Reklama

Reklama

Mistrův syn

  • Hongkong Zui quan (více)
Trailer

Wong Fei-Hung je nezbedným synem mistra školy bojových umění. Namísto, aby studoval kung-fu, stále někde vyvádí výtržnosti. Při jedné z jeho taškařic se však zraní syn mocného a bohatého měšťana. A otec Wong Fei-Hunga náležitě potrestá – svěří ho svému sadistickému bratrovi, který má Fei-Honga naučit disciplíně. Tento záhadný muž, mající mezi svými studenty děsivou reputaci, učí Fei-Hunga bizarnímu stylu kung-fu. Nejdříve se Fei-Hung snaží vzdorovat, ale poté, co prohraje souboj s místním zabijákem, najatým na vraždu Fei-Hungova otce, uvědomí si, že jedinou cestou je ovládnutí speciálního bojového stylu zvaného "Opilý box". Snímek Mistrův syn dokonale těží ze spojení precizních kung-fu soubojů a charakteristického humoru Jackie Chana, který se díky tomuto filmu stal pomyslným králem žánru kung-fu komedií. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

Legas 

všechny recenze uživatele

Opět klasicky prostinký příběh, ale s každou přibývající minutou zábavnější. Nápad s bojovým stylem 8 opilých bohů je skvěle využitý jak po choreografické, tak po komické stránce (opilá bohyně Ho rules!). Je také dobré si pustit výborný anglický dabing. V něm si člověk vychutná hlášky lépe, než v původním znění. A není jich tu málo. Třeba slovní přestřelky (urážky) s panem Tyčkou, nebo-li Mr. Stick, jsou k popukákní. A pak tady máme to kung-fu - v Drunken Masterovi v míře vrchovaté, takže tentokrát a vyjímečně plný počet bodů. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Tak bohužel, tohle šlo mimo mě. Předně mě vůbec nebavil charakter postavy Chana, zasmál jsem se jenom párkrát a bylo mi úplně jedno, proč se ty souboje tam odehrávaj. Místy navíc působí výměny chvatů nacvičeně, což by nebyl problém, choreografie je fajn, problém vidim v úplně nezáživnému nasnímání těch bitek, postrádá to určitej drive. Jelikož se navíc přechází z jednoho souboje do druhého a film nemá nic víc, co by nabídl, tak jsem si k tomu nevytvořil vztah. Ale bitka s mistrem a jeho čepičkou byla geniální. Celkově co zde předvádí Chan je mistrovský. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlépe zfilmovaných fung-fu filmů, kde naprosto neuvěřitelné kousky předvádí gumový Jackie Chan v roli učně věčně opilého dědka, který dokonale ovládá bojové umění osmi opilých koček, čímž se stal neporazitelným. Obvykle hodně kožená kung-fu podívaná je tentokrát plná vtipu, humoru a skvělých soubojů. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Mistrovský mix humoru a perfektní akce. Choreografie bojových scén je naprosto neuvěřitelná - kung-fu filmů už jsem viděl víc, ale pohled na "opilý" bojový styl v podání Jackieho Chana nemá obdoby - je to způsob boje plný humoru, zdánlivé neohrabanosti a baletní ladnosti.Yuen Woo-ping dokazuje, že skutečně kvalitní snímek se nemusí nutně opírat o propracovaný scénář... co si budeme povídat, děj je dost slaboduchý. Gejzír neuvěřitelných nápadů však dává na tento malý nedostatek zapomenout. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Naprosto výborná akční komedie. Musím uznat, že jsem zprvu nevěřil, že by mě mohl bavit takřka 30 let starý kung-fu film ale opak je pravdou. Bavil mě a moc. Choreografie akčních scén je úžasná (režíroval to nejznámější choreograf akčních filmů) a ve filmu jich je hromada (bitky tam jsou snad každých 5 minut). Navíc je to ohromná sranda. Někomu možná může vadit, že Jackie Chan u soubojů vždy šaškuje a snad ani jeden souboj ve filmu není nějak vážný ale mě to nevadilo a hodně jsem se zasmál. Troufám si tvrdit, že to je nejlepší film Jackieho Chana a jeden z nejlepších kung-fu filmů všech dob. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (19)

  • Podliaka hrá Hwang Jang Lee, kórejský špecialista na Taekwondo, známy svojimi kopmi, čo presvedčivo ukázal aj v snímke. Avšak treba podotknúť, že filmom prezentovaný systém "kop diabla" je len fikciou. (Peter-1307)

Reklama

Reklama