Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V nitru norské hory procitl prastarý troll a nesourodá parta hrdinů musí spojit síly a zastavit ho dřív, než stačí zpustošit všechno kolem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (321)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Norská Godzilla mohla a měla dopadnout určitě mnohem lépe. Trola si užijeme prakticky až na konci hodně mu ubližuje fakt, že proti sobě vlastně nemá žádného měřitelného protivníka. Navíc film hodně zvláštně nakládá se spravedlností. Královská rodina zlikvidovala téměř všechny Troly, ten poslední se jim jde pomstít, lidé vyhrají a dostaví se happyend. Zvláštní. 50% ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Typické béčko se vším všudy, které se na jednu stranu snaží tvářit jako epický monster flick, ale na druhou stranu je dost hloupé na to, abych ho bral seriózně. Podívat se a zapomenout. Tuhle tematiku Norové prozkoumali podstatně lépe v Lovci trolů. Nevím, jestli to byl záměr tvůrců, ale při sledování jsem se v myšlenkách hodně vracel ke Dnu nezávislosti. Kde Emmerichovo dílko fungovalo na výbornou, tak tady stejná snaha o osudovost a epičnost ale selhává na plné čáře. Na konci nesmí chybět dnes již tradiční teaser na další díl, který tutově vznikne, protože na Netflixu je každý nový film hitovkou. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Norská variace na Godzillu opřená o tamní pohádky a mytologii se sice celou dobu pohybuje na hraně béčka, ale je natolik zábavná, že to ničemu nevadí. Stejně jako nevadí průhledný děj, u kterého je od začátku jasné kam bude směřovat. Na evropskou produkci je Troll navíc velmi slušně udělaný a na zasněžený páteční večer to byla ideální volba...70% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Věř a pak se dívej.- Norský King Kong se nebývale povedl a mně vůbec nevadí, že do jisté míry vytěžil původní příběh ze 30. let, protože to udělali tvůrci i dalších Kongů, Godzill a jiných potvor. Příběh zůstal a dostal nový kabát. A protože všechny příběhy světa byly odvyprávěny už velmi dávno, pak vlastně záleží jen na tom, jakým způsobem budou znovu vyprávěny. Velkou přidanou hodnotou je samozřejmě norská příroda, a tak kdo ji navštívil, bude asi ještě spokojenější. Nora sice není prvoplánovou kráskou z původního Konga, ale přesto jakési zvláštní pouto mezi ní a trollem vznikne. A jak už to bývá, v každé vládě se najde nějaký blb, kterému byste s chutí vpálili políček. Potěšil odkaz na Hildu s vykulenýma očima! Akce není hollywoodsky bombastická, a proto je i možná uvěřitelnější. Triková stránka výborná. Příjemné jsou také odkazy na severské báje a pohádky, jimž většinou dospělí neuvěří ani tváří v tvář tvoru, o němž jsou. Více podobných snímků rozhodně uvítám. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Nové akčné fantasy Trol je vo svojej podstate nórskou Godzillou, ktorú si môžu pozrieť celé rodiny bez toho, aby malým deťom zakrývali oči. Námet nie je ničím netradičným, spracovanie je prakticky v každom ohľade stereotypné a rozdiely tvorí iba trol a škandinávske prostredie, ktoré je pri podobných žánrovkách pre slovenského diváka pomerne výnimočné. Od približne polovice som sa značne nudil a čakal, či film naberie druhý dych, a trpel som v naivnom očakávaní, že záver prinesie niečo originálne. 4/10 _ Viac v recenzii. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (4)

  • Film sa natáčal v Oslo a Åndalsnes (Nórsko). Obdobie natáčania trvalo od septembra 2021 do 20. januára 2022. (Arsenal83)
  • Mezi závěrečnými titulky se nachází ještě jedna scéna. (pornogrind)

Reklama

Reklama