Reklama

Reklama

Mistrův syn

  • Hongkong Zui quan (více)
Trailer

VOD (1)

Wong Fei-Hung je nezbedným synem mistra školy bojových umění. Namísto, aby studoval kung-fu, stále někde vyvádí výtržnosti. Při jedné z jeho taškařic se však zraní syn mocného a bohatého měšťana. A otec Wong Fei-Hunga náležitě potrestá – svěří ho svému sadistickému bratrovi, který má Fei-Honga naučit disciplíně. Tento záhadný muž, mající mezi svými studenty děsivou reputaci, učí Fei-Hunga bizarnímu stylu kung-fu. Nejdříve se Fei-Hung snaží vzdorovat, ale poté, co prohraje souboj s místním zabijákem, najatým na vraždu Fei-Hungova otce, uvědomí si, že jedinou cestou je ovládnutí speciálního bojového stylu zvaného "Opilý box". Snímek Mistrův syn dokonale těží ze spojení precizních kung-fu soubojů a charakteristického humoru Jackie Chana, který se díky tomuto filmu stal pomyslným králem žánru kung-fu komedií. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

otík 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlépe zfilmovaných fung-fu filmů, kde naprosto neuvěřitelné kousky předvádí gumový Jackie Chan v roli učně věčně opilého dědka, který dokonale ovládá bojové umění osmi opilých koček, čímž se stal neporazitelným. Obvykle hodně kožená kung-fu podívaná je tentokrát plná vtipu, humoru a skvělých soubojů. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Esencialny eastern zo vsetkym co ktomu patri. Tradicny, mnoho krat citovany pribeh o tom ako niekto dostane na drzku, potom absolvuje tvrdy trening, aby sa mohol pomstit. Dialogy iba vyplnuju miesto medzi pocetnymi subojmy, ktore su samozrejme ako inak skvele. Za vsetko hovori fakt, ze dnes uz legenda Yuen Woo-Ping,nieje len choreografom akcnych scen, ale aj reziserom tohto snimku. Neda sa hovorit o nejakych zaporoch, pretoze tento film je klasika a nikto by sy ho uz hadam ani nedokazal predstavit inac. Kazducky prvok, kazdy snimok tohto filmu je jeho neoddelitelnym prvkom. Zaverecna bojova scena je pre mne ako zaver z westernu Dobry zly a skaredy. Scena ktora ukazkovo reprezentuje podstatu a tipicku ukazku svojho zanru a zaroven je tym najlepsim, co mozete v easternoch najst. Nemyslim len chreografiu, ale vsetky prvky - skvely drunken styl, dramaticky priebeh bitky, stary senilny majster, to vsetko vytvara tu skvelu, neopakovatelnu atmosferu. (10/10) ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Nápaditá - a takřka se strojovou přesností provedená akce ještě nedělá dobrý film ... i když na obranu "Mistrova syna" musím zároveň dodat, že zrovna tak žádný snímek nespasí ani sebeoriginálnější a sebepromyšlenější zápletka. Všechno je nanic, pokud chybí srdce ... a v tomhle případě možná i trocha živelnosti, která se až tak nekontroluje a na formu nehledí, tudíž by mohla (kdyby chtěla) příběhu dodat punc opravdovosti. I tak je výsledek vcelku zábavný - a svým způsobem i výchovný ... když pominu zjevný alkoholismus starého mistra. V tomto bodě je ovšem nutno zohlednit (a patřičně zdůraznit), že speciální bojový styl si žádá i speciální metody. Nakonec mi v součtu všech pro a proti vycházejí 3* ... s trochu odřenýma ušima. P.S.: O čtvrté * jsem vůbec nepřemýšlela, přestože celek působí rozhodně lepším dojmem nežli "Škola hada" (taktéž 1978) ... a neřekla bych, že je to jenom díky většímu důrazu na komediální stránku příběhu . ()

Fíla 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan je opravdovým mistrem svého oboru. Tenhle film je hoden nosit druh akční komedie! Naprostá fantazie jak se střídaly bojové scény s vtipnými momenty a poté dohromady. Tenhle film si budu dlouho pamatovat a po nějakých čtyřiatřiceti letech patří k opravdové špičce mezi svým žánrem! Málo co mě tak nadchlo a zvedlo náladu. 10/10 ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Konečne viem, odkiaľ sa Jackie Chan naučil svoje umenie mlátenia ľudí všetkými možnými predmetmi, ktoré má po ruke. Aj keď kung-fu filmy nie sú moja krvná skupina, bizarný námet s opileckým majstrom a jeho technikou založenou na alkohole ma pobavil. Nejaký prepracovaný príbeh od toho však skutočne nečakajte, lebo budete sklamaní. Zhrnúť by sa dal dvomi kratšími vetami alebo jednou dlhšou. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (19)

  • Film spopularizoval bojové umenie Zui Quan (opitá päsť) vo svete. (Peter-1307)
  • Jackie Chan (Wong Fei-Hung) málem přišel o oko, když ho Jang Lee Hwang (Jim Ti-Sam) během závěrečné bojové scény kopl do hlavy. Když se to Hwang dozvěděl, odmítl záběr opakovat. (CrypzzXD)

Reklama

Reklama