Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V nitru norské hory procitl prastarý troll a nesourodá parta hrdinů musí spojit síly a zastavit ho dřív, než stačí zpustošit všechno kolem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (322)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Teda to bylo velký hovado, ale na druhou stranu....co nám vlastně Norští filmaři dali krom chodícího digitálního kamení s očima.  No finále hovno. Jako parkát se vystřelilo, demolice domu té jsme pro jistotu byli ušetřeni uplně o demolici města nemůže být řeč, nervák to taky zrovna nebyl, i když tady uznávám, že člověk má nervy v hajzlu s Fialy a jeho bandičky, takže na kameňáka už toho moc nezbylo. Doják ani náhodou. Dialogy a chování postav to prostě bylo tak studený, že to všechno tak nějak sice v soundech hezky zaduní i kafe udělá v šálku kruhy z otřesů, to jsem se kouknul hned na poličku  jestli je blu ray Jurskýho parku na svým místě, ale byla to bída teda, to amíci se alespoň umí mazlit s efekty a patosem, tady to trošku bylo "tak rychle ať to máme už za sebou a proplací se nám fakturky" . Úplně to nesudnám, ale king kong by se na tohle dodíval tak do půlky a pak se šel radši vyvenčit na vzduch. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Zatímco Øvredalův Lovec trolů se s podobnou mytologií popasoval vynalézavě, nápaditě a vtipně, zde tvůrci šli jen ušlapanou cestičkou typických klišé filmů o obřích monstrech à la King Kong a přitom jen tak polovičatě a bez potřebného "wow efektu", který by aspoň nějak zakryl všechnu tu předvídatelnost a neoriginalitu. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Klasická trollí fantasy blbina. Příběh je typicky šablonovitý - objeví se troll, povolají se experti, útočí se, znova se útočí, opět se útočí a nějakým způsobem se dojede do finále. Ze scénaristického hlediska tedy rozhodně nenadchne, herecky je film nezajímavý a vizuál trolla je taky poměrně obyčejný. Armáda se chová jako klasicky banda kreténů s dvouciferným IQ a mytologie okolo stvoření filmu nikterak výrazněji nepřidává, ačkoliv pár zábavných prvků by se v ní jistě našlo, ať jen nehejtím. Severské prostředí vídáme často, a tak ani tento prvek filmu bohužel nevysloužil body navíc a suma sumárum je to nudná a nezáživná generická hovadina, o kterou jsem od půlky ztrácel zájem a sám se divím, že jsem ji statečně zvládl až do konce. Obdiv by měl tedy patřit nikoliv tvůrcům, ale mě samému, že jsem byl dostatečně mentálně silný, abych do závěrečných titulek neusnul. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Nic, co bychom už tisíckrát neviděli. Taková variace na počínaje Emmerichovou Godzillou a konče někde u Reevesova Cloverfieldu akorát v norském balení. To obsahuje tajuplnou severskou mytologii, velmi, ale opravdu velmi sympatické hlavní postavy, obstojné a zcela na hollywoodské úrovni CGI efekty, povinné zlé záporáky a celé je to v děsně cool kabátku, který působí jako jedna velká reklama na norskou přírodu a.. taky norskou armádu. Troll působí velmi impozantně, vymodelován je na nejvyšší úrovni. Nečekejte nějaké převratné dílo, ale na příjemný večer s pivkem v ruce je tenhle Uthaugův film jako stvořený. 78% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Norská Godzilla mohla a měla dopadnout určitě mnohem lépe. Trola si užijeme prakticky až na konci hodně mu ubližuje fakt, že proti sobě vlastně nemá žádného měřitelného protivníka. Navíc film hodně zvláštně nakládá se spravedlností. Královská rodina zlikvidovala téměř všechny Troly, ten poslední se jim jde pomstít, lidé vyhrají a dostaví se happyend. Zvláštní. 50% ()

Galerie (110)

Zajímavosti (4)

  • Film sa natáčal v Oslo a Åndalsnes (Nórsko). Obdobie natáčania trvalo od septembra 2021 do 20. januára 2022. (Arsenal83)
  • Mezi závěrečnými titulky se nachází ještě jedna scéna. (pornogrind)

Reklama

Reklama