěrečný zvrat. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (7)

  • Netflix predkúpil práva na film za približne 55 miliónov USD. (Arsenal83)
  • Hoci sa film odohráva v USA a postavy sú americké, väčšinu obsadenia tvoria Briti. (Arsenal83)

Související novinky

Obsazení nového filmu Scotta Coopera se rozrůstá

Obsazení nového filmu Scotta Coopera se rozrůstá

02.12.2021

Režisér Scott Cooper (Crazy Heart, Nepřátelé) přibližně před měsícem v kinech představil svůj dlouho odkládaný horor Paroží s Keri Russell a Jessem Plemonsem v hlavních rolích. V současné době však… (více)

Reklama

Reklama