Reklama

Reklama

Škola hada

  • Česko Had ve stínu orla (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Akční komedie plná strhujících bojových scén a choreograficky dokonalých čísel umění kug-fu s Jackie Chanem a od choreografa filmu Tygr a drak. (oficiální text distributora)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (116)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Čtyřiadvacetiletý Jackie už tady předváděl to, čím se proslavil po celém světě. Komediální talent, ale především skvělé pohybové nadání. Bez něj by to byla jen další čínská štípaná. Scénář byl sice vcelku primitivní, ale ne hloupý...mistr kung-fu stylu orlí spáry, chce zlikvidovat všechny, kteří ovládají styl hadí pěst (asi nějaký freudovský komplex). Poměrně dost mě rušila hudba, která byla občas jako z nějakého sci-fi...elektronika a la J. M. Jarre. Dal bych přednost smyčcům, nebo flétně, jak bývá u takových filmů zvykem. Ale ani tak, bych vyšší hodnocení dát nemohl. Za tu nápaditou chorošku, je to ale spíš lepší průměr. ()

mirec88 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci Jackieho štandardne vtipno-akčný film. Nasmial som sa neúrekom. Kombinácia Hadieho zovretia a Mačacieho pazúra bola vynikajúca. Páčila sa mi scéna ako chcel šéf Jackieho Chana stúpiť zo zaprášenými topánkami na čistú podlahu a nijak raz sa mu to nepodarilo. Vynikajúca choreografia. Mám rád tieto klasické kung-fuovky, ktoré sú vlastne Chenovky. ()

Reklama

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Hodne podobne jako Drunken Master, rekl bych ze o malinko slabsi dej, ale jinak dalsi skvele predstaveni Jackieho a jeho bojovych schopnosti v nejlepsi forme. Snimek je vicemene zalozen jen na soubojich, vse mezi nimi pusobi jako vata, avsak prave o to tu jde a takhle napadite bitky i s poradnou porci humoru jen tak nekdo nenatoci. Tradicne skvely je i hlavni zaporak v podani Jang Lee Hwanga. ()

Dreadd 

všechny recenze uživatele

"Já nejsem žádnej kněz. Jsem bojovník. Z Ruska!" Komedie s tradičně idiotskými zvukovými efekty při soubojích, při které se tvůrci vykašlali na vyprávění příběhu a spokojili se s obvyklým soupeřením o nejlepší školu kung-fu. Co je skutečně k neuvěření je dabing. Vytvořený byl údajně v roce 1997 a nevěřím, že překladatel vůbec věděl, jakým jazykem se ve filmu mluví a ve vytváření dialogů také nebyl příliš zběhlý. Paradoxně tenhle styl dabingu (přestože občas postavy povídají nesmysly a občas dabéři zkoušeli břichomluvectví) dal vzniknout těm nejlepším hláškám a technikám jako Útok na hada. Nejlepší byl ale ultimátní zápas kobra vs. kočka (s umělou prackou). ()

anais 

všechny recenze uživatele

Odpovídající název by byl spíš Snake in the Eagle's Shadow in shadow of drunken master. Tento film je dobrý (pokud máte rádi kung-fu filmy), ale ne tak dobrý jako Drunken master. Je vidět, že Chan s Woo-ping Yuenem se ještě trochu hedali. Není tu tedy tolik humoru jako v jejich následujícím dílku, dělí se o prostor (hlavně z počátku) s docela smutnými scénami ponižování hlavního hrdiny... Není to však žádná depka! Jackie je skutečně ve formě, a jestli máte špatnou náladu, určitě vás nakopne do příjemného rozpoložení:-) ()

Galerie (53)

Zajímavosti (10)

  • Některé scény z tréninku byly zkopírovány ve hře Tekken 3, a to v animacích herní postavy Leie Wulonga. (Raztubyl)
  • Okrem originálnej hudby od Chou Fu-lianga zaznie vo filme "Oxygène (Part 2)" Jean-Michel Jarreho a tiež skladby skupiny Space z albumu "Magic Fly". (Peter-1307)

Reklama

Reklama