Reklama

Reklama

Enola Holmesová 2

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Enola Holmesová (Millie Bobby Brown) vyšetřuje svůj první opravdový případ. Rozlousknout záhadu zmizelé dívky jí ale budou muset pomoct kamarádi a taky brácha Sherlock (Henry Cavill). (Netflix)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (180)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Patřím mezi tu menší část, která si myslí, že jednička byla lepší. Viděl jsem to těsně za sebou a i tady mě bavila hravost, hlavní hrdnika, napády, výprava, ale bohužel míra feminismu překračuje mez kterou jsme ochoten snášet, chtěl bych vidět kdyby to bylo opačně, kolik feministických spolků by požadovalo zákaz tohoto filmu. Tohle je strašná škoda, jinak to vůbec není špatný. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jednotka mi neprišla ako žiadny zázrak a to mam Holmesové detektívne prípady celkom rad. Dvojka mi príde o niečo lepšia ako jednotka, ale stále je to na míle vzdialene kvalitnejším filmom od Ritchieho alebo výbornému seriálu s Freemanom a Cumberbatchom. Hlavná hrdinka ma stále akosi nechytila a jej strelenosť ma znova nebavila ani tu, no potešil ma väčší priestor pre Henryho Cavilla v úlohe Sherlocka Holmesa. Ďalej pekná výprava, kostýmy, dobová atmosféra, hudba, detektívny strih a hlavne príbeh, ktorý mi prišiel oveľa zaujímavejší ako ten s predošlého dielu. Nakoniec celkom fajn, moc som sa nenudil. P.S.: za titulkami je ešte jedna scéna. 60% - 3* ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Enola je na stope vraha dievčat zo zápalkárne. Je na stope niečomu väčšiemu v najvyšších kruhoch. Na pomoc jej ale musí prísť aj brat s mamou a tak tu máme celú rodinu Holmes. Herecké obsadenie: Enola je dokonalo zahratá a páči sa mi ako Millie dokáže hrať v niekoľkých rovinách a stále byť pozerateľná. To sa nedá povedať o Henrym, ktorého nadrozmerná ramenná muskulatúra je pre Holmesa asi tak typická ako leto pre Rusko. Prevedenie: Narážame na podobné chyby ako minule a musím sa priznať, že je ich tu možno aj o čosi viac. Rozvetvenie príbehov síce nie je až tak košaté ako tomu bolo minule ale na hlavnú dejovú linku sa tiež nekladie prílišný dôraz. Indície sú ozaj idiotské a netypicky Holmesovské, že si pri nich poviete toto som si nevšimol a on hej. Proste sú prehnané.  Pocity: Nepáči sa mi ak hlavná postava komunikuje s divákmi doma v obývačkách. A nepáči sa mi ani genderovsky zvolený Moryarty, ktorý je ikonický Holmesov nepriateľ a toto hraničí až s zneuctením Conanovho diela. Pridaná hodnota: Detektívka so sveta Sherlocka Holmesa pri ktorej nie je až tak moc potrebné používať mozog. 59% ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

To zas bude v áleji nablito... Vzhledem ke konci, který bude místním starousedlíkům intenzivně brnkat na nervy hned několika různými způsoby, mám zvrácenou chuť přidat tu čtvrtou hvězdičku navíc. Jen abych si kopl do těch neopodstatněných odpadů, které tady začaly bezprostředně po premiéře létat. Protože ono to pořád víceméně funguje. Řešení případu je sice v mnoha ohledech jasné už od začátku pátrání, ale to příběhu neubírá na jeho hravosti a příjemné naivitě, která byla tak typická už pro první díl. Vyjma přehnané karikatury Davida Thewlise se totiž může spolehnout na povedeného Sherlocka (Henry opět válí) a neméně sympatickou Enolu (Millie je pořád fajn), jejichž sourozenecká chemie funguje skvěle. A to v kombinaci s poměrně atraktivní akcí a výborným soundtrackem jednoduše stačí na to, aby člověk na dvě hodiny vypnul a celkem solidně se zabavil. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Millie je o dva roky staršia, ale stále vyzerá ako malé dievčatko. Feministický pohľad, „girl power“ a údery mladej dievčine rovno do ksichtu, to musí byť, veď ona je silná. Netflix v tomto nepoľavil, dokonca pritvrdil a repliky o útlaku a diskriminácii žien sú tu počuť každých pár minút. Vlastne aj tá záporáčka mala svoje dôvody a aj kecy vo fabrike sú len feministickou úderkou. Oproti jednotke sa trochu znížila frekvencia patetického pozerania sa hlavnej predstaviteľky do kamery, ale ostala ukrutná stopáž. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (9)

  • Enola (Millie Bobby Brown) navrhne Sherlockovi (Henry Cavill), že by se měl ujmout spolubydlícího. V původních příbězích John Watson hledá ubytování a společný přítel ho seznámí s Holmesem, který hledá spolubydlícího, aby si mohl dovolit nájem pokojů, které našel na 221 Baker St. V knihách Sherlock žije sám na Baker St. poté, co se John ožení s Mary. (sirjohn)
  • Příběh je založen na skutečné historické události, stávce dívek z roku 1888 a na životě dělnické aktivistky Sarah Chapman. Nemoc způsobená bílým fosforem byla rovněž skutečná. Od stávky r. 1888 v Anglii uplynulo více jak dvě dekády, než byl bílý fosfor v r. 1910 zakázán. V ostatních zemích Evropy byl zakázán dříve (sirjohn)
  • V závěrečných titulcích je k vidění mezititulková filmová scéna. (Rominator)

Související novinky

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

29.11.2022

Produkční a mediální společnost Legendary Entertainment, stojící například za sérií filmů Godzilla & Kong a zejména za chválenou spektakulární sci-fi Duna, dosud své filmy v posledních letech… (více)

Reklama

Reklama