Reklama

Reklama

Nejnepříjemnější věcí v životě mnoha lidí je právě návštěva zubního lékaře. Tím je Dr. Alan Feinstone, bohatý, úspěšný a strašlivě závislý na čistotě. Tato jeho vášeň pro čistotu je přímo chorobná. Všechno musí být perfektně čisté a lesklé jako krásné bílé zuby. Začíná to nevěrou manželky a mučením svých pacientů, kteří vlastně za nic nemohou. Film je natočen mistrem oboru Brianem Yuznou, s novými triky, které nebyly dosud v žádném filmu viděny. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (116)

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Zubaře se nebojím ani po shlédnutí ulítlého snímku pana Yuzny, ale to nic nemění na tom, že na mě tenhle horor skvěle fungoval. Doktor je fakt sympaťák, který ví, čeho chce v životě dosáhnout. Kdyby ale nebral tu svou práci tak zatraceně vážně. Tak vážně, že mu jednoho rána prostě jebne v hlavě... Dobří herci a jistá dávka nadsázky dělá z DENTISTY zábavnou podívanou. Mě se nejvíc líbilo, že tu holku s rovnátky,které jsem celý film fandil, nezabil pod podmínkou, že si bude zuby čistit třikrát denně. Dost Dobré :) ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Synonymum pitomosti. Dentista není příliš brutální ani nepříjemný (trhání zoubků v Živých mrtvých ve mně vzbudilo víc nepříjemných pocitů, než celé tohle cosi), a to říkám já, člověk s panickou fóbií ze zubařů. Když si uvědomíme, že na příběhu o pomateném magorovi není originálního zhola nic, krom onoho zubařského prostředí, nevyužitý potenciál zamrzí o to víc. Jediný splněný předpoklad je tedy jen v záporákovi, protože takhle odporně nesympatického bastarda bych umlátil židlí nejspíše hned ve dveřích, a ve scénách kolem čističe bazénů. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Když vašemu dentistovi hrábne, neradno se mu plést pod vrtačku. To platí dvojnásob, pokud má zubař ksicht Corbina Bernsena. Teda že by tenhle film zvýšil mojí důvěru k zubařskýmu cechu, to se rozhodně říct nedá. Na druhou stranu to neni nic, co by mi zalezlo do morku kosti, ačkoliv při několika scénách jsem se zhnuseně otřásl. Prostě jen slušná pošahaná jednohubka. 50% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejoblíbenějších komedií a já ji ještě neokomentoval, trestuhodná nedbalost! 'Dentista' aneb 'Pár dnů ze života jednoho ne úplně normálního zubaře'. Mistrovský kousek nízkorozpočtové filmařiny, u kterého se vždycky chlámu jako tupé hovado... Každému jednou může přetéct jeho pomyslný kýbl nervů. Tomuhle doktorovi nejenže přeteče kýbl, ale ještě mu i parádně hrábne. A v rámci svého boje proti zubním kazům začne bojovat i proti zkaženosti mravní, a to podle svých přísných, šíleneckých kritérií. Scény "očišťování" jeho nevěrné ženy v ordinaci "La Scala" za hudebního doprovodu italské opery, nebo "léčba" odporného chlápka z berňáku, jsou k popukání. Škoda toho levného televizního zpracování, tahle látka by si zasloužila mnohem deviantnější scénář, režii nějakého prvoligového rejži a pořádně zazobaného židovského producenta s kapsami plnými doláčů. A taky škoda, že týpek v hlavní roli už dneska bude asi v důchodu - je dokonalý. (pozn.: Kdysi jsem četl nějakou horrorovou povídku (novelu?) s hodně podobným tématem, o falešném zubaři, který se vždycky vetře do nějaké zubařské ordinace, odkrágluje personál a pak přijímá pacienty, na kterých provádí svoje umělecké, futuristicko-zubařsko-horrorové experimenty... jen si už zaboha nevzpomenu, jak se to...) ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Yuzna a Gordon opet vitezi na cele care. Nemalou merou jim k tomu pomaha naprosto uzasny Corbin Bersen, jeho silenstvi je opravdu ukazkove. Film plyne bez jedineho zadrhelu, divak se ani vterinu nenudi a fandi Feinstonovi (pardon, Dr. Feinstonovi), prejic mu maximalni pocet pacientu k "osetreni". Autori zvysoka kaslou na nejaka pravidla a tak se tu zabiji zviratka, odhaluji kozy, krev strika proudem a obcas se ublizi nejakemu tomu diteti. Proste podivana k pohledani, Yuzna v nejlepsi forme. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Inspirací pro tvůrce tohoto filmu byl skutečný seriálový vrah zubař, Glennon Engleman (1928-'99). (Musak)
  • Počet mrtvých - 4 (Musak)

Reklama

Reklama