Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování sci-fi klasiky se znovu setkáváme s excentrickým doktorem Brownem, který tentokrát posílá teenagera Martyho do budoucnosti. Konkrétně na den přesně do 21. řijna 2015, kdy má Marty zachránit svoje vlastní dítě před zatčením. Zase se ale něco zvrtne. Zákeřný stárnoucí Biff Tannen ukradne Delorean a přenese se v něm do svého mládí, čímž vytvoří alternativní realitu a je co napravovat. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (744)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Ve druhém díle bohužel ubylo humoru a pohodové atmosféry, na druhou stranu film dostal dobrodružnější, akčnější a napínavější charakter. Snímek ještě více využívá paradoxů a možností cestování s časem a pohrává si s minulostí, přítomností a budoucností možná i více než by bylo záhodno, leč výborně mu to vychází a díky perfektní provázanosti s prvním díle tak nevznikají logické díry (i když dvojka nevyvrací 1 nedomyšlenou chybu z jedničky). Pro někoho je pokračování lepší než samotný původní díl, ale zřejmě záleží na tom, co daný divák od dvojky očekává (a já dostal něco trošku jiného, proto jen ty 4*). P.S. Už asi vím, kde se mohli tvůrci TBBT inspirovat rolí Howardovy matky (Biffova babička). ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

V podstatě totéž, jako první díl, s klady i zápory. Zemeckis je neuvěřitelně hravý a v detailech diváka tlačí do sedačky. Stále ale chybí něco, co by mě chytlo za pačesy, strhlo a pustilo až s polovinou vlasů na konci filmu. Výrazně zlobí CGI, kterým věk skutečně nepomohl... Závěrečný cliffhanger je ale opět nářezový.... ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Sračka. Opět ten samý problém jako s prvním dílem. A nejde o vizuální provedení, které je sice letité, ale jsem schopný zde přimhouřit oči vzhledem k tomu, že čas letí jako voda. Jde o děj a o koncepci příběhu. Hlavní hrdinové se chovají jako idioti (a to beru i tu extrémní nadsázku). Na komedii je to příliš "drsné" a přímočaré. Na scifi je to příliš komediální, ale dohromady to prostě nefunguje a nudí. Některé zvraty jsou příjemné, zakomponování do prvního dílu je dobré, ale nedrží mi to pohromadě. Nudil jsem se extrémně. Chybí mi alespoň trochu "závažnosti" a realistického puncu. Celé je to až příliš velká taškařice. A většina lidí to hodnotí jen a pouze ze sentimentu. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Už ani -pro mnohé geniální- první díl mě moc nenadchl, ačkoliv jsem nemohl opomenout sympatického J. Foxe, řadu zajímavých nápadů a hlavně propracovaný scénář o cestování v čase a změnách přítomnosti. Druhý díl je na tom v mých očích kvalitativně skoro stejně, takže mé hodnocení berte s rezervou a zaměřte se na to, jak moc se vám líbil první díl. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že pozrieť si tento film k dátumu, keď sa Dr. Emmet Brown s Martym dostanú do roku 2015 bola skoro povinnosť. Nepodarilo sa mi to, no dohnal som to o pár dní. Keď som videl tento film prvýkrát, tak bol môj najobľúbenejší z trilógie. Lietajúci Delorean bol fantastický, rovnako ako hoverboard, pizza, ktorá sa zväčšila niekoľkonásobne, automatické tenisky a predstava lietajúcich áut v budúcnosti alebo zámky na otlačky prstov. To bolo fantastické. Temná alternatíva 1985 bola rovnako zaujímavá a mala celkom iný nádych. Plus tu spoznáme oveľa temnejšiu stránku Biffa Tannena. Plus absolútne skvelý záver. Dnes je to môj najmenej obľúbený diel, no stále je podľa mňa fantastický film. A stále má skvelé efekty, ktoré by dokázali tromfnúť aj mnohé dnešné filmy, plus dobrý scenár od Boba Gala. Návrat do budúcnosti je stále skvelou trilógiou, ktorá je nadčasová. Napriek tomu, že sme sa k predstave budúcnosti z roku 2015 nedostali. Ale to nevadí. ()

Galerie (165)

Zajímavosti (86)

  • V bare Cafe 80's sa objavili ako čašníci videa Simulacra v štýle Max Headroom na televíznom monitore propagujúcom denné zľavy Ronald Reagan, Ayatollah Khomeini a Michael Jackson. Bar bol namaľovaný pastelovými farbami inšpirovanými seriálom Miami Vice (od r. 1984). Slávny hit "Beat It" od Michaela Jacksona bola tiež jednou z piesní používaných ako hudba na pozadí. (Raccoon.city)
  • Natáčelo se od 24. února do 2. srpna 1989 v Kalifornii. (Varan)
  • Vo filme získal baseballový titul tím Chicago Cubs, no v skutočnosti boli majstrami v roku 2015 hráči Kansas City Royals. Zhodou okolností, Royals naposledy pred týmto triumfom získali titul v roku 1985, teda v rovnakom roku, z akého cestujú do budúcnosti hlavní predstavitelia. (m.a.t.o.)

Související novinky

Českem pojede legendární DeLorean

Českem pojede legendární DeLorean

18.10.2015

Když se řekne cestování v čase, vybaví se spoustě lidí auto z filmů Návrat do budoucnosti. DeLorean je ocelově šedý kovový stroj, kterého se vyrobilo jen přibližně 8,5 tisíce kusů, a z toho jeden… (více)

Reklama

Reklama